Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

@bebence456 pisi kako si pominala na lekar. ako ima 5 nedeli moz i srce ke cues :) jas vo 5+3 slusnav.
    @only44you epa super cim moes i drzavno da si sredis :D ne te mislam toas :D

S.Snezana, bebence456 and only44you like this.
  2. only44you

only44you Популарен член

Во животот се се случува со причина и за убавите работи никогаш не е доцна ;)

Sunshine_1979, Lorins and bebence456 like this.
  3. only44you

only44you Популарен член

Ќе бидеш во тек, а секако и дека ке бидеме во контакт .... Сепак , многу ти благодарам на поддршката :*

DigY likes this.
  4. Mariangel

Mariangel Форумски идол

@DigY chekaj si ti, ke vidish shto inaet dete nosam i ke ti se smachi od chekanje :rofl: Nadminav termin ej, a od sam start mislev porano ke se porodam ama ne dechkovo uzhiva be 8)

@Dioora ti shto napravi? Bolkite se smirija ili vistinskite bea? Ajde samo so lesno neka bide :* Chekame ubavi vesti (fingers)

DigY likes this.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Aaa da poleka se ucime edna na druga.se guskame i milivame:inlove:mnogu ubavo cuvstvo bilo da si majka ,koga ke te poglednat tie ocinja mali se topis:inlove::inlove::inlove:ajde ke si osetis i ti so sinko tvoj :hug:

Magis, zajka1, Sunshine_1979 and 6 others like this.
  6. @macence@

@macence@ Истакнат член

Женички да споделите искуства со докторите во Чаир: Кировски, Спасеновски, Георгиев, Ристески, Исмаили..?

7. Dioora

Dioora Истакнат член

Јас само што се вратив од преглед. Болки имам на 15 минути. Не се прејаки ама за мене не се ни слаби. Како и да е, рано било. Ми рекоа во петок на контрола. Многу се напнав да му се сневиди. Сега веќе тотално се збунив затоа што стварно незнам колку многу треба да ме боли за да идам у болница. :^)

8. zeka

zeka Популарен член

Devojki, jas sum 13+1. Od vitaminskite dosega piev premama duo i folna,tifol. Bidejki oficijalno vlegovme vo vtoro tromesecie razmisluvam da ja prasam doktorkata da gi zameneme za Femibion 2. Citav mnogu za tie apcinja i moj zaklucok mnogu se podobri od premama.

Premama mislam samo me gojat, stvaraat apetit. Vase mislenje,iskustvo?

Mi polacija doza za pritisokot. 3x1 od 250 mg. Pritisokot e odlicen zasega. Prvo utro da se razbudam bez glavobolka i strelkite da pokazuvaat normal... :)

9. Kitten

Kitten Форумски идол

Георгиев е многу коректен, тој ме прегледа и прими за породување. Исмаили ме породи, супер и ептен кул човек, дури зафрканции ми дофрлуваше додека лежев на бокс за да ме расположи. Исто така важи за многу добар доктор за царски, резот го прави професионално и ептен мал. Но ако немаш врски кој ти се падне на смена- тој, но да не се плашиш, сите се супер, имам слушано убави муабети и за Кировски.

10. DigY

DigY Популарен член

ти реков!!!! ти реков лекот ти е тебе у Скопје. ај сеа мирно да си живеам зошто и мене притисок ми креваше твојот кренат критисок :D иначе што се тиче витамини ако не жалиш пари Прегнакер плус се екстра и не сум осетила да ми се јаде од нив.

11. zeka

zeka Популарен член

Ti blagodaram mila. :* vo petok ke doagjam povtorno vo Skopje na podetalni analizi. Da se ispita se, da mi bide mirna dusickata. :)

Pari ne stedam, ne zalam koga se raboti za moeto najmilo. Iskreno tie tableti prv pat gi slusam, moze da se pijat vo 4ti mesrc? Do kraj se zemaat ili?

DigY likes this.
  12. DigY

DigY Популарен член

јас од почеток ги пијам и кеги продолжам и во доење. многу се добри баеги сум задоволна. :)

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Добро утро лепотици!

Синоќа мама беше многу уморна ама си легна и почнаа нови маки, мочкање на еден саат, е до толку. Сабајле мм ме разбуди и не презаспав, а да продолжев до 12 немаше да се разбудам. Ама господинот мој мал не мисли така. Сабајле доручкував и се почастив тортуле од на тато роденденот па ми текна да ве понудам и вас, ајде која е за торта бујрум ;)

Во врска со витамините, кога ги пиев Прегназонот 2 на ден бев жива гладна, сега е подобро, се трпи некако. Пак ми се јаде, ама бар после јадење сум најадена а не за пола саат пак да ми се јаде.

Е така, денес решив ноге у вис и да уживам, откако ќе ми досади ќе станам кујна да средам, а некаде кон 5-6 и да спремам за новите гости денес, оти вчера не дојдоа сите :D Ве гушкам :*

Magis, zajka1, Lorins and 1 other person like this.
  14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Fevojki bidejki jas nesmeam da pijam femibion i sl. pijam samo omega 3 posebno, ama edna kapsula e 1000 mg da ne e mnogu

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ради јодот? Провери ги Центрумот, тие мислам немаат јод. Мора да има витамини без јод, прашај во аптека. За омегата не би знаела искрено.

16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Da raxi jodot. Bas ke vidam za ovie. Inace omega maticnata mi rece da ziam. Kao imalo vo nekoi neznam koi bea apce i plus omega kapsula i se piele dvete. Pa jas samo omega da pijam bez vit e nekoi. Zemav na wheel nature tie mi gi dadoa vo apteka

17. DigY

DigY Популарен член

Jas prvo so centrum pocnav ama Dr mi rece ne, imalo vit A vo niv...i na niv pisuva bremeni zeni prvo konsultacija do Dr.

18. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

@only44you. Kaj koj planiras vo drzavna da odis :) jas imam vreme i samo mislam za kaj da se odlucam

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Мора да има витамини без јод. Јас сум против синтетички витамини, ама не би можела без витамини во бременоста мислам.

Јас денес сум утепана од времево иначе, сите коски ме вртат од дождов грд и облациве. Нејќу дожд :( Ќе се збие денес на креветот изгледа времево :P

20. only44you

only44you Популарен член

Не знам бе срцка и јас уште не сум размислувала за кај кој доктор... Си велам додека не влезам во 36-та недела не размислувам кај кого ке одам ....Поважно ми е оваа бременост да ја износам до крај т.е бар да влезам во 9-ти месец....

zajka1 and S.Snezana like this.