Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Jas pravev denes analizi.

So bubrezite imam problem, laboratoriskite ispituvanja isto ne se dobri. Ponedelnik tek ke stigne i rezultstot od 24h urina i ke praveme eho na srce i holter 24h.

Ke se sredi, ke izdrzam za moeto malecko. Denot preubav, da se istusiram, se spremam da prosetam malku so drugarki. Ne smee da se propusti vakov den.. :)

На zajka1, Magis и Lorins им се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Jas shetnav na saem za mebel. otidov na saem i si vidov nova kola :D niso mebel posto zemavme se sto ni treba. vidov i Irobot i definitivno mora da si zememe bidejki imame zivotni a bebco ide :)

На Magis, Lorins и Saraa им се допаѓа ова.
  3. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ima nesto interesno na saemot, ili mebelot e veke viden do sega, jas kolku se tokmev za toj saem, na kraj nisto je si lezis I ke gledas katalozi, ali n e toa toa drugo e tamu koga ke si prosetas.

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @Saraa jas sekoja god odam i spored mene ima. ne se nacekuvaat nekoi modeli pr tie vintidz cvetnite i retro mnogu mnogu po salon. shetni :)

На Saraa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    @DigY sajam da otidam ama ne mozam momentalno ne sum vo Skopje, treba da lezam, na boleduvanje sum...
    Malku da se oporavam pa ke se pustam po saloni za mebel, doma I taka nemame ni so prst mrdnato zaradi mojata situacija, ama kako I da e spalnata mora da se sredi do esen za bebusko moj ;)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.519
    Допаѓања:
    108.574
    Кај мене терминот се помести на 5ти Мај, а според мене и докторот во 9ти се влегува со полни 35 во 36та,сите така ми кажуваат и така се водам. Докторката што ќе ме пораѓа вика да одам во 36та недела кога ќе влезам во 9ти месец :)

На Magis му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.858
    Допаѓања:
    202.972
    Со 36 полни влегуваш во 9 месец.

На ivi1987 и Magis им се допаѓа ова.
  8. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Леле тебе ти е веќе ептен близу средбата со бебче, убавини :) и фала најмногу на информацијата за кога се рачуна влегување во 9ти месец :)

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    koa ke doagas pisi mi da ti kazam kade ima saloni so skromni ceni.

10. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Да, пологично е полна 36та да е влегување во 9ти, од тогаш до краен термин има точно еден месец. Но, навистина сум слушала, а и читала тука на форумот разни мислења и дилеми околу полна 35та или полна 36та недела како влагање во деветти месец :)

11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @alisijad samo shto mi se javi Dr na igg i igm dalo deka nema ni stara ni nova klamidija :D nezz shto bilo toa na brisevite dali kontaminirale ama nema da primame terapija. brisevi ke povtorime vo 26ta reche. jeeeej :D

На ALISA0000, AngelOfArh, Lorins и 5 други им се допаѓа ова.
  12. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Koj nosi bliznacinja? @Abeja , za termin sto ti kazaa? Mene mi vika vo 37 nedela ke odis ke se porodis? A kako toa e mozno? I ima li nesto pospecificno vo vakva bremenost, neznam od tip ispituvanja, ishrana...
    Jas so prvata bremenost mnogu povrakav, a sega nisto, ni bolki ni gadenje ( dvapati mi se zgadilo do sega).
    Utrogestan stavas li?
    Imajte ubav den

13. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Јас бев на цтг денес. Иако ни беше денес терминот, сеуште е рано. Не сум ич отворена. Болките ми се сведоа на минимум. Тоа многу ме опушти. Денес ке шетам и уживам. Ми рече докторот да не се секирам, да не се оптеретувам дека кај и да е мора да биде. Ми препорача дека треба да пешачам бидејки прородно да ме фатат болки е подобро од провокација.
    Убав ден на сите. :)

На game123, kjukli, kelebeim*** и 6 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.519
    Допаѓања:
    108.574
    Мене денес лажни болки ме фатија ама асално, кичма па стомак, скоро цел час ме држеше, легнав на страна и заспав. Спиев цел час ко труп. Богами ме исплашија, ама ѓе смири тоа што стомакот ми беше мек а и синковев беше триста на саат.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    За терминот на секој преглед по малку се разликува, ама прво ми рекоа 13.09 ама тоа со девет месеци. Некои викаат близнаци во 7 месец ги породувале со царски ама не мора да значи. Јас мислам да не се преокупираш со тоа и да мислиш позитивно. Јас само чекам да помине и вториот скрининг во ред а за термин ти е рано, докторот ќе ти предложи начин и време на пораѓање. Близнаци пораѓаат и по природен пат во 9 месец, така што тоа зависи од бременоста, од грлото на матката, од поставеноста на бебињата. Јас не повраќав ама два пати прокрварев, вториот пат ми рекоа дека грлото ми било отворено, па за некој ден скоро се затвори, ама многу внимавам, лежам, утрогестан ставам обично по две ама некогаш заборавам па едно, магнезиум пијам два пати по 250 мг и инекции прогестерон депо еднаш неделно.
    Ќе си ги правиш вообичаените испитувања како за секоја бременост, крвна слика, уринокултура, хемостаза и димери. А и втора бременост ти е, телото ти е навикнато од првата, имаш искуство :)
    Само нека ни е лесно на сите, за термини, кога ќе пораснат и бидат спремни за излегување, тогаш нека биде ;)

Последна измена: 25 март 2016
    На eleni27 и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    9.387
    Прашав кај матичната за скриен шеќер вика дека три дена унапред да не јадам благо и мрсно нешто :?:
    Иначе колку се нервирам со луѓево тоа чудо :@ се мора да те распрашаат. Во автобус ти станал некој ај супер фала му ама тоа не значи дека треба да знае кој месец си кај ке се пораѓаш ка идеш на преглед :@ чекаш ред за преглед аааааа машко /женско е се гледа по тебе. Луѓе што нит ги познаваш нит си ги видел некаде. Секаде каде што ќе поминеш или те гледаат ко рогови да имаш или се некој коментира нешто. И јас веќе не им ќутам :@
    Туку знае ли некој кога ќе биде бебе саем? да не е во склоп со саемов за мебел па да испуштам :envy:

На Saraa и S.Snezana им се допаѓа ова.
  17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Mene preska eden 50godishen me razbuta u bus i mm mu vika poleka bremena zena butas i tipot mi rece-pa shto mi e gajle. Normalno za gusha deka go odnese do vrata. a ne mi se paleshe kola za 2 stanici.

18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    @TheSecret пред тестот за скриен шеќер (глукоза толеранс тест) треба да се јаде по 100 гр шеќери секој ден, за мрсно нема врска си јадеш нормално како до тогаш. Јас го правев два пати и тоа ми беше дадено како план за исхрана од специјалист ендокринолог.
    Напротив, треба да внесеш шеќери за да се види како организмот ти делува на нив. И објасни и нареден пат на матичната за да не излаже уште некој така кога не знае.
    Само последниот ден пред тестот јади само до 18:00 часот и нареден ден пред тестот гладна па и жедна ако можеш.

На Lorins, Bozica1980, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.994
    Допаѓања:
    9.387
    Оф леле секој различно ми кажува :?: Ако прашам кога ќе закажувам во државна ќе ми кажат ли или само ќе ме откачат :angel:

20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Зaштo дa зaкaжувaш? Нa гaк ли? Нaпрaви си сo.упaт вo aдриaлaб бесплaтнo е и тaму, бaр не ти дaвaaт.oд истa чaшкa сите дa пијaт.јa плaкнaт сaмo пo држaвниве:D