Dobra vecer mesinja,denov mi bese uzasen nemam veke nervi da baram niz temive pa ke prasam ovde ako mozete i ako znaete da mi kazete. Dali mi sleduva porodilno vo firma vo koja sum osig i imam 7meseci rab?Razmisluvam za otkaz pa zatoa me int
Ako dadesh otkaz ne ti sleduva, mora od raboten odnos direktno na porodilno, ne moze da dadesh otkaz pa porodilno da otvorish. Ako ne mozesh da rabotish zemi boleduvanje, odmor, bilo shto.
Znaat deka si bremena? Da gi predupredish ne e losho. Pobaraj od doktorot boleduvanje ako moze da zemesh. 8 chasa na noze stvarno e premnogu za trudnica.
Znaat im dadov potvrda,imam pretpostavena koja e bremena i taa se pravda deka e vo ista situacija so mene,no taa sedi koga saka se seta niz firma,koga saka odi vo wc dodeka jas rab,i pak so mene se ramne
И од неа мора да има поглавен, ако си пријавена не попуштај. Не смее да те избрка, биди остра. Кажи и дека не можеш на нозе 8 саати и дека нема поважно за тебе од бебето. Која недела си? Не смее така да се понаша. Побарај столче, паузи и да не ти забранува вц.
Dusicke taa e svesna deka na noze ne se moze bidejki e bremena,za 3min sto sednuvam noze da odmoram mi zboruva a ne pak stolce da mi dade,za pauza za jadenje dodeka nekoi trudnici zemaat po 30min taa mi dava 20min po sto jas brzam i imam maka so zeludnikot,za pojak sekako ima od nea samo sto ima mn jaki vrski pa pravi sto saka,na seta taa mi se pravda deka i nejze i vikale samo sto e prosta i neznae kako da izlaze,a veke utre vo 17nedela ke sum vlezena
Zenicki ima li bekoja ovde si nizok pritisok??? I prethodno mi bil nizok ama ova sega e preterano 70 so 30-40 sto e mn mn e... kako se spravuvate vie??? Na lekar nikogas be mi merele, ova doma go merev, I sabajleto I vecerta e istiot... @butterfly* zemi si boleduvanje.
Treba da se rasprasam dali davaat vaka,a za pritisokot podobro e da e nizok i mene mi e,mi kaza gin deka na site trudnici treba da im e nizok,ako nemas nekoja maka togas e ok
Здраво идни мамички. Не знам дали е норално нонстоп да те боли во долниот дел на стомакот. Почнува да ме загрижува. 23 недела сум и рециси цела бременост ме боли стомак посебно длниот дел. Не се силни болки но некако постојани. Кога лежам се смирувааат, од сабајле иста приказна. И дали е во ред што уште не се сигурни за полот. Еднаш ми рекоа машко во 14. недела, после во 19 имало некојси израсток но можело да се смени, приматувал и уснички како да има па можи и женско да е, не ми е гајле полот туку ме загрижува тоа зошто да не биде јасно во петти месец. Дали е до бебчето или до апаратот или до докторот. Инаку во странство не гледат многу често на ехо, гледаат долго и детално дури и по дваесетина минути зјапаат на екран ама еве 6 месец при крај и само два пати сум прегледана на ехо.Следната недела имам термин и некако се плашам.
Јас да сум на твое место ќе побарам и второ , па ако требаа и трето мислење.. И за стомакот што те боли , а и за полот... Секако дека не е битен полот, само нека ни се родат здрави и прави, но ова по мене е само некое си нагаѓање и незнаење !!!
Апсолутно имаш право. Ќе почекам и следната недела да видам што ќе ми кажат и ќе си отидам и на друго место. Инаку се прегелдувам во университетска болница, докторот ми е професор све му е нормално, што и да го прашам. Валда има право...
Тогаш кога ќе ја видиш да седи седни со и ти, а сепак појди си кај главнипт и одховорен, не е она таа која треба да каже. Ако не бива кажи им дека има институции што те бранат и излези си на пауза. И обавезно барај боледување, не може да те малтретираат.
Ако е бе професор и иако мислиш дека има право , мој совет да си појдеш уште на едно место барем ...па да видиш дали и тој доктор ке каже исто како и професорот....
Пoчнaв дa се нервирaм веќе, се ме бoли јaјник, пa цел стoмaк, пa кичмa зa нигде сум и сетo тoa и oд мaлa физичкa aктивнoст Акo е вaкa oд сегa кaкo ќе е пoнaтaму a не сум ни пoпрaвенa пa дa е oд килaжaтa.