Почнуваш од 36-та недела и колку што знам се оди еднаш неделно доколку не покаже контракции на матката.. Ако покаже знам дека се иде во зависност од резултатот, почесто. Инаку во врска со плаќањето имам слушнато дека се плаќа еднаш и дека трае цел месец, но распрашај се подетално мислам дека е околу 250-300 ден (зборам за државно)..
мојов матичен имал цтг ама не ми текнало да го прашам сега ти ме потсети баш ќе прашам утре што како ама не одраа бе веќе знаат дека за детето се ќе дадеш и секој збор им е златник испаѓа
Баш така..И јас пред некое време го зборев тоа дека не се нормални со цениве.. За се!! И витамини и лекови и се.. А се знае дека нас ни е потребно и исхрана и витамини и се и плус лекарскиве прегледи,а нормално дека се ке направиме за бебушките па макар и до последен денар.. Наместо да направат баш за тоа да биде поефтино, да може секој да си го дозволи без проблем.. И да не се оптеретува дополнително.. Па за бебе се работи.. Но тоа е, што да правиме кога се мора, се мора..
Денес си ме изнасмеала ептен,извини ама ова како јас да сум го пишувала буквално,ти во 9ти влезе ќе се спасиш кај и да е а јас до 9ти ќе лазам,ќе се влечам.Фала што ми го разубави денот и онака цел ден плачам и еве пак,денес пробував фустани утре сум на свадба и изгледа нема да одам неможам да се гледам ваква Ти како си беше на контрола?Си го виде беблакот?
Мило ми е што успеав да те расположам и не е проблем кога и да ти треба тука сум.. Можам да замислам како се чувствуваш во врска со свадбата, и јас сум иста патам за да се облечам онака како што си знам и сакам, но тоа е ке истрпиме уште малку, сепак мора да се тешиме со тоа дека минлива состојба и за убаво е, па ке издржиме се што треба.. Мој совет ти е да не се замараш.. Облечи што ти е комотно и ич не му ја мисли, иди си на свадба и удри бригу на веселју..уживај си. Јас така правам, ке го избегнам огледалцето ке си пуштам музиче и само со убави мисли, и си добивам расположение кое ми одговара.. Инаку да, бев на контрола и си го видов тепачот, срце мое леле какви обравчиња има само за штипкање Се е во ред, ЦТГ не покажа контракции и се надевам ке издржам уште само две недели.. Малку ме факаат стравови и чуда, но гледам да не мислам за да не се вознемирувам.. А и временцево како се погоди денес, па мораше да падне едно частење со сестра ми во Сити Мол.. А и гужвата ме расположи Ајде и ти малку попозитивно, па немој да плачеш.. Чекаме да кажеш како помина на свадбаа
Каталеа ајде и ти што има врска барем сите да си се запознаеме, али гарант како и да е можеби и се имаме начекано некаде не ме чуди веќе ништо мал е светот гледаш кога не очекуваш ама баш ни е забавно посебно што можеме лесно да се препознаеме а Симона да ти кажам јас си имав генерална проба дома и толку се напнав зашто ништо не ме собира веќе така да и јас незнам што ке носам али сигурно нема да се утнеме знам плус дека ке има уште една бремена али јас сум со црна коса е така еден знак плус
Јас да се надоврзам на муабетот со гардеробата...од 54 кила стигнав до 66 за рекордни 6 месеци. Е сега кога конечно дојде периодот кога треба на килажа да се качува јас сите резерви си ги потрошив. Уште сега сум во дрескод, сношти урлав плачев како несаглам, дека се со едни исти алишта сум и за преку ден и за навечер и за секоја прилика =( само варијанти менувам и аксесоари =) Пред да забременам неколку дена си купив со кејф нови фармерки и панталони, стигнав 2-3 пати да ги облечам, вчера и ги давам на внуката да ги носи, кога ги видовна неа ми се плачеше, си велам гледај колкацка бев -сега сум тенк само хеланки можам да менувам. И се плашам дека нема никогаш да си ја вратам килажата и конституцијата од пред да забременам. Бевме кај родителите на мм минатата недела. Во купатилото имаат големо огледало спроти кадата. Одкога се избањав и ја тргнав завесата, кога се погледнав во огледалото ќе паднев во несвест. Се стресов. Тоа не е си велам моето телото. Градите огромни, колкови големи, бутови, задникот ми се споил со половината...како статуата од големата мајка сум. Значи телото ми претрпело оооогромни промени. Се турив плачење таа ноќ, мм мораше да ме теши но џабе што и да ми каже знам дека само сака да ме утеши. Не верувам. Оф ете си поплакав и јас, ама мислам дека доста од вас ќе ме разберат па затоа и си кенкам тука. Имајте добра ноќ, вие и вашите ангелчиња.
Ajde zenski lesna nok ubavo da spiete se gledame I citame utre Heiddiwait te svakam mila I jas denes se trasnav od zemja mazmi znae kakov psiho sum pa na saat me barase na mobilen da se uveri deka sum na rabota a ne vo bardovci Pa go izlazav deka ke spijam da ne me bara(toj sega e 3ta smena )sto I da mi kaze toa e ajde posle sport so deckive ke oslabeme valjda
А да се собереме и да се исплачеме заедно јас си плачев нокеска и тоа се изнаплакв за цел месец и сега цело сабајле ме боли главата ако ви кажам зошто може ке ми се смеете ,мм си купи нов телефон и на позадина бабнал една прчла гола што би рекла керка ми ,и кога си дојде вчера од работа случајо го погледнав тел, и што да ви кажам кога се погледнав во огледало мислам слон гледам , и таква да ме стави на поздина не сакам ,ама не да ми е кривоооооо ...
Mе изнасмеа не се будали,ќе плачам за глупости немам попаметна работа па ти за него си најубава дете имаш во тебе каква сакаш да бидеш? супер си си него чекај јас да те прашам нешто ти знаеш...какви се тие испитувања за некакви димери?
Форко јас не ги правев тие испитувања ,матичниот ми рече нема потреба ,не сум и мн упатена во тоа ,ке прочиташ повеке во темата за испитувања во бременоста , знам само дека другарками ги правеше ама докторот и кажа дека е пожелно зошто претходно имаше спонтан. инаку мм ме приметил дека сум плачела и еве денес е дома , па ми се умилкува вика се исплашил да не нешто не ми е добро или со мешто не дај боже ,ама не му кажав ,хормони знаете како е , ама се изнаплакав божем дечко ми е
Јас можеби не би плачела, но би се налутила заради истата работа. И јасно би му кажала дека несакам да става wallpaper-и од полуголи жени и дека тоа ме повредува. Јез да мојов сега мислам дека знае, ги расчистивме тие работи уште кога бевме дечко и девојка.
Forko тие испитување се прават ако недај боже има некое згрутчување на крвта во постелката,не се задолжителни,ако докторот при рутински преглед го забележи тоа те праќа на трансфузиологија и ако ти се покачени д-димерите или тромбоцитите ти препишува клексан(тоа се инекции се примаат секој ден,и спречуваат да продолжи згрутчувањето на крвта)
Aаааа... значи не се задолжителни..јас па мислев да не се за не дај боже за тромбоза.Mене ми е се во ред па не знам дали да ги правам? јас не знам што сум фатила уплав со таа тромбоза ама како што веќе прочитав било убаво и да си се направи.фала ти срц
Еве ме мене повторно после неколку дена пауза.Ми се чини дека ке полудам Имам страсно многу апетит за јадење незнам колку се имам здебелено од последната контрола но осекам дека едвај дишам Се чувствувам како слон едвај одам Не ми идат на ум работи за јадење што ке ги видам негде но тоа што го имам дома јадам постојано На сабајле станувам од кревет и прво се факам за јадење па потоа го местам креветот и продолзувам со обврските.Сега сум огромна кој знае каква ке бидам во наредните два месеци
На прслукот забележав нешто бело, точно на местата каде што лежат брадавиците. Дали е можно толку рано да се лачи нешто?
Mislam deka e rano no sepak ne bi trebalo nisto za panika da e javi mu se na maticniot a jas pak sekoj den samo cekam nesto da se pojavi a nisto nemam koj znae dali ke imam mleko
Jas sum vo ziva panika! Dva dena nemam nikakvi simptomi, jadam normalno, gradite ne me bolat I ne se osekjam "trudno". Bevme vecerva kaj edni prijateli I zborevme za devojkata koja pocina na GAK, pa zenava mi rece: Kako mozela da ne primeti deka nesto ne e ok, pa ako pocine plodot ti prestanuvaat simptomite, ne ti se gadi vise I ne te bolat gradite. Lugje kazete mi dali vi se desilo da imate pa da nemate nikakvi simptomi....mislam deka ke umram!!!!!
^Леле аман од луѓе и нивните хорор филмови, а видат трудница сите имаат по некоја хорор приказна за раскажување Со првата бременост немав никакви симптоми освен што ми се спиеше повеќе од вообичаено, не повраќав, не ми се лошеше баш како што си напишала не се ни чувствував како да сум бремена, еве сега со втората бременост повторно истото. Градите почнаа да ме болат накај 20-та недела кога почнаа нагло да растат ама добар градник го решава проблемот. Уживај си во бременоста, биди среќна дека не ги минуваш деновите со главата во вц и помалку слушај хорор приказни
Фала многу Bittersweet. Mене ме фати паника бидејќи имав лошење, гадење и никаков апетит со недели (сега сум 8ма недела), а сега наеднаш 2 дена се нормално како пред на останам трудна... и ми фалеше уште муабетов од женава и дотепана сум, се убив од плачење Ајде се надевам ќе биде се ок. Фала за брзиот одговор