И јас ви го препорачувам ХИП мами путерот за мачкање, се породив без ниедна стрија! Јас комбинирав и со обична крема од невен понекогаш се мачкав но резултатите се супер.
I jas so istiov se mackam, preubav e duri i na lice go stavam od sto e nezen so prefinet miris Vo DM vi e poskap, 395den a Zegin e 355den. Da ve prasam, mene vitaminite mi prestanaa, prvo Femibion 1 piev pa Pre mama duo po preporaka od ginekologot. Sega da prodolzam so pre mama ili pregnazon moze? Veke 9ti sum, pa dali ke smeta nesto ako ne prodolzam so niedni? Makar sto planirav i vo doenje da zemam. Sega eve 2 3 dena se nemam nisto napieno osven Magnezium direct i Spirulina za zelezo. Sto mislite ? Btw. Ubav soncev den
Кај мене кога беше баш најлошото измерија 126 пулс, рекоа само одмор за тоа. Како сум се успала а на рингла гравче крчка, станав поклопив да се вари од топлината само, исклучив и као ќе продолжував, на Фуд Нетворк омилената емисија и толку од спиењето. Вртоглавиците продолжуваат, изгледа тешко ми е да се навикнам на убавото временце па ме тресе притисоков. Ај да допраам ручекот, мм ќе дојде во 5 и ќе си ручаме топло ручече.
Ве молам за совет. 31 недела сум , досега немав некои поголеми проблеми во бременоста. На сите контроли бебуш е супер. Матичната ми даде упат за д димери, немав никакви индикации на ехото, но ми рече превентивно да ги проверам. Резултатот е 3000. Јас сум мн исплашена, знам дека за трудници е покачена границата но сепак мислам дека 3000 е многу. Па докторкава заминала на одмор и немам со кој да се консултирам. Ќе одам утре на приватно, но ве молам кажете ми кое е вашето искуство? Се плашам цело време да не постоел проблемот , а јас дури сега дознавам
I vaginalni brisevi ke treba da napravis. Mene mi zema dva, od cerviks i vagina, i po dve nedeli streptokoka.
Jas samo os neven edna eftinjacka krema koristev cela bremenost, eve ni edna strija nemam. Sepak mislam deka poveke e do genite.
Nemoj da se plasis,visoki ti se vrednostite moze ke primis inekcii,no stom dosega na eho e se vo red so bebeto i postelkata nema potreba za grizi
Leleeee isto I mene poslednata progesteron inekcija premnogu me bolese ama po moja vina kaj se stegnav pa I mrdnav ama me Izgore. Vcera mi se pokacil lritisokt mi pukna glavata, pa edno kafe kostanova voda si napraviv I mi pomina. @zeka mozam da zamislam kako ti e celo vreme so visok pritisok. Cestitki za mariangel I nejzinoto bebce, I za novoprijavenite idni mamicki.
Мене и повисоки ми беа, примав инекции. Ама трансфузиолог ми ја одреди терапијата. И не е ништо страшно, се средува, да не се секираш за тоа.
Sara, mila, ke izdrzeme za nasite najmili. Kaj mene ima ogromni varijacii, mi eksplodira glavata. Bolkata mi udira najmnogu vo oci, kako noz nekoj da mi udira. Nie deneska od balkon uzivavme vo ubavoto vreme. Ne sakav naredena so aparati da se setam po gradot. Zdravje, utre ke nadoknadime. Ponekogas se cuvstvuvam deka sum losa mama, postojano se zalam i nemozam da se snosam so predizvicite koi gi imam.
И јас сум се почувствувала така, и помага кога ќе каже човек, да му се олесни, подобро него да држиш во себе, И супер си, те читам постојано, правиш се што можеш и се што е во твоја моќ, а тоа те прави една одлична мајка уште од самиот почеток. Искажи се, никој тука нема да ти замери, можеш само поддршка да добиеш.
Istite bolki gi imav I jas, mnogu e uzasno. Mojot pritisok vo bremenosta e 70 so 40, a vcera mi bese 105 si 65, I odma cuvstvuvam promena. Nekolku saati bev so bolka; ama pomina! Ne si losa mama, ednostavno takva ti e bremenosta, nikoj ne saka da go boli nesto I da ima bekakov problem, dodeka povrakjav po 5-6 pati na den mislam deka postojano pisuvav, sega sum po ednas na dva dena I toa nekako go podnesuvam. Bez gajle so pozitiven stav I se ke bide vo red!