Denes bevme na kontrola.cucka bese hiperaktivna,edvaj ja izmerija...sega sme 2 200g. Se nadevam do kraj ke stigneme do 3 kilca Megutoa krvta ni e naslabena,hemoglobin 85, zelezo 12.Ni dadoa ampuli Tothema,b-complex,vitamin C i Tifol.Mora da ja podobri krvnata slika do krajot,oti uste malce ostana.Aj so lesno na site!
Камо јас да можам да повратам да ми олесни. Вака лошо ми е само и не поминува. Внимавај само да внесуваш течности да не дехидрираш. Или земи електролити..
Нормално е да се појави тоа во текот на бременоста. А за да си олесните, золва ми вели една корка леб. Јас би рекла избегнувајте да легнете 1 час после јадење, јадете нискомаслени млечни производи, избегнувајте прженици, зачинета или многу кисела храна и немојте да јадете барем 2 часа пред да си легнете..мислам дека ќе помогне ова. И нормално, многу течности.
Мене (незнам дали е нормално) ама почнав да се препотувам во спиење. Два дена веќе се будам рано наутро и отворам ширум прозор, многу ми е жешко. А реално не` е, сите спијат покриени со јоргани јас како неточна некоја луфтирам, туфкам, како 50 степени да е. Сабајле веќе ме болеше грлото, (изгледа направив промаја) и имав бела наслага на јазикот како кога сум болна.
Па нормално, хормони се во прашање Само внимавај бидејќи времето е ладно. Поубаво измиј си ги рацете и лицето со ладна вода отколку да отвараш навечер врати и прозорци, ќе се разболиш (леле ко стринка некоја звучам)
"Стринке" ни тоа не помага И јас настинав од жештинава боса,по кратки шетам...Како лето да е... Јас мислам спас нема само да се навикнеме на промениве
Правев проверка на крв и мокрача, шеќерот ми е низок, дали е нешто загрижувачко? А во урина 4 до 6 леукоцити. На контрола сум по неколку дена, па споделете доколку знаете нешто за ова
јас луѓе се препотувам последниве денови како климакс да ме фака ,исто две ноки по ред искачам надвор малку да се освежам инаку мислам дека ке се загушам затоа две недели неможам да се опоравам од настинкава ,сега и грлото ме боли како стари баби се жалиме Спојлер еххххх како теретен воз се движам а свеки само под око ме гледа ,
Kај некои трудници може да се јави печење во градите во доцната бременост. Печењето настанува поради киселината која од желудникот се враќа назад во храноводот. Причина за ова е матката која расте и го потиснува желудникот и сите останати органи во стомачната празнина. За да немате киселина и печењето во градите да престане, треба да јадете помали оброци, да пиете повеќе течности, да избегнувате пржена и зачинета храна и газирани сокови. Eве малку помош ова го најдов на лулка.орг A и со прстените се збогував вчера,зошто почнав и да отекувам сега сум како Фиона од цртанот Шрек во буквална смисла...Во сабота сум на свадба па си мислам така и некој зелен фустан да најдам па ептен да си личиме А пепи за свеки ич да не ти чуе...јас реков уште двапати генералка ќе исчистам,еве и не готвам секој ден кој ги врти гледам никој осет нема ни фала не вика,од задутре сум дома ќе се утепам од шетање... И мојава гледам ме посматра вчера (бев слободна,не бев на раб)па станува на малиот вода му дава,чекај јас мама неможе голема е...јаде вафли...
И мене ми е низок шеќерот... тоест на долна граница ми е 3.8. Ништо посебно не ми сугерираше лекаркарката сем да го следиме, бидејќи ако ептен падне можелп да доаѓа до несвестици.
Има многу вистина во ова што го напиша Симона ,јас мн полесно се чувствувам кога не вечерам ,оброците значајно ги намалив додуша и немам апетит последниов месец ,нешто од настинката ,нешто откако ми сугерираше докторот ,повеке сум на овошје и сокови ,добро со оглед на тоа дека мачнините завршуваат после третиот месец ,немам проблеми со киселина и повракање ,погоре ве читав за мачнините што ги имате бидете на полесна храна и полека но сигурно ке ви биде подобро понатака како ке ви растат мешињата
мене прошлиот пат ми беше ниски хемоглобинот и ми даде докторот Фоливит Феро едни апчина и сега провервав па ми беше покачено тие се за железо апчина ете мене ми функционираја а сакав да те прашам оти мислам тебе леукоцитите ти беа покачени мене ми се моментално 10-15 па дали ти дадоја нешто да пиеш? Инаку да се пожалам и јас и мене киселини ме имаа фатено овие два дена по цели ноки сум неспана и тоа замислете ме фатиа од портокал, а знам дека е од тоа оти си осекав, а и деновиве бев на полесна храна
Da Anule, edno ke izlecis,drugo ke rasipes.Dodeka gi srediv leukocitite,mi oslabna krvta.Mene leukocitite mi bea prvo 14, pa posle 16.5 piev prvo Augmentin edna doza,pa otkako nemase efekt,piev Cefaleksin.Sega se ok,daj boze taka i da ostanat.Ne grizi se,ke se sredat i tvoite
Mешиња ние денес бевме на контрола и супер сме некаде околу 30цм сме и 1300г имам мала бактерија ама среќа не е штетна за бебушка и ни дадоа терапија.друго се е во ред си кулираме и пливкаме ве поздравувам...и како и секогаш што би си рекле: SO LESNO!
Еве ме и мене.. Не теретен воз..Два воза. Значи како успорен снимак сум, но не се замарам. Малку ми смета тоа што кога ке се погледнам во огледало сум како Гица, отечена и изместена во фаца, но се тешам- само уште малкууу Инаку и јас се збогував од прстени, алки и се останато поради отоците, а да не зборам дека веке ми здодеа да носам два пара хеланки и три тункики и само едни чизмички кои ми се погодни.. Ништо друго!! Мислам дека ке се мрднам кога ке видам нешто убаво а неможам да го купам зашто незнам како ке бидам после. Си купив само едни балетанки пред некој ден, МОРАВ нешто да се подновам зашто се шекнав.. Инаку приметувам дека деновиве ми рипнале хормоните до плафон, некако се осекам забегано и лудо, незнам како да објаснам, но како да има некоја енергија во мене која ме носи.. на некој поинаков до сега начин Нешто забегав Инаку утре сум повторно на контрола, нели сега еднаш неделно одам, и одвај чекам да си го видам Јаков, срце мое што ме испотепа пред време за се.. Мислам дека ке си чекам термин и се надевам дека ке биде така.. Знам дека последниов месец ми е најтежок во секој поглед, но ке издржам само да го дочекам терминот Ве поздравувам сите, имајте убава ноќ..