Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    А мене па сон не ме фаќа вечерва и баш сега си мислев кога пишуваше ти тука дека кран од кревет не можи да те крени :lol: и просто не ми се веруваше, ама сега ти верувам , зошто сега мене кран не може да ме крене од кревет, ајде тоа па не можам бе да се вртам во креветов, секоја ноќ се потешка и потешка ми е (facepalm)

На Magis, Lorins и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  2. game123

game123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    143
    Mariangel da e zivo i zdravo since,najgolem ponos na mama i tato ☺.Izgleda povlece noze pa i mene da mi pocnat bolkite

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. game123

game123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    143
    Aj vas budni mamicki da ve prasam mozda malko nezgodno ama toa e ☺zemav od apteka svekicki za proteruvanje za da nema potreba od klizma,ako znaete odkako ke se stavat za kolku vreme pocnuva dejstvo.:$

4. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Здраво мсми, Јас ве читам од време на време ама не сум активна на форумот , седми месец сум од бременоста. Денеска сум толку многу испаничена и цел ден плачам еве од нервоза не можам да заспијам. Барам совет што да правам , иако утре попладне ке идам на гинниколог да побарам мислење.
    Срам не срам еве го мојот проблем: после многу месечно убедување од страна на сопругот за прв пат пробавме анален , не ме болеше ништо и не беше многу долго ( иако знам дека бременоста не е период за експерименти во сексот) ... прекинавме и тој отиде во купатило да се мие и преблече и немавме намера да продолжимежиме, се опуштивме така на кревет и после неколку минути запна да продолжиме и ок се согласив ( со оглед на тоа дека еден месец не бевме интимни и денес ни се пружи шанса конечно ) проблемот е во тоа што неочекувано наместо анално тој продолжи вагинално се до свршување надвор, јас збеснав на таа неодговорност и толку сум многу лута и нервозна , зошто сум свесна за големиот ризик од инфекции и плус тоа во бременост, јас ни под разно не би се согласила на такво нешто пред бременост а камо ли сега. Лута сум бесна и многу нервозна не знам што да правам, и небеше само тоа денес пред тој проблем бев на гиниколог на контрола зошто имав инцидент на работа што една будала ( ненамерно се случи) да ме бутна (удри) по стомак и тоа баш на средина на стомак со предмет и многу ме здоболе не беше мал ударот силно беше, и уште ме боли местото бев директ на преглед кажаа дека бебето р во ред. Лута сум и гневна ми се чини на целиот свет, неможам да заспијам од нервоза еве мм го испратив во дневна сам да спие имавме голема караница, и сега дали утре пак на гиниколог или што ?! Психата ме уби, ми се чини дека осеќам пецкање и стегање доле кај ваг. отвор или е од самите мисли ама неможам ке пукнам од паника

Последна измена: 28 март 2016
    На Ivka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Истуширај се детално убаво со млака вода , и да не ти е во премисла побарај си брисеви и уринокултура од гинеколог .

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Dobro utro idni mamichkkii :*
    Jas od 5 sum budna. Jbg, mu zaspav na mm na ramo dur gledavme film ushte rano rano pa dezuram sea po doma :D duri i kucheto mi dade pogle-sho ti e ma 5 sat e :D denes kje trkneme da primam depo i da gi zemam tie dvete fustanchinja shto gi namerachiv koga pravev shoping a pusto ne primaa kartica.
    @AngelOfArh zema li paradontax? inache i jas sekoj petok koga kje prekrshi nedelata chitam shto e novo vo novata :D
    @Jagoda123 ama zeno ne se potresuj tolku mnogu ej. ok nezz kolku si visoka za 60 kg da ti se mnogu ama ne si primetila deka uvek koa se zamarame ko marfi da ide zad nas i vika e sea za inat ke zalepish poveke od shto treba!? jas iskreno se zamarav koga ne jadev ich. a koga vidov deka sum se popraila aa pa super ima bebe shto da jade znachi :D
    @mac.mac ti si sepak so poodminata bremenost i chim vi dozvolile nema shto da se plashish. udarot e malce ne na mesto ama kako shto gledash nema nishto. probaj malku da se opushtish nikoj vo 9 meseci ne pominal kako pod stakleno zvono. jas vo 7 nedela imav soobrakjajka. ne beshe jaka kolku shto ja se ispopresekov ama fakt e deka ne mozeme da kontrolirame se shto se sluchuva okolu nas. pishi ni posle lekar kako si :*

На Jagoda123, mac.mac, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    @Abeja кај мене па различно ова со машко-женско. Првото дете ми е машко, со таа бременост качив 18кг, а понекогаш знаев и да отечам во нозете по 2-3 дена. Второво ми е девојче и еве со 38 цели недели имам 13кг качено, ниту еднаш не сум отекла. Со двете бремености сум иста, дури поубаво се чувствувам со вторава. Стомакот во двете ми е речиси ист, шилест нанапред, со тоа што вториов пат ми е малку виснат надолу.
    Така што мислам според мене нема баш врска женско-машко.

@Jagoda123 уживај во бременоста и не му се секирај многу. Еве се стоплува, се повеќе ќе трчаш по синко надвор и ќе бидеш фит ;)

На Jagoda123, Smizzy, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  8. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.428
    Допаѓања:
    108.273
    Во врска со сексот, единствен пробчем е ако бил без мажот да се измие убаво или смени кондом од анус директно во вагина, затоа што најопасните бактерии живеат во аналниот отвор и ним местото не им е во вагината. Не би да полемизирам требало или не, тоа е ваше, вие сте во поодмината бременост и треба да се пазите само од инфекции. Ние имаме нормален вагинален секс ама мене признавам не ми е убаво, атер на мм, и он не е од картон, од крв и месо е.

За забите се пробав, не парадонтакс, не лакалут, не вадемекум, сите ги пробав и пак исто. Кога загризувам појако партал.

Уф станав сабајлево со вртоглавици, ме предупредија дека ќе ги има.Едвај чекав да станам сабајле да кснам едно лепче слатко вчера што го купив :D Се мислам со што ли да го комбинирам :P Во цела бременост леб многу малку јадам или претежно црн домашен, ама овој ме промами и гограбнав :D

На Smizzy, mac.mac и DigY им се допаѓа ова.
  10. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Na zabar mozes slobodno da odis, ima anestezii koi ne pominuvaat niz postelkata :)
    Koja nedela se zema zenski bris za streptokoka??

11. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Mene maticniot mi rece deka vo 35 ke zemime

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  12. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Devojki vie so koristite kokosovo maslo od kaj kupvate vo apteka da baram?

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.428
    Допаѓања:
    108.273
    Зегин или ДМ, само пази да е органик и ладноцедено, иначе мириса лошо.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Jas imam od Tinex, bas ubavo mirisa bas na kokos ubavo, eve vakvo e :) IMAG0300.jpg

На macunka и S.Snezana им се допаѓа ова.
  15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Оргазмот не може никако да наштети, незнам зошто толку се плашиш. Треба малку да се опуштиш.

На LadyIvvy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.847
    Допаѓања:
    202.914
    Дa не ти е oд витамините? Кaј мене е oд нив стрвoстa и aпетитoт, приметив. Целo првo трoмесечие и еве две недели oд втoрo, јaс пиев мултивитамини. Двa денa не пијaм ништо oсвен мaгнезиум и железo, и дa ти кaжaм, ниту ми се јaде, ниту се oсеќaм пoдуенa. Се сеќавам декa и сo првoтo кoгa пиев мултивитaмини вaкa се oсеќaв, пa ги прекинaв. Мaтичнaтa мoјa инсистирa нa мултивитaмини, другите двaјцa гинекoлoзи штo ги кoнсултирaм велaт не мoрa, немa пoтребa, бебетo си земa се штo му требa, мултивитaмините некoгaш се безпoтребнo oптoвaрувaње нa oргaнизмoт бидејќи знaaт дa oтвoрaт невиден aпетит, штo бaш и не е пoжелнo вo бременoст.
    И јaс сo втoрoвo oстaнaв труднa сo 5 кг +... се нaдевaм немa дa се пoпрaвaм мнoгу. Ми фaли пешaчењетo, мнoгу, и се нaдевaм ќе нaдoкнaдaм сегa, кoгa се згoлеми денoт.
    И не се oптoвaрувaј сo изгледoт нa други мaјки, нaјбитнo е дa е се вo ред. И ти пoсле ќе го симнеш вишокот, особено со две мали деца.

Може да ми кажеш кои се тие анестезии што не поминуваат низ постелката? Еве, јас сум стоматолог, првпат слушам за вакво нешто од тебе. Избор на стоматологот е каква анестезија ќе користи, најчесто ги користиме оние најбезбедните, кои може да се користат кај трудници, доилки, па дури и деца под 4 години и лица над 70 години како ризични групи.
    Сите зборат дека постојат посебни анестезии за трудници, јас за такви не знам, оти еден ист вид анестезија користам кај сите пациенти.
    Инаку анестезија не е дозволена во секое тромесечие, и има индикации кога треба, а кога не треба. Инаку, анестезиите се две групи, естерски и амидни, со или без додаток на адреналин, и секој од нив може да даде несакана алергиска реакција. Во секојдневна општа пракса користиме артикаин, како еден од најдобрите анестетици, со додаток на адреналин во минимална количина за подобро опфаќање на ткивото и помало крварење при работа.

На Jagoda123, Lorins, ivi1987 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.978
    Допаѓања:
    327.573
    Оргазмот предизвикува грчеви на матката па може поради тоа се плашат.

На Abeja, ivi1987 и Kitten им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.200
    Да ама немој сега и ти да ги плашиш :D
    Жени, ако беа контрахирањата исти како при пороѓај, и оргазмот ќе болеше и никој немаше да има секс :)

На ivi1987, joy1, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  19. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Jas samo sto si stignav od bolnica.
    go namestivme holterot, aparatceto meri na sekoi 20 minuti. Vo slucaj da pocuvstvuvam glavobolka treba da go uklucam da meri porano, po preporaka na doktorot. Zasega gledam za 1 cas nosenje ima ogromni varijacii, ama da ne nosam pred vreme zaklucok, da ne se preopteretuvam, utre ke videme oosle 24 casovnoto merenje.

Doktorot rece za pritisokot pricinitel e bubregot. Toa mora da se sredi.

Nokeska ne spiev , voopsto. Sega so aparatceto mislam ke sledi uste edna burna nok. Ama ke izdrzeme.

Denes ke miruvam poveke, da ne se setam kako robot naokolu.

Vremeto brzo pominuva. Utre polnime 14 nadeli. Meseto ni se poznava veke poubavo. Se primetuva.
    jas da bidam skromna, po site problemi sum razlicena.:lol:

На Lorins, danichap, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    konechno i poslednata progesteron ja primiv :D ama ko za kraj mn losha raka mi se pogodi u pm :D sega malce da istegneme koski so mm zoshto i kucheto go shetnavme malce pa potoa kje odi na rab toj a jas kje imam gosti..

На Lorins, S.Snezana и only44you им се допаѓа ова.