Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    9.425
    Devojki, tie sto bile na vtor skrining kaj dimcev, kolku vreme ve gledase na eho, sto tocno merese, sekoj organ posebno ili? Mene mn kratko mislam me gledase i samo srcenceto, glavata, i stomakot kako celina go izmeri, ne sekoj organ detalno. Neznam moze videl i toa ama jas nisto ne vidov.
    I vo koja nedela se pravi skrien seker maticnata mi dade upat za na klinika ama ne mi kaza koga da napravam, mi rece samo da se javam tamu da zakazam :^)

2. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Feroglobinot e bas za zelezo i e odlicen. Spirulinata osven za zelezo e i za dr raboti posebno kaj trudnica, taka da ne ti treba i toa ako veke imas prepisano od ginekolog. Spirulinata e vsusnost alga, i ja preporacuvaat za imunitet, energija, zelezo itn.

@TheSecret skrien seker od 24-28ma nedela. Jas vo 26ta go pravev vo Avicena. Voopsto ne e grozno za pienje - kako voda so seker e ;)

3. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Fero Folic od Grcija gi naracav a gi ima i kaj nas, za mene se the best ;)

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Јас одсекогаш сум била слаба со жележото 4.6.до 8 најмногу. Баш коа останав бремена си реков ај еве проблем. Но за среќа не! Стартував со 18 железо оиев пре мама од алкалоид после прекинав едно месец дена ми падна на 16 и сега ми е 14 еве 8ми несец го терам. Пре мамата ги откажав мислам дека од нив се поправив. Сега пијам само железо.јод и цинк нз точно како се викаа ќе ги сликнам утре. Природен лек во тегла мед ставете семе од коприва и секое сабајле по една лажичка ефикасно е го пиев предтоа дека имав проблем. Добра ноќ женички

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jovana21

Jovana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Zdravo zenski,sakam da spodelam nesto so vas.Bremena sum 27 nedela i nekna vecer se zakaslav dva pati i osetiv kako nesto mi potece.Otidov vo wc i sto da vidam krv.Se preplasiv.Vednas otidov vo bolnica i doktorkata mi kaza deka placentata mi bila nisko vsadena.Eve dva dena odmaram i mn sum isplasena.ve molam za sovet

6. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Јас побарав две мислење за тие апчиња од два различни гинеколози и ми кажаа од 500се јаки и може да наштетат ако се пијат за бремени дават од 250, пет дена се пиат ама кај мене мочниот канал ме печеше дури рани имав што се исплашив јако од толку што се јаки а вагиналети од 500можат зошто не поминуваат низ крвта.

7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Lele be zheni ama e dosadno ke si puknam.. Shto da pravam nikakva zanimacija nemozham da si najdam, majka mi mi go okupira tv i ke si legnam od dosada :doh:

8. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Жени, мене како да ме фатија болки. Уште од околу 2 саат попладне. Чувствувам контракции на матката баш како болна менструација. Младенци правевме, цел ден сум наваму натаму. 12 луѓе имавме само ама дека и моите меѓу нив цел ден се молев да издржам. Инаку болките ги осеќам на 15-20 минути ама не се неиздржливи и не траат повеќе од 10 секунди. Многу сакам да истрпам до утре пошто имам закажано цтг и преглед и ке одам рано, во 7 саат. Сега ке пробам малку да легнам да се пододморам па ке ве известам утре. :)

На kjukli, S.Snezana, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    И сo двете бременoсти кaкo дa ти кaжaм aмa ете вo грaдскa бoлницa дoзнaв се тoгaш ми се дешaвaше испитувaњa , тумур мaркери , ренгени , и ехo кao демек мaткa се спремa зa дoбивaње дрн дрн , зрaчењa дo бескрaј и oп дoцни менструaцијa рекoв aј oд зрaчењетo aмa не бебче билo и ете ги еднo е 2 гoд. a другo 3 месеци , не се секирaј све ќе биде дoбрo , пиј си фoлнa или витaмини зa првo тримесечие и гaли меше ;)

На apple12 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    @MADO @only44you
    Мене железото ми беше 5, Хемоглобинот 11, на долна граница. Пијам тотхема со витамин ц и по неполн месец хрноглобинот стана 13, а железо сега скоро треба да испитувам. Јас мислам дека многу ми помогнаа ампулите.

Инаку секој ден сум со болки сѐ повеќе и повеќе. Мислам дека снагата ми се троши и не ме додржува така како порано. Момата мрда во секое време и невреме и тоа беснее, болно е дури.
    А не се чувствувам некако спремна за раѓање уште...дали дека сѐ некои обврски си задавам...

На MADO и only44you им се допаѓа ова.
  11. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    За железо е добро мед и семе од кооприва измешани.Обавезно со тоа вит Ц за полесно врзување на желеЗо.Морков,цвекло ,зелка салата,леќа.спањаќ.Кога се конзумира дали јадење или ампули за подобрување на железо саат пред и после не се конзумираат млечни и кофеински производи!

На MADO и only44you им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    jas uste cekam @Mariangel da se porodi :whew::rofl:
    kako ste meshinja? @AngelOfArh ima li poarno denes? si se premorila vcera?
    @alisijad hau ar ju maj vomen?:hug: @only44you privatno ke prajs carski ili?
    Inace nie vcera se premorivme. lele bolki pocrkav ej. noze kicma vrat i na taa edna tocka vo stomak sto me boli i po malku sto me plasi koga me boli. ama pa cudno koga go galam mesko se smiruva.:emo:
    Bitno ispazaruvav pa duri i za veligden se podspremiv:rofl: vecerta sonuvav kako bebco si otisol :( ama aj si vikam toa od griza na sovest deka se umoriv. uste eden den i vlagam vo 11+. uste edna nedela ke trae mojata neinformirnost okolu kako ke projdeme na prisca. jes da.mnogumina velat toa e samo matematika no iskreno mene srceto ke mi e na mesto samo ako ispadne low risk. inace uste cekam i za igg i igm da mi javat sto ispadnalo pa dali ke pieme Sumamed da se lecime. uste se cudam kako imam klamidija bez nieden simptom :?:
    ve gushkam site denes ke se druzime i poveke zosto resiv da go lezam denot da mu se odolzam na bebco za vcera.(highfive)

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @DigY планирав да се пораѓам во Плодност царски се разбира, но со тотална анестезија , ама сега ни излезе во план еден поголем трошок , па голема е веројатноста дека ке одам на државно.
    Сакаме да ставиме парно низ цела куќа со котел на пелети , тоа ни е додатниот трошок, па сега ќе видиме, здравје само :)

И гледај одмарај ти , многу не се заморувај.... штеди се женче, штеди се :*
    Истото важи и за @AngelOfArh ..... штеди се женче и ти :*

На zajka1 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    istoto parno go imame i nie doma baeg god unazad i mn sme zadovolni. najveke te prasav zasto privatno carski i drzavno carski ne e bas isto. drzavno moras i dijagnoza za carski da imas..

15. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Е добро ме утеши сега за парното и убаво ми кажа , да му кажам на мм зошто тој се плаши да не ни било ладно....
    А за останатото ќе видиме...ќе им платиме ако треба некој денар плус да не примат царски .....
    Среќа немам други трошкови околу бебуш , зошто се имам од првото детенце .... И количка , и креветче , и релксатор, и кадичка за капење и алишта :)
    Но барем да си го дочекаме бебуш во малце понов и поизменет дом и се разбира потопол :inlove:

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @only44you za ladno ic nema da vi e i nema da vi ensuv vozduhot ko na struja. eve ja i mm se greeme na klima u stanov i nema sporedba so na drva ko sto mi e doma. samo zemete i termometar koj se priklucuva na kotleto plus mislam imami stabilizator za koga ke snema struja da ne izbie (ako ste na sprat nema kaj da izbie ke si cirkulira vodata a ako ne ste mora takvo nesto).
    lele a na rati vo plodnost ne biva nekako? drzavno ako se dog moras so vr ...

На S.Snezana и only44you им се допаѓа ова.
  17. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    Добро утро мамички и од мене:hug::hug::hug:.Денес е големиот ден, во 5 и 30 поручек прва средба со гравчето.Се надевам ке се гледа од позитивен тест помина една недела. Многу сум радосна но и исплашена.Едвај чекам да ми каже дека се е во ред. Пред 11 години имав спонтан во 7 недела.После 6 месеци останав бремена и родив кукле кое сега има 9 години.И сега после три години обиди повторно сум благословена. Извинете за долгиот пост, само сакав да се искажам. Поздрав и бацки до сите мамички:):):).

На kjukli, Sunshine_1979, Ејприл и 12 други им се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ne znam dal moze vo Plodnost na rati, treba da prasam ..... a za na drzavno tuka ne mi e voopsto problem ;)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ајде со аирлија нека е и со лесно :)
    Не грижи се , се ќе си биде како што треба и ќе си родиш здраво и право бебенце :*

На Lorins и bebence456 им се допаѓа ова.
  20. bebence456

bebence456 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    113
    Благодарам мила, Ти барем знаеш како е кога некој ке ти каже некој топол збор. Те читав знам дека и ти имаш голема кукличка. Господ е голем и знае што прави:hug::hug::hug:

На S.Snezana и only44you им се допаѓа ова.