Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    More neka si sedi i moevo uste malce , aber nemam jas deka treba da se porodam za nekoj den. Mislam uste sum 4ti, a ne 9ti:drunk: Ne mi e uste verno:))) awww mamitii ke bideme ee:l:

На zajka1, game123, S.Snezana и 2 други им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.428
    Допаѓања:
    108.273
    Ja pa edvaj chekam, epten machno mi e.

На game123 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ne da mi e machno, ke si priumram ako me pomachi ushte malku inaetlivovo mi dete.. Edvaj spijam, edvaj stanuvam, samo mocham i ustvari se mi e teshko da pravam poslednive dve nedeli ne znam kako ke me bide ako odluchi ushte malku da si posedi dechkovo :D Gospod neka mi e na pomosh

На game123, S.Snezana и mama89 им се допаѓа ова.
  4. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Фалаа мила ти посакувам и тебе и на сите тука идни мами бебуш како мојоѕ, мирен,умен, што спие по цела ноќ, а денски само се смее :) а сепаак не се секирај кога тогаш мора да излезе може и утре :) имаш среќа што не е лето јас памтиш умираав од жешкото па и се погоди пекоол летото

На game123, S.Snezana, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    За тоа лице што беше заболено од таа болест, јас лично незнаев зошто народски е кај нас се да измислат се друго од што може да е болен а само да не ја кажат вистината , ние отидовме после 3м од кога беше пуштен од болница па сега незнам , а после некое време дознавме од што навистина боледувал.плус зошто се вакцинираме против туберкулоза ако нема ефект, лошо е кај нас сто нема ревакцинација послем 30та година за истата вакцина затоа има шанси некој да се разболи од неа а во ЕУ држави има закон за ревакцинација од истата, и да за бронхидот ке се навратам ми беше кажано како препоставка пред да дојдат сите резултати за керка ми да сум спремна на се дека вакцината не реагирала и можно е да ја има таа проклета болест што мил Боже не дозволи тоа да биде ,се мислесше дека е од алергии ама и тоа нема , туку само намален имунитет .

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    I jas malku se uprpav okolu zenava shto fatila vo Grcija. Plus i da nema maloto Zika ide sezona na komarci. Komarcite ovde bash i ne ni pokazuvaat drzavjanstvo pred da ne kasnat. Isto ko pticite, od sekade odat. Machkajte se protiv ubodi ako treba sekoe izlaganje od doma.
    Okolu vakcinite tek doprva razmisluvam. Ako navistina se kineski moze od grcija mislam da si naracha chovek. A fakt e deka deteto treba da e nositel na nekoe poremetuvanje za da vakcinata mu reagira taka. Znachi ne e striktno od nea. Vo toa sum sigurna zoshto imam istrazuvano za toa. Sepak ni jas nejkam bilo kakva vakcina da mi primi bebule.
    Inaku nie sme dobri. Kopneeme do utre da se zirneme. Znaete sea do 12 bidejki se moze da se sluchi samo sakam da chujam-tuka e, dishi, mu rab srcenceto. i tolku. raat sum posle.
    Inache denes odime vo shoping jer nishto ne me sobira vekje :D

На Smizzy, S.Snezana, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.978
    Допаѓања:
    327.573
    Епа тоа е тоа зошто се вакцинираме а болеста се шири и понатака?И тоа не кај лица постари од 30 туки кај млади од 15-25 години.
    Затоа ти реков белегот не ти гарантира ништо.Кај нас моментално сд лекуваат над 35 души од тбц(во мојот град) и сите до еден се со белег.

Отидовме оф ептен :)

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.847
    Допаѓања:
    202.914
    Вo ЕУ немa тбц вaкцинa, ниту пaк зaкoн зa ревaкцинaцијa.
    Тaa вaкцинa јa примaaт oние кoи се oд земји сo ризик oд ТБЦ. Амa не е ефективнa дефинитивнo, кoлку сaкaш бoцкaј се. Ништo не мoже дa те зaштити oд ТБЦ, тoa и сaмите прoфесoри нa медицинa ќе ти гo кaжaт. Зaтoa кoгa имaaт студенти нa вежби им кaжувaaт нa тие штo се сo нaмaлен имунитет дa не пoсетувaaт кoнкретни oдделенијa.
    А реaлнo, вaкцините не штитaт бaш... мнoгу вaкцинирaни зaбoлеле бaш oд болестите прoтив кoи се вaкцинирaни. И сегa штo?

Зa зикa не знaм штo дa мислaм. Пoтврдијa декa се рaбoти зa тoј вирус? Дoкaжaнo ли е преку крв кaј мaјкaтa и дететo? Не oдaт мaлку Мaкедoнци вo Грцијa, a сигурнo не билa сaмo еднa трудницa, пa и тaa мaлер. Кoгa гo oткријa вирусoт, кoгa стигнa дa дoјде кaј нaс. Кoмaрци немa шaнси дa мигрирaaт прекуoкеaнски (збoрaм зa дaлечини oд Јужнa Америкa дo Еврoпa, еве Африкa некa биде), пoверoјaтнo е чoвек дa гo дoнел вирусoт, пa кoмaрец дa гo кaснaл негo и тaкa дa пoчне дa се пренесувa.

На Stasija, MADO и joy1 им се допаѓа ова.
  9. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Мои пријатели синот го носеа во Солун на вакцинација.... Мислам околу 50 евра дека платија, докторката им даде потврда која им важи и тука...
    Пријатен шопинг :)

На DigY и only44you им се допаѓа ова.
  10. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Женски, мешковци да ве прашам... според календарот сум на почеток на 6 недела, во текот на денот на 2, 3 пати имам како менструални болки на секунда, две, ги имавте вие?

11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Нормално е тоа, не грижи се .... Со лесно :*

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    eheee jas celo vr mislev ke dobijam od isti takvi bolki :D nemaj gajle koga ke prekrshi vtor ciklus (8ma nedela) se namaluvaat. no sepak ne skroz bidejki tie se tie sega shto lachat progesteron za bebcho. posle 12 placentata toa go pravi i kje nemash gajle.
    inaku taka mi beshe mene planot za vakcini :D

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    @Annath зато се врши ревакцинација на сите вакцини по одреден период зошто престануваат да дејствуваат, а грешш дека нема ревакцинации од туберкулоза јас имам роднини низ ЕУ со деца кои веке се родители и со здраство кое од почеток регулирано таму и тие сите имат примено ревакцинација над 30г од туберкулоза иако имат белек прво се испитува дали е активна па ја примат и во Америка е исто што сум по нет прочитала.

14. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    I jas vidov iskreno i mene mi e strav

15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    9.373
    Devijki a autan smee da se koristi? Stetni li e nesto, kako i da e preku koza go koristis ne go jades, neznam :worried:

16. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    Добро ви утро убавици.
    Мене вчера пак ме фатија "лажни болки". Веќе незнам што да правам со себе. Цела недела скоро. Среќа навечер што можам да спијам ама штом станам ете ти ги пак.Дури ми е незгодно од свекрва ми, си викам ке си помислат дека изведувам. Вчера многу подобро ми беше и вечерта пак почнаа. Стварно ме мачат и се неподносливи. Јас не ни верувам дека ке ми почнат оние вистинските болки. Само се надевам дека ке издржам уште некој ден и ке ме породат со провокација. Осеќам јаки грчеви во матката и кичмата кои траат и по 40 секунди ама не се доволно чести и се јавуваат во неправилни временски интервали. Ама кога ке ме фати по 6-7 саати не ме пушта и на крај ке се потсмири малку. :@

17. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Eve me i mene so mirno ctg, bebe uspano dremka edna..kolku beshe temperamentno minatite meseci sega vo zimski son e :drunk: Chekam za pregled dali i kolku sum otvorena pa ke vidime :) Bar nekoj prst da sum otvorena da znam deka ke bide naskoro aman :headbang: Se plasham od provokacija ili carski, sakam se da bidne prirodno :sweat: Aj stiskajte palci :)

На zajka1, ivi1987, game123 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Дигнаа непотребна паника со Жика вирусот. Микроцефалија не е резултат само од каснување од комарец, тоа се генетски малформации кои може да настанат од други причини. Ама ете ја искористија актуелната ситуација и кренаа паника. На крај сигурно дека ќе испадне дека нема врска со Жика вирус. А таа жена дали била воопшто на скрининзи во бременоста, па нели прават мерења на органите, зар не се приметило нешто. Ај порано немало ултразвук ама сега некои работи можат да се откријат и спречат.
    Бременоста е блажена состојба ама жената е цело време на мисла како ќе биде, што ќе биде. Треба нифти тестот да го направат бесплатен за сите трудници, баш поради сите грижи на идните родители.

На Lorins, kukla21, TheSecret и 3 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.877
    Допаѓања:
    142.125
    @Mariangel ajde ke bide valjda naskoro.ja mislev ti pred mene ke se porodis deka cepot ti padna odamna ama bebcevo tvoe si uziva kaj tebe:inlove:ne se plasi dali so provokacija ili carski se ke pomine koga ke si go vidis sinceto tvoe:)doktorite sto i da resat ke bide za tvoe dobro,taka da ti posakuvam do vecer da ne izvestis so najubava vest:inlove:
    P.s.jas bev samo 2prsti otvorena i mislev ke cekam uste,ama so provokacija se porodiv za nepolni 5casa od priem vo bolnica...taka da opusti se i so lesno;)

На zajka1, Lorins, DigY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Eve cela bremenost se beshe odlichno sega me gleda doktorka na eho, ke me zadrzhat vo bolnica neshto ne e vo red.. Ne znaeshe ubavo da mi objasni doktorkata neshto so krvta vo arteriite na bebush i plus plodova voda na granicata epten malku imalo :( Znaete li neshto vo vrska so ova mnogu se isplashiv