Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.968
    Ќе пробам. Нема штета секако.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.500
    Допаѓања:
    108.533
    Kokosovoto ima i antibakterisko, slabo ama ima, dejstvo. Ne se truj so kortiko i antibiotski masti.

На Annath и zeka им се допаѓа ова.
  3. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Devojki kako ste mi :)

Jas sega si dojdov od bolnica, mi go izvadija holterot. Mi gi dadoa izvestaite. Po mojot doktor e zadovolitelen pritisokot. Mi zema prosek od 160 so 100 i 100 so 55 i terapijata bila uspesna. Nemozam da razberam, iako ne sum obrazuvana vo toj del, terapijata e neuspesna. Nemoze od 160 za 10 min da se spuste na 100 so 55 , nedopuslivo. Ama tolku razbiraat nasite.

Utre ke cekam vo Skopje sto ke kazat. Znam deka me ceka tim sostaven od specijalisti. Da ne si igraat nasite samo, samo pari da zemaat.

Od denes sme 14 nedeli. Si oblekov prilepena bluza, stomaceto zirka, srceto mi e polno koga se gledam :)

Nemozam da se resam so zapekot. Maticnata vcera iritiracki se nasmea, od kaj ova sega. Se i nabrojav sto konzumiram od hrana za stolica, ne biva. Edna pacientka bese tamu, vika 3 kivi zemaj. Taa, eve 3 kivi zemi. Dobro vikam, fala na detalnoto objasnuvanje, ocigledno zameneti ni se ulogite doktor-pacient.
    Utre ke si prasam se sto me interesira vo Skopje.

Ima li nekoj sirup dozvolen vo bremenost? So ishrana ne se sreduva, a trae veke podolgo vreme?:?:

Jas zasega redovno se depiliram. Mesecno po ednas. Ne mi rastat brzo, a i se izretcija posebno periodov. Noktite mi se katastrofa, a kosata mnogu ubava. Liceto mi e iscisteno skroz, mazno ubavo.
    Se ispofaliv, a ne mi bese toa namerata:D

Последна измена: 29 март 2016
    На Viktorijaaa5, zajka1, Smizzy и 3 други им се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.500
    Допаѓања:
    108.533
    Ama stvarno zemi kivi, pomaga mnogu. Zapek so hemii ne reshavaj vo bremenost, oti ke si napravish problem. Jas otkako go prekinav magneziumot mi se sredi, inache imav dijarea obilna.

Se smirija bolkite, sekako doktorot e denes vtora pa ako ima neshto ke odam popladne. Se stokmiv bitno jas :D

На Smizzy, only44you, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  5. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Angel, zemam kivi. Sekoj den po 4 5 obavezno. Kompot od crni slivi, balans,.supa. hrana so rastitelni vlakna itd.. :?:

6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Jas denes si kupiv toplomer digitalen laserski. na 5 cm shto se drzi za da ne mrda bebcho na merenje. meri i temp na voda za banjanje i na mleko vo shishe. isto zemav aparat digitalen za pritisok bidejki prethodniot otkaza ljubov a neshto se osekjam ko da ne mi e ok pritisokot (nizok) ama vika ok e. kje da od drugo me boli glava.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Јас имав цела бременост страшен запек и ако ми веруваш од ништо не ми поминуваше се до викендов кога си го најдов спасот.Купив блендер и во него ставив 2 јаболки,2 портокали,1 морков,1 банана и 1 лимон.Напаравив каша и една зделичка мала изедов одеднаш.Претходно вака го јадев овошјето,не делуваше никогаш,се случуваше и по 10 дена да неможам да отидам во вц а после тоа со грчеви,јаки болки,ептен имав мака.Ама со кашичкава завршив голема работа,дури не ми се верува дека е толку ефикасно.Пробај,ем здраво,ем ќе ти го реши проблемот :)

На zeka, Lorins и DigY им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.968
    Пробај со Тонус леб и како што ти кажа Иви, со каша/смути, сеедно. Не е ништо невообичаен запекот кај трудници. Ако пиеш магнезиум би требало да ти ја регулира перисталтиката.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.375
    @Annath погоре имаш пишано дека земаш омега 3. Ме интересира кави земаш и од колку мг? Јас дека несмеам мулти да земам заради јодот гин ми препораша омега 3 посебно да пијам, во аптека ми дадоа ама од 1000мг ги пиев неколку дена ама гин ми рече многу се до 300мг било ок. Во аптека ми викаат дека нема помалку од 1000мг :?:

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.968
    Овие ги земам, на ленти (околу 80 ден е лента), од Зегин, една дневно, 20 парчиња има во лента. Додуша, престанав да ги пијам, многу ми се гади од нив кога повраќам, ептен го осеќам рибиното масло.
    Поим немам за грамажата, дали има помали.

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.991
    Допаѓања:
    9.375
    И овие се 1000мг :worried: значи нема помали. Плус имаат вит Е. Матичната ми нагласи без вит Е. Незнам зошто, дали не смее вит Е или нешто др е во прашање. Како и да е ги прекинав не ги пијам веќе па ќе видиме на нареден преглед што ќе каже :worried:

12. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Гледам за коса и кожа сте се расприкажале. Кај мене косата расте ко луда, ама имам многу бебешки влакна на линијата до челото, вчера баш ги зачешлав надолу до пола чело ко шишки ми доаѓаат и малце ме нервираат, никако неможам да ги средам.
    Другиве влакна ко да се поретки (инаку сум влакнеста доста), арно ама на стомаков плетенки уште малце ќе почнам да си плетам :lol: така ми беше и со првото, после си паднаа тие на стомак, си паѓаа и тие од глава... Всушност се враќа се како и пред бременоста.

А запек... Болна тема, ќе морам некоја промена во исхраната да внесам, почнувам болки да имам. Сега присобрав совети од вас и ќе ги применам па што се покаже најуспешно ќе продолжам со тоа.

Едно прашање, дали ве има докторот советувано 10 дена пред скрининг да не се мачкате со креми, наводно кремата се впива и послабо ќе се гледа на ехо :^)

Синоќа ви плачев за сонце, денес гледам сте ми пратиле:sun: фала ви.

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Celata sum vlakneata I pred bremenost ama ova sega mnogu e, ajde za kosata se raduvam ama ova drugoto ne mi se svigja bas.
    @zeka za zapekot neznam dali pies ama da probas pocesto da pies gusti sok. Jas nemam problem so zapek, ama deka mi e podobro zaradi toa so mi se losi od sokot od fruktal so portokal, limon I morkov, pa odprilika po eden litar pijam I nemam gajle. Bas mi e zal so si imas maka.

Nezzz so e rabotava dali hormoni se vo prasanje ili sitnicarenje ne mi e jasno, sum napisala umereno jadete si se, pa odma ne kontra komentari, dobro de ne sme site isti, nekoj jade pomalku nekoj povekje sekoja bremenost e razlicna, ama ne se fakjajte za vlakno ako sum pisala umereno toa e moe mislenje sto ne znaci deka treba da e secie. Jas licni ne sakam da stavam 20 kg pa posle da se macam so dieti, ne znaci deka ako si bremena I da se frlis na jadenje. Sepak sekoj so svojot stav, ne znaci deka moeto e ispravno drugoto ne.

Последна измена: 29 март 2016
    На MADO и Smizzy им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.500
    Допаѓања:
    108.533
    Синко мој решил да искача :( Болките не биле безбвезе, си правел место да си излезе човекот. И така мама мора да лежи и да го чува внатре бар до 15ти, после може да излезе кога сака. Да го видевте син мајкин како инаетливо си буташе место, како се буткаше, уште што не му замавна на докторот со некоја клоца :D Е сеа ќе лежиме, што да правиме :(

На Magis, zajka1, MADO и 8 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Легни и да не си мрднала!!

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.500
    Допаѓања:
    108.533
    Лежам, добивам и засилување од задутре, мајкица ќе ми дојде :D

На slobodka, Saraa, S.Snezana и 3 други им се допаѓа ова.
  17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Велев јас ти за мирување си, а ти си правеше торти и не знам што ли уште чекаше на два пати уште гости (facepalm) убаво ти кажа @kukla21 легнувај и да не си мрднала.....

А што се случува всушност? Што кажа докторот ?

На S.Snezana и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Au mami sto ke bese ova, hormoni diveat, nervozna sum do plafon, se mi smeta.... I kolku mi se spie, abe glavava sama mi paga, ne bira ni mesto ni vreme :(
    Utre odam da gi cujam srcencata na moite srcenca, i da vidam sto ke kaze doktorkava za umorot i nervozata. Mora da se reguliraat nekako, so prvoto ne bese vaka.

На Saraa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    чек нели ти си влезе во 9ти? мора да чекате??

20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @DigY шу праиш ти мила? :D
    Не сум те чула деновиве ...Како си ми ?