Krvarenjeto mi e zapreno, a kontrola mi zakaza vo ponedelnik. A drugo sto e najjako pobarav mislenje od drug doktor i mi rece deka ne e nisko bebeto.i sega na kogo da veruvam.neznam od so bi mozelo drugo da e krvarenjeto.
А да појдеш кај доктор? За коски знам дека болат, ама за ова не зна, чудно ми е. Мене ми тежи да, ама јас сумна праг на 9ти што се вика, за две недели влегувам во 9ти.
Jas sekoja nedela odev ama sega si imam maka. znam i kaj se zeznav. jas sum netolerantna na eden kup hrana. moeto bebe za zal zivotinski protein nema da proba i dodeka nekoi mislat jas nejkam da pobijam vegetarijanstvo jas ustvari maki macam so sebe. istoto mi se slucuva i od kajmak i od bademi i banani. eve denes demek aj bademcinja malce i brazilski orev., tretinka od smutito ne ispiv i odma tahikardii prevrtuvanje zeludnik i bolka vo stomak kako za dijarea. veke jajnicite ne bolat. a mozr i bolat ama koj pored ova ke oseti!? i ne mi e problem da ne zemam toa sto ne mi odgovara ama bebco? jes da e napreden ama strav mi e deka muskulcinjata nema da mu.ojacaat zdravo ako ne mu dadam asalno protein ete ja mojata maka.
А млеко пиеш? За протеин и чиа ти е фина замена, потопувај во овошен сок. Кокосовото исто ти е добра замена. Ќе ти каже докторот ако треба нешто да се интервенира.
samo jogurt sirenje i jajca. ni kaskaval ni mleko ne podnasam. chia zimam redovno ama dr mi veli mora meso ili barem golemi kolicini surutka. jas ni toa ni toa ne podnesuvam. ete so sila ke zemam i odma ko boksovi vo stomak da mi mava nekoj. grcevi neodenje vo vc ili dijarea i bolna legnuvam. i mnogu mi e strav. dr vika teraj vaka do 12 posle ke vidime sto ke pravime. jas i zatoa dupla doza zimam vitamini taka ki dade toj. em pregnaker plus em C kalcium folna jod b6 sve dodatno... ne me iritira tolku faktot deka ne podnasam kolku sto me iritiral faktot deka nieden doktor ne mozel da mi pomogne da go resam ovoj problem. site mi vikaa netolerancijata sama od sebe ke pomine. da ama sto vo vakov moment!?
На жалост не знам. Важно во палетата на производи постојат и оние без јод, за подетални информацииќ е мора лично да се информираш по аптеките.
Абе мешињa oд кaј дoaѓaaт oргaзмиве вo сoн се чудaм, ниту мислaм нa секс, ниту желбa имaм зa тoa, oд никaде нигде , и тoa кoгa ќе стaнaм не ми текнувa нa нив пoсле некoе време се сетaм. Знaм декa е нoрмaлнo дa се јaвaт aмa ете мислa ми е дa не штетaт не спијaм више Дa дoдaдaм и декa бебуш мнoгу е aктивен денес се ми иде дo тoa е не престaнa дa преткa.
Кој вика дека мора? Подобро да не внесуваш млеко отколку да се малтретираш со реакции од интолеранцијата. Ич да не тичуе, што поднесуваш тоа пиј. Чиата има повеќе протеин од млекото, па види ти
За калциум добри се и бадемите и овесот, содржат исто така огромна количина калциум. Нема фајде ако конзумираш нешто што самиот организам ти го отфрла и те истоштува во тој важен период кога и тоа како ти е неопходна енергија.
Abe jas toa go zboram zadnjive 16 god ama Dr mi vika drugo. i koa e za bebco nesiguren si. ziv primer e faktot deka jas koga ke se opustev so pici i brza hrana (bez meso) mene krvta u nepovrat mi odese. po 20 modrici na mene. a zemam drucek chia so len i jogurt rucek so oriz zelencuk...se na svoe mesto. ama za bebco mi e mn strav ...sto ako na nego mu treba nesto sto mene ne!?
Jas sega bev kaj maticnata. Vika da si prodolzam so premama duo. Jas sakam da gi smenam. Mislam da gi zemam femibion dva.samo pak Neznam dali da gi smenam na svoja raka, vitamini se. Premama samo mi otvara apetit i me goji.
Продолжи си со витамините и ете пробувај колку можеш повеќе да внесуваш храна која ти одговара, но за бебчо не се грижи. Ти го кажувам ова од искуство, цела бременост можеби литро млеко имам испиено и тоа со кафе, месо никогаш не овожавав, веќе пишував за мојата нездрава исхрана која се сведува на грицки и слатки, но витамините кои ги пиев ме одржаа и мене и бебе во супер состојба. Еве сега исто се хранам, плус бремена, плус дојам, но крвната слика е добра.
Ako sakas probaj so pregnacare,jas gi pijam za 4meseci 1kg sum popravena,no moze i takva da ti e bremenosta,jas nekoi denovi voopsto nemam apetit,nekoi denovi pak si jadam zavisi
ajdee nz stvarno moze od se da e i od premor moze ama dobro e stom soprelo jas imav krvarenje i mi rekoa na GAK deka mi e skrateno grloto na matkata miruvav i imav kontrola pak na GAK vo petok toj doktor rece sostojbata e ista posle toa vo vtornikot otidov kaj maticniot mi rece grloto si e super nemas problemi taka da neznam ni jas ete koj bese vo pravo i na kogo da veruvas ama dobro e koga ke pobaras poveke mislenja vo toa se imam uvereno poveke pati za poveke raboti
Полошо правиш ако внесуваш храна што не ти ја поднесува организмот.Јади и пиј тоа што ти прија и терај си работа.Ако толку па се плашиш побарај и второ мислење чисто да видиш што ќе ти кажат.Еве и јас многу ретко,скоро ич не јадам месо цела бременост и други некои работи што гледам дека ми прават киселини па никому ништо.Ако бебето си напредува добро немаш простор за грижи.
I jas pijam femibion od pocetok zadovolna sum. Denes tteba da odam na pregled da si go vidam bebuleto odvaj cekam