За почеток смири се, во првиот месец колку пати имаме односи со надеж декаќе бидне па и свршување и се со ред. Но од сега па натаму повнимателно пред се поради инфекции, односи строго со комдом, а ако не ти е проблем во првото тромесечје односи избегавајте, ова веројатно и лекар ќе ти го каже.
da mi kaza da cekame oktorot dodeka ne cueme srcence cekavme i ne docekavme prv pat imavme odkako doznavme deka imam sakus sega sum preplasena
Епа за ќутек сте, зар црева ќе ви истечат ако немате секс. Алал да ти е на храброста, јас на праг на 9ти па се плашам. Не знам прво ли ти е, второ ли ти е, ама биди повнимателна.
jas se vozdrzuvam ama maz li ne godina vreme cekav da ostanam bremena i plus bese tamu koga doktorkata kaza a nemame i znae deka veke 3 dena ne mi e dobro mi se gadi povraka mi e macno celo vreme se macam ne mozam da povratatm samo lezam nisto nemozam ni da jaam od se mi se gadi neznam sto da pravam spodelete vasi iskustva od sto vi pominuvaa macninite
Мачнините ќе си најдеш од што ти поминуваат и така ќе тераш, маж ти ќе се воздржи малце или нек си земе кондоми, не е ова зезање, инфекции во прво ѕромесечје не ви требаат. Мм е разбран, немам мака за тоа, и он подеднакво ко мене го сака ова бебе.
Првата бременост имавме редовно од прв ден односи и секогаш без заштита. Имав школска бременост, без никакви проблеми. Сега односи имаме поретко бидејќи сме преморени, но повторно без заштита. Прашај си гинеколог за понатаму, но за сега мислам дека немаш простор да се грижиш.
@zeka se nadevam ne se navredi, toa sto go pisav iako ti bese oznacena I ti imase pisano mislenje prethodno ne se odnesuva samo na tebe, toa se odnesuva na site. Izvini ako si se navredila nisto ne bese napisano so namera da iznerviram ili navredam. Sekoe dobro
Dobro odma.so obvinuvanja. Stom e 5-6 nedela sigurno ne ni znaela deka e bremena I si imale odnosi. Mislam deka sekoj ima odnosi vo tooj period pa zatoa mislam deka nema potreba za grizi. Barem jas taka mislamm
Znaela chekale srce da.chujat a maz i e nezauzdan pastuv epa plashi se sega koga ne si poslushala doktor. inaku nie denes ke go zirneme bebcho izgleda kje trknam da go ispoprasham Dr eden kup prashanja stiskame palci za mariangel da ni.pishe
@Mariangel честитки од се срце! Него.. Мене ми пукна водењакот изгледа. Имам ли време едно два саати до болница зошто сакам да де средам или да се брза треба ептен?
ajde ushte edna haha. ako nemash bolki imash vreme. ama poleka samo pazi na potezi i pishi ni. so lesno!!
@Dioora jas so puknat vodenjak se porodiv posle 4-5h taka da bi trebalo da imash vreme ama sekoj razlichno se otvara.. So lesno neka ti e i tebe, nema poubavo chuvstvo od ova!
Mariangel cestita sinceto, zivo i zdravo , golemo da raste Sara mila, vo nitu eden moment ne se pocustvuvav navredena, naprotiv. Milo mi e koga mozam so nekoj da porazgovaram. Mene toa ne mi e nesvatlivo lugje. Mene ginekologot ne mi zabrani seks. Ama jas nemozev. Mi bese mnogu tesko i macno. Mi se losese, problem so pritisok, glavobolki. Maz mi nuti ednas ne napravi protiv moja volja. Nekogas me prasuval so zbor, dali mozam ili ne. I kraj. Tie nekolku pati koga sme imale odnosi bile krajot na 1 tromesecie, so moja inicijativa, koga se osekav podobro i posigurno. Sega i sme razdeleni, na 2000 km. I pak nemame. Sega i dvajcata sakame, ama drugi okolnosti ne sprecuvaat. Ke pomine se,posle ke nadoknadime. Nepostuvam maz koj ne pocituva zena za vakvi raboti, nie ne sme masina i guraj samo!
Нема нема па две наеднаш ајде сега и второто го чекамеееее... @Mariangel жив и здрав да е лепотанот, голем да расте и да ве радува. Не му се сеќирај, ќе цица, не се раѓаат сите спремни за цицање. Ве гушкам Во врско со односите во бременост, не е работата дали ќе има или не, работата е да се избегнува односи без кондом и свршување внатре. Не сакам никој да исплашам,ама спермата има киселини кои помагаат дасе отвори грлото на матката и замислете го тоа во 6, 12, 20 недела, зошто непотребен ризик? Па до толку дека не можете во прво тромесечје да се воздржите и не верувам. Јас убаво реков, првиот месец, месец ипол кога сеуште не сме свесни дека сме бремени имаме односи и со свршување и се, ама џошто свесно да продолжуваме и да направиме некоја беља недајбоже. Земете ми за зло ако сакате, ама јас мислам дека на улица ниедна од нас не го нашла бепче па да бидеме неодговорни. А што се однесува до понатака, нормални односи, не сме болни, трудни сме, ако е бременост норнална нема зошто да се плашиме, но со заштита, за да не трпаме антибиотици безвезе и да не го ризикуваме бепче пак од инфекции, само и само ради тоа. Татичко ни замина на работа не остави дома а на нас ни е досадно Ќе цедиме сега сокче, ќе правиме доручек и ќе брбљаме со баба на телефон
Честито од срце, гушки до тебе и малото Конечно си се запознавте, здрави, живи, весели, цел живот @Dioora Ајде и тебе те чекаме за брзо, ти посакувам да си поминеш најлеснооо @anastasija mitic честитооо, имај лесна бременост
Pa jas te prasuvam.I ttebe, dali koga si bila 3-4,5'nedela, kpga ne si znaela deka si bremena, zaremm.si nemala odnosi so svrsuvanje?