Девојки денес бев на гинеколог, 16-та недела сум (15+3) докторот ми земаше брисеви, но почувствував болка, па многу се исплашив, му кажав на докторот но тој не ми даде коментар. Дали тоа му се има случено на некоја од вас. До сега немам испитувано брисеви, но немам никакви симптоми за некоја инфекција или бактерија. Резултатите ќе бидат готови во понеделник, па ќе видиме. Ве молам споделете искуства....
@AngelOfArh nemaj gajle dva pati shto si gi piela. kaj nekoi lugje dali 20% od vitaminite vo apcinja se razgraduvaat. kaj nekoi 80% ama nikogas 100%
На првите брисеви во 13 недела кога бев бремена со син ми и јас почувствував болка, а имав и мало крварење. Причина за тоа беше невнимателноста на гинекологот при земање на брисот. Болката траеше само секунда, а и докторката ми кажа дека ме повредила и дека има крв, но да не се грижам дека не е ништо страшно. Веројатно и тебе истото ти се случило, си осетила болка зошто те повредил докторот додека го земал брисот. Штом ништо не искоментирал веројатно не е ништо страшно.
Vo princip ne e shtetno za bebeto , brisevite se isto ko inekcija. nekoj nema ni da osetish deka te bocnal a nekoj noz ti zaril mislish. Daleku e od bebcho toa.
http://www.kafepauza.mk/zanimlivost...e-da-gi-chuete-vo-tekot-na-vashata-bremenost/ Си се пронајдов а и сите ќе се пронадете бар во нешто,сигурно
Честитам и мене вчера истото ми го кажаа има бременост и кеса но многу рана три недели и неколку дена за десет дена повторно контрола
Мамички што мислите за резултатите, ме загрижуваат малку резултатите горе, понеделник сум на контрола па ќе видам што ќе каже докторката. Седиментација знам дека не се иситува во бременост, но ја напишале.
Мене за една недела ми рече. Ајде само со убаво ке си дочекаме и ние да слушнеме срценца. Сите само со убаво и лесно да си тераат.
Jas sega stignav od apteka. Vitaminskite gi zameniv, zemav femibion 2. Magnezium zameniv isto. Zemav magnezium direkt vo kesicka. Mama care krem za strii, 250 ml. No mnogu ubava mrsna. Se nadevam na pozitivni rezultati Utre ke praveme podetalni analizi vo Skopje. Samo slednata nedela go ostavivme 24 h. Holter za visok pritisok. Daj boze da sum na pravoto mesto otidena, da se najde resenie. Zagrizena shm, 4 dena mi pokacena dozata, 2 od niv samo bese odlicen. Vcera i denes e katastrofa. Znam deka se zalam postojano, dosadna stanav. Ama nema kade da se iskazam. Ne sakam nikoj da voznemiruvam so moi problemi.
@zeka a znae tm za situacijava? mozebi e podobro on da si dojde mesto ti da odis dodeka ne se porodis.
@DigY mila, maz mi znae za situacijata. Koga si doagja od rabota prvo toa me prasuva. Iako sme daleku, jas ne krijam nisto od nego. Iskreno se mislime kako da postapime. Moite dokumenti se veke sredeni. Ke mozam i vo Svajcarija da odam redovno na kontroli, ispituvanja. Sto i da treba. Samo cekam da se stabilizira malku, da mozam da patuvam. Od edna strana, tamu doktorite se i postrucni, poveke posvetuvaat vnimanie. Zatoa sum konfuzna, na kraj.. sepak.
Za ureoplazma jas piev eritromicin na sekoi 6 h. edna doza i stavav vaginalno vagisan. Napraviv bris, ja imav povtorno. Mi prepisaa edna doza poliginax vaginalno. Sega ja nemam. Na pola ispiena doza i sama primetiv deka dejstvuvaat. Go snemuvase beliot iscedok i neprijatniot miris.
Матичната ми вика дека ако се пораѓам во државна болница важи она ливчено за крвна група што го даваат на возачи, а доколку се пораѓам во приватна, тогаш мора повторно да испитам... Кај вас како е, наново испитувате крвна група доколку имате таков документ или?
лелееееее се наежив цела жими се, јас сега се мислам дали за брзо второ, па и си викам уште ако останам со близнаци тешко мене хахаха а многууууу сакам близнациии, па и девојчиња ако ти бидат, мераци со лесно и се најдоброоо