I jas dezuram nego vo koja nedela se ispituva skrien seker? Gin mi dade upat za na klinika trebalo da se javam da zakazam, pa 3 dena da be jadam mrsno neznam ne ja razbrav bas, ajde nekoj sto ispituval na klinika ako moze da mi objasni
Мене ми нема ни спомнато за скрирн шеќер, има индикатор за испитување, мора да се испота или?? Јас само крвна слика до сеа имам правено 3 пати, редовните скрининзи и брисеви и токсоплазмоза на почетокот
Abe zenicki 9 meseci ne mozam da zaspijam ako ne ve citnam.I jas ko Mariangel sekoj den si go cekam bebus.Utre 25 mi e termin ama inatliva uste vo stomak pa ne izleguva.*
vekje ne bolat ama preosetlivi se. jas do sega se mackav pavloviceva so pantenol i bradavici i celi alveoli i stomak i polovina. sega zemav lanolin ama ne vo kapki tuku mast, 212 den vo eurofarm. @alisijad znaci ko sebe da se citam. abe jajca da sprzam se umoruvam i noze m kornat. jajnik takodzer. a 11 sum. da se chudi choek..
Вака, јас веќе почнав да ја користам оваа, помешана со 2 кутии АД капки А рецептите еве ги Има пишано и по колку пати...а од павловичевата треба барем 2 пати...јас засега кога како
Се испитува од 24 - 28 недела Јас ќе испитувам во 25та и стварно ако знае некој што треба претходно со јадењево и дали треба утрото на гладно да се појди...нека кажи...
Основно правило е да си гладна наутро, 12 часа пред испитување не се јаде ништо, дозволено е само вода. Три дена пред тоа се јаде по 100гр чоколада, ова јас искрено не го почитував. Мислам дека е сосема доволно да се однесувате регулар претходно, а да се придржувате до 12часа нејадење. Ве боцкаат еднаш кога ќе пристигнете, пиете гликоза и во зависност од тоа што барал лекарот ве боцкаат уште еднаш на 2 саати или 2 пати на еден саат.
Јaс немaв никaкoв режим,ендoкринoлoгoт не ми кaжa ништo, мислaм немa ни пoтребa. Сегa вo 24 тa требa пaк дa испитaм
Според мајка ми ова со чоколадото е жива глупост, она работи во лабораторија и вика дека никогаш не практикувале ова со чоколадото. Затоа и не практикував. Инаку едно е да се испитува на ендокрино, друго е на ГАК за скриен шеќер само, не е исто секако.
@Lorins за некоја недела по втор пат ќе испитувам и пак добив исти инструкции, нормално јадеш пред испитувањето, вечерта гледај до 18 да ти е последното јадење, вода пиеш најнормално, сабајле на боцкање. Кај мене беше два пати од вена и еднаш од прст. Меѓу боцкањата ни јадење, ни пиење.
Јaс испитувaв aдриaлaб и пoстaпкaтa е тaa секaде, имaм испитувaнo нa мнoгу местa. Сo ендoкринoлoгoт сaмo зa резултaти се кoнсултирaм.
Јас и ти мислам бевме два дена разлика во краен термин за раѓање. Тебе ти беше 12.05 така? Пошто јас сум 14.05 и се си викам уште три недели да не излегува, а тебе сега те читам две недели велиш. Кажи ми во деветти месец се влага со полна 35та недела а влезена во 36та или пак со полна 36та а влезена во 37ма недела?! Мене многу ме прашуваат кога ќе влезам во 9ти и јас не знам точно да им кажам, па не гледам сега по недели него им велам на 14ти април влагам во 9ти пошто нели на 14ти мај ми е краен термин Со лесно AngelOfArh за многу брзо ќе дојдат и нашите бебуши Поздрав
So polni 36 nedeli se vleguva vo 9ti mesec Jas denes ke padnam za tatkovinata, tolku me boli glava toa e chudo.. A vremevo bogami vlijae i toa, namrshteno vrne of be ke puknam