мамички веќе 2 дена еве ме сече доле десно кај ,,јајникот,, остра болка што трае 2 секунди и после пак ме фаќа, утрово беше најсилна дури и морав да седнам, исцедокот еден ден е поголем еден послаб, бојата а менува а нема мирис, 33 та недела ја терам. незнам на што може да е индикатор ова? некое искуство, или само си се месте бебчо, ама остро болка е, не е таа како што знае да си притиска.
Ко што си тргнала ја ќе се породам пред тебе еј. Ај закани му се нешто нека искача, активирај мти да го размрдате малце. Море да си ќутам ја, моево да не реши да се смири на сам крај, да рече чек да одморамод толку претање па ќе излезам после. Утрово си станав ко и секогаш за контрола рано рано, еве у 9ти ќе влеџам уште малку јас уште со возбуда сум пред секоја контрола. Синко реши да биде мирен синоќа и ме остави да поспијам, само дв пати сстанав
Jas se oslobodiv 2 3 dena, za zal kratko traese. Sega sum stegnata ko vreka i neznam sto da mislam. Nokeska povtorno mi se kaci pritisokot na 150... ne se nerviram, ne go mislam. Neznam sto e problemot. Neznam vaka do kade,strav me faka.
пробај ги pregnancy care од зегин, јас ги пијам од сам почеток, не отвараат апетит, ги содржат сите витамини
Јас откако прекинав да ги пијам витамините 2 пати на ден апетитот значително ми се намали, значително. Се мислам зошто воопшто ги пиев толку време 2 пати ба ден. Се надевам искрено не сум направила некоја штета, со оглед на тоа то на кутијата пишува one-a-day
Женски денеска сум опуштена и среќна, иако времево е за никаде, сепак импресиите од вчера се посилни... Бев на контрола и најбитното со бебуш е се во ред, таман е и спрема мерки од ехо и спрема последен циклус и дефинитивно е девојче За упат таква им била праксата, па овај што ми го даде сега ќе ми го оправда некнежното испитување и така цело време, ако не се смени нешто...то е. Досегашните испитувања се во ред, се е негативно и брисеви и torch и пап, сега треба да испитам за хепатит, хив и скриен шеќер. Инаку јас пијам пре мама и немам никакво зголемување на апетит...
Ke bide be, ke dojde vreme i jas da gi vidam porodilnite kontrakcii na ctg Koga ke mu se pushtam vecher na mm, da me razmrda i mene a bogami i bebevo treba da go osvestime kaj mu e mestoto ima da letne od stomak pravo vo race Zavrshija obvrskite kaj doktorot, mi posaka srekja i me prepushti na bolnicata od sega Ke chekame, shto drugo ni preostanuva Moeto bebe ninja nigde go nema Alooo Frankfurt ispagjaj bre
И, што кажаа? Јас утре сабајле ке одам. Болки не престануваат. Многу се нервирам. Нокеска на 10 минути едвај сум заспала. Два саати мерев и цело време си се исти. Не стануваат ни почести, ни поинтензивни. А не се ни за занемарување. Јас незнам што ке да беше ова. Чепот си искача овие два дена како во делови само нема крв.
@Dioora Nishto ne kazhaa, se si e vo red bebushot si e uspan.. Mi go pokazha namrshtenko stutkano samo za shtipkanje obravchinja ke bide Jas nemam ni bolki ni aber od niv, chepot pred 1 mesec skoro mi padna.. Na 28mi fevruari tochno, ama koga nejke nejke Neka ni se zhivi i zdravi ke ispadnat nema kade da begaat
Јa сo мм зaеднo сме пaузирaле зaрaди oперaцијa мoјa, прoблеми, зaеднo сме спиеле пa не сум.имaлa вaквo нештo. Фaлa бoгу синoќa ништo немaше
ufdobro e pomina kako treba.....ke treba na ishranata da vnimavam.....i sama ke treba da meram sekoj den i na sekoi dve nedeli na kontrola...ali toa e ke preziveam uste dva meseca do porajgaj
Јас пијам Премама дуо и немам зголемен апетит. Петти месец сум а се немам ниту едно Кило поправено. Бебушко е се почесто активно, прекрасно чувство
Јас 4-5 кила, но најверојатно во стомак и во гради малку, во друго ич... Тука сме негде и со @alisijad, ама јас ич не го осеќам бебуш ...спанка е изгледа мојава @DEBELUSKA ќе издржиш, се гледа крајот
da se gleda krajot uste malce.......edvaj ceca da si go zemam bebusot vo race......iako panika me fajka od porajgaj kako sto se blizi vremeto no ke se izdrzi
lellelel ubajni iako se teski za gledanje .....ali bas se raduvam za tebe srejkno i so lesno dagi i iznosis
Здраво мешковци и од мене еве рапорт.Вчера на гинеколог ми потврди бременост ама рана според него 4 недели и 6 дена .Срценце не се слушна, рече рано било, најрано можело од 5 недели и три дена, за една недела пак на контрола рече од тоа што го виде имало цврста кесичка . Ми препиша витамини и денес однесов урина. И тоа е тоа едвај чекам среда и дај боже да слушнам срценце.Позз и многу до сите.