Јас за тоа имам и читано дека можно е да се појават дамки по лицето или црвенила, кои после бременоста исчезнуваат.
Пробај пред станување од кревет наутро некоја неутрална грицка да кснеш,како плазма,бејк ролс нешто суво незачинето. Па потоа полека со мал лесен оброк,па по некој саат пак...и така. Ќе го примириш желудникот малку
Кировски,Исмаили,Ристески,Георгиев знам дека се таму,денес бев на прво ЦТГ пошто таму ќе се пораѓам Незнам кои други се останати.
Не е баш кратка 9 месеци се во прашање, не можеш на бебе да му објасниш дека ќе чекаме друго бебе и затоа тебе не те кревам во раце, секое дете си бара мазење и пазење од мама. Ако го оставиш демек не те кревам чекам друго бебче од старт му ствараш одбивност спрема братчето/сестричката. Јас ги кревав децата, со мадам кога бев бремена две деца кревав некогаш од еднаш, како што напишала и Смизи, едноставно забораваш дека си бремена, другите деца сакаат внимание а тоа не се пружа оддалеку.
Јас зборев за бременост со крварење и болки, мислам таков беше контекстот на муабетот, ако грешам се извинувам. А внимание се обрнува и без кревање, поготово кај поголемки деца, кај бебиња не можеш да објасниш нажалост, а и не треба, и ним им треба внимание. Дајбоже и јас ко тебе да доживеам да имам 3 дечиња па да барам совети вака
Денес добив "комплимент" дека ми се спуштил стомакот Ај уште две недели нека седи таму па после кога сака нека излезе. Еден ручек и една салата едвај напраив и се ме боли Сега крофнички и тостерки,уф тежок ќе бидр денов
Мене месец дена пред да се породам ми се спушти стомакот Не се форсирај толку ако не ти може душата, има и утре ден!
A mene na 40 polni nedeli ushte mi e do vrat ne e spushten, ama se tesham so toa shto prochitav deka mozhe i preku nokj da se sluchi toa
Леле Ангел жено секој ден те читкам со ручече,салатче па десерти па грицки па незнам што, башка гладна сум постојано какви лиги ми правиш,ппсакувам другарка или сестра да си ми хехех
Ептен нс мм роденден, што ќе се форсирав ја. Уште малце имам и во хоризонтала одам па што сака нека е
@Lorins Кај кого одиш Пп на преглед? Вака како што ми кажуваш детално те гледа и ред тоа ваљда кај Еклер? Уживај и не се нервирај!