Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Добро утро и од мене, убав ден да ве прашам повторување на сите брисеви кога пак се прави, не зборам оние за на крај што се во 36недела, туку претходно, јас имам течно бел исцедок по малце ама ме плаши што кога спиам и станам водени се ми гакицчките или кога седам многу , а бебушот го чуствувам некогаш толку ниск, далие е од тоа што претиска на бешиката, или пак уринокултура треба да правам .

2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Е и мене ова ме интересира.... И дали треба само уринокултура да се прави или треба и вагинални брисеви ?

3. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    Девојки, имате ли проблем со хемороиди? Иако редовно одам во тоалет, ми излегуваат, користам маст од невен, но не помага, не се повлекуваат. Некое искуство?

4. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Точно е тоа што го кажува Ангел дека најопасните бактерии живеат таму, могу сум читала и сум информитана доста зошто на времето страдав од чести уринарни инфекции и секогаш водам строга хигиена таму долу посебно сега во бременоста. Тоа што се деси според мене е крајно неодговорно да се доведе во прашање здравјето на бебето и мм може да се збогува со сексот за некое време . Закжав консултации со гинекологот попладне во четири и ке видам што ќе ми каже.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    brisevi moze da si napravite i porano ako se somnevate na neshto. zgolemen sekret bez miris vo bremenost e normalno.so miris moze i treba da se proveri

hemoroidi izleguvaat od spienje na grb od koga bebeto pochalo da pritiska..

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    108.512
    Мацке џабе ти се консултациите, гинекологот ништо не може сега да ти каже, инфекцијата преку ноќ не се јавува. Практикувајте секс со кондом, поготово вагинален. Според мене џабети се консултациите, чекај си сега извесен период што ќе биде. Можеш евентуално да го прашаш докторот дали можеш кантарион вагиналети да ставаш за секој случај.

Кај мене не поминува вртоглавицата и покрај тоа што јадев, пиев, лежев... Штом станам ми се врти. Денес ќе го прележиме денов изгледа. А златен сончев ден за шеткање :(

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Jas imam praveno samo ednas vaginalni brisevi i pap mi napravi vo 4 mesec i sega mi veli nema potreba ako bilo se vo red pa ke vidam dali ke mu recam da mi zemi nekako mi e strav ima eden kup skrieni i fekcii bez nikakvi simptomi. Preporaka od maticen samo uste briz za streptokoka da napravime pa ke vidam

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    I jas gi pravev tie brisevi vo 12-13 nedela , ama sega pak nekako shube mi e...

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Devojki, pulsot do kolku maksimalno moze da se pokaci? Ima li vrska vo bremenost da e povisok a sepak normalen?

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    108.512
    Да, да, се повишува во бременоста, нормално е ;)

11. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    konecno doznav kolkavo e bebeto 4 vo 5 nedelaa <3 :*

На Bebulleee, wings, Asiana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Како сте мешиња?Јас не ве дружам многу пошто имам фрка со ќерка ми во градинка и не сум ни на небо ни на земја,многу тежок период имам и до ништо не ми е дојдено.
    Инаку добра сум,имам повремено лажни болки,стомакот ми е веќе многу спуштен а бебуш растура од клоцање.Киселини ме утепуваат,не се трпи ама тоа е тоа,уште малку ќе се издржи.Спиење веќе ми е научна фантастика,не спијам ич,плус неможам ни да лежам ни да седам,кичма ме фаќа,се укочувам ко старо бабче :) Инаку вчера конечно си ја спремив и мојата торбица,на бебуш се е спремно и сега сум раат,не му оставив ништо на мм да прави,да не го фати паника,нека да знае главата кај му е :)
    И,да,здебелена сум бајаги,последен пат кога се мерев пред две,три недели можда бев 20 кила поправена,веќе 90 кила жива мера и од тогаш си ветив дека нема да ја дружам вагата.Ама имам гуша веќе,нозете ми се споија,во раце сум ко билдер,ништо не ме збира ама баш ми е гајле,ќе симињам ко ќе се породам,сега уште малку ќе уживам во храна и стрволинки :lol:
    А за секс гледам у велико сте се расприкажале,јас ни со првото ни со второво немам секс и не ми ни фали.Едно што докторот ми забрани а друго што не ни помислувам на него а и мм е ист таков,нека помине прво се ко што треба па за секс ќе се надокнади после на раат :)
    @zeka стискам палци за побрзо да ти помине,да ти се регулира притисокот и да си ја истераш без секирации бременоста,мада ти кажав дека и сестра ми беше постојано со холтер и со зголемување на терапија со текот на неделите а бебуш се развиваше супер и ден после последен термин жив и здрав се роди,еве го 3 наполни.Само смирено и се ќе биде во ред :hug:
    @AngelOfArh како си ти,уште ли имаш вртоглавици?Види питисокот да не ти е низок многу или да не ти се приближиле,мене ми се јавуваат вртоглавици често пошто сум со низок притисок.Ајде држи се,јас и ти уште малку треба да изгураме па ќе се олесниме :)
    Добредојде до новите мешиња во темава,а за Мариангел ептен се израдував :hai:

На zuto, Asiana, DigY и 4 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.498
    Допаѓања:
    108.512
    Низок и споен Ивке, ама подобра сум. Испив газиран сок и подобро сум. Сега и кафе ќе си сварам и ќе се пружам на сонце.

На slobodka, joy1, DigY и 3 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    На здравје кафенце и уживкај и за мене на сонце :) И јас имам таков притисок често па од работа трчам во една аптека да ми мерат притисок зошо тогаш ни на небо ни на земја сум.

15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.374
    Девојки што корисртите за стрии на стомакот и за сува кожа? Јас до сега органско кокосово масло ама не ја бива работата ми треба нешто помрсно :smirk: Инаку јас неможам ни да спијам ни да лежам колковиве ме утепаа едино на грб убаво ми е ама ми е страв нели поради прекин на крвоток и кислород, незнам што да правам жива ненаспана сум :(

16. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    vo koja nedela se slusa srceto

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.965
    Од 6 веќе би требало да има срцева акција, но кај некои поради подоцна овулација се случува и подоцна да почне, затоа што е подоцна зачнато.

На anastasija mitic му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anna***

Anna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    22
    Јас го користам путерот за тело од Hipp и многу сум задоволна околку 350ден е, до сега ми се нема појавено ниту една стрија а сум 35 недела, се мачкам еднаш дневно на градите, стомакот и бутовите.

Прикачени фајлови:

• 9711.jpg
      9711.jpg
      Големина на фајлот:
      8,3 KB
      Прегледи:
      18
    На Sunshine_1979 и TheSecret им се допаѓа ова.
  19. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Angel, taka i pretpostavuvav. Ali mislam 110 e mnogu, iako sum bremena. :?:

Ivi, fala za odgovorot. Drugo e koga ke ja sledi sostojbata doktor strucen vo ovaa oblast. Da ne pijam apcinja samo na zimi majka. Ke bide. :*

Deneska vremeto e prekrasno. Od slednata nedela pogolemi gorestini, uzivame so bebus na balkonce. Toplo mlekce i se galime. :)

Jas koristam mama care za strii, mrsna e , pa ke vidime kako ce se pokaze na kraj. 530 den e 250 ml.

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    od apteka ja zimash src?