Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    mene istoto mi se sluchi 5+3. seushte lezam poveketo vr a do 10ta ich samo do vc idev. utrogestan plus depo me bockaa. i bebcho e se ok. chestitki i se nadevam i ti ke projdesh lesno ko mene niz toj del.

2. caci002

caci002 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    123
    Kazi mi poopsirno sto terapii primase, jas primav utrogestan preventivno 2x1, ama sega mi zgolemija doza 3x2 i da lezam drugo nisto ne mi rekoa. Neznam dali ima nekoja inekcija ili nesto plus. Stom ke se smiri krvarenjeto o ke dobijam dozvola da patuvam odma odam vo Sk na Klinika na pregled. (Ne sum od Sk)

3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    a zashto ti dale prethodno utrogestan?
    jas primav prvo dabreston pa utrogestan koj ushte go primam 1 na den od 200 mg i ednash nedelno progesteron depo me bockaat.

4. caci002

caci002 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    123
    Preventivno, bidejki tesko zabremeniv. Ti kolku vreme krvarese i kolku, obilno ili minimalno kolku za panika

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    kaj mene bese sokrvica. dve kapki ednas i uste dve kapki drugiot den. od iskustvo ke ti kazam nesto-ako se smiruva od utrogestanot ne e povrzano so bebcho. lezi i ne se nerviraj. toa e mn bitno

6. caci002

caci002 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    123
    Za
    nerviranje ne se nerviram sto treba da bide ke bide, toa e. Mene me ubiva lezenjeto, da se plasam da stanam voda da si zemam ili slicno. Se nadevam deka ne e povrzano so bebco i deka se ke bide vo red. Ti b;agodaram na spodelenoto iskustvo

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Два дена ме нема и еден куп новости сум пропуштила. :)
    @Mariangel ти честитам, конечно си се олесна. Нека ти е живо и здраво синчето, а ти уживај во мајчинството!
    Честитки и за сите нови мамички, нека се множат, секој ден да читаме вакви убави вести.

Јас денеска цели 11 недели. :)
    Вчера бев да си купам нешто за роденденот на син ми, да се дотерам и паднав во очај.
    Секогаш сум носела гардероба S/M вчера купив фустанче L!!!
    Самодоверба нула, со син ми бев убава трудница, а сега сум тргнала да бидам дебела. :worried:
    Многу сум разочарана од сопственото тело. Не се хранам здраво, јадам многу тесто (најслатко ми е) што да правам???
    Почнав цела да се заоблувам, се плашам дека до крај многу ќе качам, а тешко ќе ги симнам килограмите.
    Немам конструкција да бидам дебела, нозете и рацете не ми се многу поправени (скоро ич) ама затоа стомакот и половината леле мори мајко, како салама сум. :worried:
    Само што ќе се породам ќе почнам со диета, ептен имам уплав фатено дека ќе се упропастам.
    Пред првата бременост имав 55 кг., а со оваа останав бремена на 60 кг. значи не успеав да си ги вратам килограмите, а останав бремена.
    На тие + 5кг. јас ќе ставам уште најмалку толку, Господ знае на што ќе личам?!
    Кога гледам мајки 3 месеци по породување, изгледаат како да не родиле уште толку паѓам во очај! :(

На eleni27, kelebeim*** и Mariangel им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.263
    Допаѓања:
    107.610
    Ви кажував за крвавите непца, епа прееска загризав јаболко и случајно погледнав, кога што да видам, крвав гриз :D Језиво.

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Jas pocnav da brojam veke uste kolku ima do sreda.

Glava ne pomina od vcera. I den i noc i povtorno se stemni. Sega pak i bubreg pocna strasno da boli. Se molam samo bebe da e dobro.

Jagoda, i jas taka se osekam. Sega za vecera si zemav kruski, dovolno e. Za rucek malku musaka i krastavica. Lebot go otstraniv skroz. Za moe dobro, za bebeto.

Strvosta si ja ostavam na strana, nema strvost. Mislam da se sredi problemot, 5 kg naednas ke isfrlam tecnosti.

На Lorins, AngelOfArh и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  10. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Здраво мешиња. Дали некоја има искуство со брзо срцебиење, без некоја физичка активност? Два дена неможам да се смирам, од кревет да станам неможам да го оправам биењево, пробав со смирено дишење, ништо. Па и како што седам, почнува наеднаш да ми бие брзо. Исто се заморувам мг брзо. Извинете на долгиов пост, ама морам да ве прашам, знам дека нема да ме заобиколите. . Чедтитки за новите трудници и пресните мамички. Убава вечер

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.263
    Допаѓања:
    107.610
    Јас имав таква мака, ама на работа само ми се дешаваше, низок притисокот а висок пулсот. Останав дома, поише одмарав и се смири.

На MADO му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Се плашам да не има нешто врска со тироидната

13. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Утре одам за даунов во Скопје... Сакам се да е во ред со бебчето и мерките и сакам добри резултати од крв... Вагинално ли гледаат и треба ли да сум гладна за крв за даунов синдром!?? Да поминам добро утре и ке ми олесни инаку сум 14+1 иииии роденден ми е..... :) ;)

На kukla21 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  14. caci002

caci002 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    123
    Ako zboruvas za priskata, neli ja pravat od 11 do 13 nedela. Za krv mislam deka nema vrska dali si jaden, ama neka kaze nekoja mama sto e sigurna, a ehoto e abdomenalno.

15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.986
    Допаѓања:
    9.345
    Da tahikardijata e eden od cestite simptomi na problem so tiroidna no nemora da znaci cesti se tahikardiite kaj trudnicite, jas obicno koga imam pijam b6 i smiruva malku. Kako i da e ne ena odmet tsh da se proveri nisto strasno

На NanaMia му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Moze da bides jadena. Ne e problem.

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Нема врска приската со храна, слободно можеш да јадеш, само малку си закаснила до 13+6 најкасно се прави заедно со скринингот.

18. BO>DA

BO>DA Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    58
    Mamicki kako ste denes bevme na kontrola 16 nedeli polni no tro pogolemko za edna nedela ponapred sme ubaj bevme uzivavme inaku cupa ke imam :) hemoglobinot tro.nizok kazete mi sto mi predlagate da zemam

На Jagoda123, Saraa, Lorins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    @Jagoda123 за ова со лепотава за време на бременост, ти принцеза носиш изгледа, нели ако било женско земало од убавината на мајката :D
    Јас на почетокот се осеќав одвратно, подуено во лицето а во последно време поинаку и поубаво се доживувам. За едното ми рекоа машко било за другото не беа сигурни, што значи може да е поврзано со почетното губење лепота :D
    @anastasija mitic ти највеќе ме насмеа, само што дозна дека си бремена се плашиш дека ти биле многу 9 месеци :D И ја така мислев, иако сум негде на пола пак сакам побргу да помине, а и бргу поминаа. Подобро бавно нека оди времето ама да е сигурно, лесно и без проблеми.

На kikin, Jagoda123, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.263
    Допаѓања:
    107.610
    Леле женски пред крај сум и досега да ви кажам право ми летна времето, кога плачев во тоалет на работа кога дознав, кога поминаа сите тие недели и месеци. Мислам најмногу ми помогна читањето од недела во недела што се случува во бременоста на Твое бебе, ама не да исчитам се, туку си читам секоја недела за недела. И еве пред големото финале сум. Колку и да родите, и петто да ви е, секоја бременост си е прича за себе.

На stejsi2005, Saraa, zajka1 и 9 други им се допаѓа ова.