Jas da ti kazam kaj nea na eho koga ke pojdev se' detalno od sam pocetok me gledase.. Od merki do se. I mi rece nema potreba da odam sk za dopolnitelni skrininzi. Oti ovde 2 min te gledaat, aha ok e se, ti nisto ne su videl i cao prijatno, a skriningot mu e 15 min i lupni 3500 ke ti recat.. Taka da ne mora sk da ides, moze se taa da ti gleda. Inaku, od detevo album mozam da napravam so slikive, po 20 imam od sekoj pregled baska vo boja se, ne crno beli. Pretpostavuvam lista ti dade sto treba da pravis i vo koja nedela. Ti koja nedela si, kaj ke se poragas ?
Pomegju 11 i 13,6 nedela se pravi priska. Jas vo vtornikot ja pracev na gag, merkite gi imav od mojot maticen ginekolog. Den pred priskata pravevme 4d. Ne plativ nisto.
Јас сега на оваа контрола ја прашав кога за скрининг, рече не се секирај јас на секоја контрола следам се, само за срцето кај Драшко ќе ме пратела. Една контрола 1h е. Да, ми даде листа, ама не со се се придржува, сега треба да испитам хепатит, хив и скриен шеќер. Д димери испитуваше ти? Мене за тоа ништо не ми спомна... Слики не ми дава, рече неможела нз што и требало да ми ги наплаќа. Нека потпорасни тро бебуш, па ќе си барам, ќе си платам што треба. Јас ја почнав 20та недела и сакам кај Моника овде на државна во пп да се пораѓам, ако се нафати...
Слики да наплаќа? Боже сачувај, овде ми фали смајли што се крсти. Абе кај вас таму во Пелагонија ве кастрат навелико, приска читав на приватно само, брисеви исто, слики наплаќаат... А да се јавите да ги пријавите во Фонд ќе лелекаат. Мојот дечко со мерки должина е одамна влезен во 9ти, односно е веќе во 36та,со килажа е 5 дена напред а со циклус сме 34та. И пак не сакаше да се слика мајмунот мој мал убав. Мм вика шо се секираш, цел е на тебе Ми закажаа брисеви на 15ти, оти е докторов убеден оти нема да се породам до тогаш. Ај нек му седи Тогаш ќе се видиме за последно, после кај најмилата тета докторка во Санте ќе си идеме.
Мојот дечко со мерки должина е одамна влезен во 9ти, односно е веќе во 36та,со килажа е 5 дена напред а со циклус сме 34та. И пак не сакаше да се слика мајмунот мој мал убав. Мм вика шо се секираш, цел е на тебе Ми закажаа брисеви на 15ти, оти е докторов убеден оти нема да се породам до тогаш. Ај нек му седи Тогаш ќе се видиме за последно, после кај најмилата тета докторка во Санте ќе си идеме.[/QUOTE] Angel јас сум 34+5 а со мерките како за 36 ,докторот ме извади од памет мн било големо,па ме праќаат да испитувам шеќер,тебе не ти кажа нешто,да не се потресувам за џабе
Не, па нормално е со две недели да варира. Се гледаат и други параметри за шеќер, не само мерките. Башка сеа нема сврха да се испитува скриен шеќер, ти си птед пораѓај. Е ме праша дали пијам доволно течности, а во книшка после запишал плодова вода уредно, веројатно не мислел со тоа дека стојам слабо со плодова вода, што знам. Убаво го измери сега, прошлиот пат баш бабрзинка го пројде. Прошлиот месец немав качено ич, ама овој 4 комада сум качила На тоа јадење и малку е
И мене ми рече да пијам мн вода,му се видело малку помалку плодова вода. А и јас се опуштив овие две недели со јадење па може и затоа си пораснала бебушка
И моево со килажа е поголемо за 2 недели Инаку брисеви си направив јас во 33 да сум си раат. Една сестра таму вика и во 39 се прават уште едни, си викам јас до 39 планирам породена да сум не брисеви да правам
Те болат ли? Мене овие денови многу ми се осетливи, ме наболуваат. Женски со што ги мачкате мешињата и пупките? Мене во првата бременост не ми се појави ниту една стрија, се мачкав со павлодерм крема, ама не често, кога ќе ми текнеше. Oваа бременост многу рано почна да ми расте стомакот и еве веќе некое време ме чеша. Сакам да почнам да се мачкам со нешто уште веднаш, ама со што? Предлози, позитивни искуства од некоја крема?
Јас со детска витаминска маст, павловичева помешана со ад капки, ова од позитивни искуства. А докторката сега ми препорача за стрии од леа и од хип, путер, масло, нз таму што беше, ако сакаш можам да ти ги сликнам рецептите. А за пупките ми рече рано ми било да ги мачкам...
Мамички и јас си го видов курето вчера,машала 3,5кг е др. вели ако одиме до крај наа терминот може и повеке од 4кг да биде,инаку имам бактерија и ми препиша цефалексин,а и како се наближува времето до термин почнува да ме фака страв и паника
јас сакав да се мачкам со кокосово масло, има ли некоја позитивни искуства со кокосовото? @Lorins може слика од рецептите, ти благодарам!
Јас се мачкам со кокосово и со еден путер од Авон. Не гледам некоја разлика, иако најчесто кај градите ставам кокосово бидејќи ми е поприродно.
Jas se machkav ama cel stomak mi ispuka voopshto ne mi pomogna kremata, mislam deka se e do kozhata i nejzinata elastichnost