ле ле кути си викам ова не боли а допрва други болки треба да трпиме ехе ама се осекам ко воз да ме згазил, а за укочвање ич неправам муабет само се жалиме за срамота
Cuti traj ista sum i jas...ko ke zasednam poveke vreme,posle treba raka da mi podadat za da stanam...abe slon
Macence se spremila dodeka e polesna a jas doprva ke pocnuvam Nie go koristime krevetceto od maz mi epten e socuvano,dusekce kupivme neznam kolku pari bese samo znam deka aj pomisliv deka dusek za spalna ke kupam za tie pari.
Да ви се пофалам денес бев на шетанција во зоолошка фамилијарно,се рашетав убаво... Видов доста мешиња напрчени да не беше некоја од вас?Може сме се сретнале...
Еве ме и мене.. Пред се морам да се пофалам дека викендов дооообро се наработив, направив една комплетна генералка, на цела кука, сите алиштенца и постелнионата ги исправ, испеглав, ги зфиплив и ги наредив во шкавче.. Значи колку бев срекна додека го правев тоа, мислев дека ке полетам Искрено, ми падна товар од душа, сега барем во тој поглед сум спремна, се е наместено и стокмено.. Само се молам да го дочекам терминот, да издржиме уште малку. Утре сум на контрола и одвај чекам да си го видам Јаков, срце мое што ребрата ми ги искрши.. Му викам на мм пред некој ден, мислам дека после порагај најдобро ке биде да си ги проверам да не има некое изместено или искршено Инаку, за главоболка знам дека е дозволено парацетамол, а исто така мене ми помагаше и кока колка со малку лимон во неа.. Некој спомна, па да се надоврзам, и мене ми се случува одеднаш да ме фати топлотен бран, и мислам дека тоа е од хормоните и нормална појава во бременоста, па мислам дека нема простор за грижа.. Само разладување, да не се трпи за да не ни се слоши.. А за болките, и за движењето.. не како еден, туку како два теретни воза сум.. Успорен снимак, одвај се движам и мислам дека на сите им идам на живци со спорото одење.. А ако поседам подолго време или кога ке станам на сабајле, сум како да ми се искршени двете нозе.. Но мамички, тоа е, ке издржиме уште малку, само да биде се како што треба и бебушките да ни се живи и здрави.. Па и овие болки ке поминат.. Ви посакувам убава вечер на сите..
Мамички само да ве поздравам да ви посакам лесна бременост и лесен пораѓај, навистина ми фали темава...
Колку добра работа е ова, а прв пат слушам за нејзе... Имате ли информација дали постои вакво нешто кај нас за помош при раѓање? http://www.najboljamamanasvetu.com/2012 ... -u-srbiji/
C...c...c...se budam od spienje gladna-kako volk Odam da najdam nesto... Pred rabota treba da gi zemam rezultatite od krvta,pa se citkame popladne...Vie kako ste mi mesinja,jas mislam poleka pominuva depresivniov period so tmurnovo vreme...
Јас сум утепана, спијам од кога ќе се вратам од работа и продолжувам цела вечер. И на работа ми се спие и зевам нон стоп.. што од што сум во првите месеци, што од времево, што од приситокот што ми е по природа низок.. Ќе се држам само да не ме приметат на работа уште 1 месец, па ќе им кажам
Па ништо, не сакам да им кажам до крај на 3 месец. Не само на работа туку и на ниеден пријател (освен на нашите дома) за секој случај да не се деси нешто па после сите ќе прашуваат зошто, што, како.. Поубаво на посигурно да биде во 4 месец..а инаку за работата ќе морам колку-толку да работам од дома кога ќе бидам да породилно бидејќи има добар дел од активностите што само јас ги работам и нема да може да ме замени друг. А моментално ми се спие ми се плаче..ама работам што ќе правиш Тука им викам дека ми се спие бидејќи престанав да пијам кафе дека ме потресува многу
Lele luge stotuku procitav na eden portal, 33 godisna trudnica pocinala na GAK.Celata se potresov Bila 3ti mesec negde i plodot i pocinal vo utrobata,taka nekolku dena,zenata se zatrovila i itno ja pratile vo sk. STRASNO,NE DAJ BOZE NIKOMU!
и јас сега на фб читав и страсно се потресов ама си викам на нас нема тоа да ни се деци и се ќе биде во ред
за грев чупето од мојот град е,од Битола...цел град е во шок голема трагедија,а била и мајка на 4 годишно детенце.....нека и е лесна земјата..Бога да ја прости...страшна работа
Идни мамички само позитивно и со господ напред се ке биде во ред, никако не се плашите затоа што на мајките Господ секогаш им помага и нема ништо поубаво од тоа да си мајка... ве сакам сите поздрав и со лесно на сите
Дали знаете да ми кажете кога престануваат прегледи со вагинално ехо и продолжува со она обичното? Од која недела?
Здраво месшенца како сте денеска? Јас некако промениве временски тешко ги поднесувам ептен ми влијаат физички.Од синоќа имам некое жарење во душникот мисле дека е до храна ама не било тоа еве и денес посабајлешки го имам.Незнам ни сама како да објаснам како да ми гори нешто од внатре и тоа го осеќам во грлото од што би можело да биде? Се шинав од пиење кисела вода и ее го шекам мм да ми донесе ѓумбир да не ми е нешто со стомакот па да идиме дали ќе ми помогне од тоа...Во петок сум на контрола кој ќе шека до петок
Го имам и јас душо истиот проблем, најпрво мислев дека ми е од нешто топло што сум јадела али тоа се повторува скоро секоја вечер и тоа кога ке си легнам да спијам преку ден ништо, незнам од што може да биде навистина