Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. TheSecret

TheSecret Популарен член

Незнам таму ми даде матичната, во понеделник мислев да закажам. Сега по упат не ми се оди денес бев кај неа, далеку е :worried: нез што да правам

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

И башка во Адриалаб имаш предност пред сите и по маил праќаат резултати.

3. Abeja

Abeja Популарен член

За која клиника ти е упатот? Нема потреба да одиш по нов упат. Само да не ти е приоритетен упатот, ќе се начекаш. Ако влезеш порано замоли ги во понеделник да направиш и тест, дека три дена си јадела нормално плус 100 гр чоколадо. Мене за три дена ми рекоа да одам за тестот, дека попладне отидов. И нема да те откачат, ќе ти објаснат, еве и тука ти кажуваме.

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

А за Авицена какво мислење имате? Јас до сега се таму правам ама во последно време не почитуваат шифра за трудници. Во Адриалаб неќам да стапнам од кога ме извадија од памет со едни рез за тсц 10 пати поголеми што е премногу за тсх и ендокринологот не му штимше па ме прти на клиника направив ок си беше

5. TheSecret

TheSecret Популарен член

За на ГАК ми е упатот медицинска биохемија. Не гледам дека некаде пишува приоритетен. Онаков обичен упат е како за крвна слика и урина кога даваат и штиклирно е само глукоза толеранс тест. Ми дадоа број да се јавам само и да закажам.

6. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Abe zasto na GAK , em da cekas em guzvi trista bakterii ima. Jas nisto ne plativ vo Avicena, a i skrien mi ispitaa i krv i mokraca.. Isto i vo Adrialab e taka. Osven tamu sto plativ za urinokulturata. Em nema guzva vamu, em po meil rezultati za 1 den. Ti si znaes.
    Jas ednas na klinika pojdov za rezultati, nikad vise - se iznadisav gluposti, vo gas mesto bevme 500 dusi, duri i na eden dedo od caskata mu se isturi toa sto trebase da ispita sp** (wtf)bljaaaak i vikam offff majkoooooo za kaj sme! I ko zede da se deri taa na punktot, kutriov ne znaese so da praj :shake: A jas i vikam ; aj videte za ovde dali sum: i taa mi vika "aman devojce ne sum baba Vanga, od kaj znam za kaj si":muscle::whew::headbang: a fino lepo i davam kniska/upat da vidi, ama ne be to e(n)

Ok se rasprikazav prikazni, no mora malce, oti TGIF yeeee, zavrsivme so rabota - ke odmarame vikendov, ke setame ubo ke e vremevo! :*::sun:

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Да барам ли друг упат или ќе ми го примат овој во авицена за на гак што ми е

8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Сега се јавив во авицена мора нов упат за кај нив назначен

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не, мора со упат за конкретна институција.

10. eleni27

eleni27 Популарен член

Jas od vecer ke pocnam da stavam utrogestan po edno, mi dade maticnata ama mi rece ako imas bolki stavaj, a ako e ok ne mora. Nemam bolki, ama se plasam malovo vo race mi e celo vreme, na rabota odam i se so red, si velam od utrogestanot steta nema da imam, samo poddrska. Aj ke vidime vo sreda sto ke kazat, i da slusneme srcenca. :l::l:

Abeja likes this.
  11. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Девојки 14 недела од бременост кој месец е :)

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Почеток на 4ти месец, односно второ тромесечје.

Sunshine_1979 and thebabylover like this.
  13. MissDior

MissDior Популарен член

Ако ти е итно во Авицена мислам дека тешко е со слободни термини за со упат. Многу се зафатени унапред.

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Kaj ste be mamichki shto vaka slabo aktivni? Dajte malku pozitiva epten sum down denes :doh:
    Jas si go chekam ushte bebulevo da se osvesti, nema nishto novo se e isto :) Brcnete si zhelba vo kafe da ispadne vecherva uspanovo detence moe :lol:

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Jas cel den sama doma, poshandrcav :D Momentalno istrazuvam za vakcinite i kaKo da gi odbieme istite koga ke dojde red pa sum cela vo prashalnici. Mm e na nekoj nastan od rabota i jas umiram od dosada.

16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Kaj mene majka mi i mm gledaat nekoj film a jas umiram od dosada oti ne go gledav od pochetok i sega ne go ni gledam poshto ne znam shto se sluchuva :drunk:
    Za vakcinite mozhesh da gi odolgovlekuvash ama koga togash mislam deka mora da se primat bidejki kolku shto znam se zadolzhitelni :?:

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Moe dete vakcina nema da primi pa majka jana, zadolzitelno ke bide koga ke mi potpishe doktor deka sostojbata na vnuka mi ne e odvakcina a i moeto dete ke bide zdravo po primena vakcina. Toa e druga tema dodusha.

DigY likes this.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

I jas sum protiv niv, posebno vo Makedonija e strashno kolku sluchaevi ima so bolesti dobieni posle vakciniranje ama ete ne znam zoshto ne ostavat na izbor na roditelite da si odluchat dali sakaat ili ne deteto da im se vakcinira..
    Rasprashaj si se ushte od sega, najdi nachin da go sredish toa :)

19. TheSecret

TheSecret Популарен член

Да знам се јавив нема до 3 недели термин

20. kristince51

kristince51 Популарен член

Jas mislam deka so vakcini problem e sto deteto treba dobro da se ispita krv, mokraca,crp, dali primalo antibiotik vo blisko minato, dali noseto e zapiseno ili tece od nego, dali bebeto e raspolozeno cica, dali ima temp. Kaj kerka mi edna vakcina zosto imase temperatura vo 6m ja odlozi za mesec ipol prvo se ispitav dali e vo red so nea, strasno e so vakcinite ama bez niv kako , toa ke stapuva vo kontakt so drugi deca koga i da e moze ili da prenese ili na nego da se prenese nekoja infekcija, eve na moeto koga imase povtoruvacki bronhid vo detcka klinika ja proveruvaa vakcina za tuberkuloza sto maticniot ne mi kaza deka treba da ima belek od nea, pa koga si pomisliv sto mozelo da se sluci 4g nezastitena i spustala lesno bronhid, plus imav slucaj kade ja nosev na gosti kaj licnos tamu imase skoro prelezena tuberkoloza , pa kolku se borev so administracija da ja vakcinirat pak za tuberkoloza zosto ne postoela doza za nejzina vozrast a ete ide gradinka, pa zabaviste, taka da neznam neznae covek od sto da se plasi veke, imase vo mojot grad slucaj bebe 3m so golema kaslica zarazeno od detence koe ne primalo vakcini navreme od ista pricina od stav, taka da neznam sto da kazam.