Женски 21ва г.н во последните неколку часа чуствувам некоја тапа болка се движам бев во вц се нормално само не престанва не знам дали е од ширење на матка и дали имал некој слично искуство иначе го осекам бебушот се е во ред само што ме нервира оваа глупава болка искуства ?
Напиј се магнезиум и легни одмори малце.... Овој период второво тромесечје е таков изгледа, не грижи се. И јас се исплашив на почеток, ама изгледа ќе да е нормално...
Tebe ti ja prekinaa li terapijata? Jas od pocetok na bremenosta primam,sega sum 23+5,d -dimerite mi se 1000 i uste primam. @zeka ti ne si losa mama,ti si borec,hrabra majka
Да ја грабнеш Зека и да ја истепаш. Да знаете само колку е она добра мајка, најдобра. Она е една храбра и силна жена, па после мајка
jas veke dve nedeli osekam sega 17ta sum ama mnogu e cudno kako gasovi kratko trae kako da ti se poduvuva stomakot
Девојки денес бев на преглед за тироидната и ме гледасе не ехо кај што е тироидната (на вратот) е сега ми е страв да не има некакво штетно влијание тоа врз бебето знам дека е ехо ама сепак не е она кај гиниколог
Mamicki, fala mnogu za ubavite zborovi. Mi navirija ocite so solzi citajci ve. Mnogu vi blagodaram Na momenti si davam nadez. Pricinitelot veke e pronajden. Site rezultati vo sreda ke bidat kompletirani. Ke se resi, ke se sredi se. Jas ne se zalam od glavobolka i pritisok kolku sto se plasam nemoj da pretstavuva problem vo razvivanjeto na moeto malecko. A 160, 170 problem e.. svesna sum. Se slusnavme so tato, si kazavme maki, si dadovme podrska edni na drugi. Se nasalivme i nasmeavme za dobra nok. I da go zatvoram denov, odnosno nokta svariv po edna "krigla" toplo mleko.
hh epa neznam ja toa sea go slusnav ama sepak e edno od starite "babini devetini" interesni se kako i da e hh
prvite pulsiranja dosta rano vo 14 nedela, a onie veke primetlivi dvizenja pri kraj na 16ta. sega sum pri kraj na 19ta i veke se primetuva i na somaceto koga mrda
Јас сум 5+3, утре сум на ехо и кажете ми дали на почеток во оваа фаза наа бременост сте правеле пап? Ме интересира од кога почнавте со витаамини - пре мама и на нив сличните и магнезиум директ од 300 или 375 пиете? И ај споделете искуство што јадете/пиете, трудничко мени? Кафе/чај колку конзумирате? ( извинете на долгиот пост)