Читаааш што сум пишала ,може И УТРЕ и утрето дојде се породи @Mariangel ТЕ ПОДРЕКОВ ХАХА уживкај те чекаме во темите за бебе
Ајде без расправии, темава не е за тоа. Ако убавоќ го прочиташ мојот одговор ќе видиш дека токму истото го кажав и јас, има трудници што и по 2 месеци не знаат дека се трудни. Има такви кои имаат односи цело тромесечје, ама во случајов знаеле дека е трудна и им било напоменето да немаат односи. На крајот на краиштата секој си одлучува сам за себе, и да кажам јас нешто или било која друга тука нема да не послуша може. Заржтоа секој си сноси последици за себе. Кога советувам некого секогаш напоменувам да се консултира лекар, оти јас суѓ лаик како и повеќето овде. @zeka како си мамичке?
@anastasija mitic ushte ednash chestitki. milo mi e shto ti se potvrdi. za edna nedela od sega mozebi i srce ke chuesh. jas vo 5+3 chuv. inaku jas bev do kaj Dr. se dogovorivme priska da pravime na 31vi. bebule spieshe ovoj pat mi reche pol kje ni kaze na priska ama 80% e tochnosta togash. mi reche za farbanje i depilacija ich da ne chekam i sega doma se chastime so bebcho 2 reda crno chokolado. inaku sum popravena 4 kg otkako sum ostanata bremena , ete se izmeriv da ne bide ne vodam rachun i dzabe sum se osekjala 10 deka imam poveke
Angel, ne sum dobro mila. Ne spiev nokeska voopsto. Imam golemi varijacii na pritisokot. Od vcera imam uzasna glavobolka, i vo tekot na nokta i sega. Se napiv paracetamol, ne mi pomaga. Ne sakam da gi pijam voopsto, no imam uzasna glavobolka, se ponadevav ke pomine, zaludno. Sega si ja stegnav glavata, taka mi e podobro. I se javiv na maticnata, mi rece da ja izvestam za pritisokot. Vika da ja dupliram dozata 3x500 mg metil dopa. Ona sto jas go primetiv koga ce mi pokacat terapija reagira 2 3 dena. Potoa e isto. Diazepam isto 2x2 mg. Vika , zemaj gi, da ne napravime bela. Utre ke mi stavat holter, vo vtornik ke go izvademe. Sreda na kontrola vo Skopje. Mislam deka pritisokot e povrzan so bubrezite, zatoa ne mi reagira terapijata. Bebe e super. Vo sreda pak ke se vidime. Periodov imam potreba da slusnam od doktor deka se e vo red.
Ќе ти дсдат диуретици и ќе ти биде подобро. А мочаш ли редовно? Оти ако не мочаш сто посто е од тоа, извини наспоредбата ама и баба ми кога има мака со притисокоти даваат диуретици и одма и паѓа.
Една трудница се породи и си оди од темава, друга доаѓа во истиот момент Ајде следна нека се породи, па две да дојдат на нејзино место, да се множи работава Честитки на двете. Зека, стварно се грижам за тебе. Радувај се дека бебето е во ред, а твојот притисок ке се среди, не може вечно да варира. Ке се среди, ке видиш. И пробај да не се нервираш,колку што можеш, пушти нешто музика за релаксација, опушти се.
Добар ден Честитки до породените, да ви се живи и здрави бебушките, благословени и само радост да ви носат. Честитки и до новите мами, добро дојдовте Ние веќе спремивме скоро се за бебето, сега го чекаме да дојде. Ме фаќа возбуда одвај чекам да помине и месецов и да се запознаеме со новиот член. Поздрав од мене до сите и имајте убав ден.
И од мене честитки до нивите мајки и новите трудници. Со лесно бременоста и мајчинството. Јас уште не можам да сфатам дека треба да раѓам...се си мислам има уште време. Дома речиси се ми е спремно од работи што ми требаат, ама јас никако психички не се чувствувам спремна. Утре сум во државна на преглед, резултатите од брисевите се во ред, па ќе видиме како ќе се одвиваат работите. Секоја болка ме плаши, само гледам дали ќе трае подолго или е моментална.
Има денови кога одам редовно, има денови кога не одам. Секогаш различно. Од кога приметив и кога ме фати запек приметив дека почнав и нагло да ставам на тежина. Јас не се правдам, искрена сум пред себе, бидејќи сакам да го најдам проблемот, причинителот со кој се борам. Јас со притисок имам проблем од 5тта недела, сега сум 14та веке. И јас сум виновна. Ги слушав докторите во мојот град, по еден интернист и друг гинеколог ,кај него бев на приватно, демек е специјалист, ама ништо. (не матичната) требаше да чекам уште месец, да не се форсирам многу. Ме снимаа на ехо за бубрези, ми кажаа се е во најдобар ред. Пукнав една вечер и кажав одам за Скопје на преглед.. не слушам никој. Во скопје испадна друго. Јас мислам дека е од нив. Да ми дадат терапија ке исчезне проблемот и со притисокот. Фала мила, затоа си давам надеж. Бебуш е супер, се е во најдобар ред со него. Ке се среди се. Времето минува, па ќе се гушкаме и неубавите работи ќе бидат позади нас.
@DigY no mnogu rano ne e oti mi rece dokrorkava 10 dena mozi negde sum bremena ne me vide na exo mi rece za vtornik da pojdam da ne vidi
@Mariangel честито синче, нека е живо и здраво. @anastasija mitic честито, со лесно да си ја износиш бременоста Овие за сексов стварно не ги сфаќам, особено оние што само што дознале и толку не се воздржале па морале одма. Зошто да се ризикува, можеби ќе имаш школска бременост ама тоа ќе го дознаеш дури кога ќе се породиш, пред тоа се е ризик. Од една страна инфекции, повреди, од друга скратено грло на матка, па отворено грло и не знам што уште не. Јас последниот оргазам мислам дека во сон го доживеав во првиот или вториот месец од бременоста, кога ми вриеја хормоните и не можев да се справам со нагоните. После еден неуспешен обид, двајцата успеваме да се воздржуваме, уствари кај мажот е полесно, може да биде задоволен со алтернативни методи ама ние жените сме наебале. Мене дури ми е страв да почнам да доживувам оргазам, да не дојде до некакви несакани контракции. Затоа му викам на мм да ми купува бекутан од алкалоид, дека ми е сува, пресушена Поентата ми беше , заеби секс кога е бебе/бебиња во прашање. До толку можеме да се контролираме.
za trudna trudna si. rano e da go vidis bebco poshto sega se milimetri vo prashanje no ne beri gajle zoshto mnooogu naskoro so brzina na svetlina kje porasne. od 5ta pa nagore se slusha srce. drugata nedela ochekuvaj da vidis bebule ko prstenche malo i toa shto ke e kako dijmantche e negovoto srcence
haha. da sporo e malce na pochetok ama taman e da se navikesh. sega sekoj den kje raspoznavash novi simptomi. kje ti treba vreme teloto da se navikne na zgolemeniot progesteron no seto toa e normalno. ne se plashi od bolki mozno e da se pojavat. ne panichi samo. povekje odmaraj jadi redovno i chuvaj se. izbegnuvaj sex bidejki ova e periodot koga bebeto treba da se razvie i da fati lezishte.
koga ke pomina 9 meseci do dusa deneski nekni nekako zeludnikot stomakot kako omalaksani mi se a grbov me boli ... :/
Тоа зависи каков ти е папокот, кај мене еве пред крај се затвори иначе цело време си беше дупче отворено цело време. Како расте стомакот така се испакнува. Ама пак зависи какво ти е папочето од старт.
Ajde da se prijavam i jas vo temata na pocetok od bremenost sum 5 nedela pred nekoj den go vidovme bebus , za dva dena potoa da prokrvaram malku temen iscedk. Bev vo bolnica dr mi rece strogo da lezam samo do toalet smeam da stanam (siznav) vcera nemase nisto, sabajle pak minimalno bledo kafeavo na utrogestanot imase. Se nadevam ke bide se vo red spodelete iskustvo ako nekoja imala. Cestitki do novite mami i trudnici so lesno i ubavo na site