Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Мене па други филмови ме маваат деновиве, баш сега во 9ти |( Значи си одбрав и доктор и болница за пораѓај, дури и капар дадов (ај батали тоа) и сега наместо Санте кај што ми беше планот цела бременост, сега Чаир ме маваат некои мисли. :emo: Причини?! Хммм едни ми викаат исто ко приватна е сега Чаир и имаат супер тим, други за Санте ми викаат многу царски форсирале во последно време за тие пари детска ќе направам ова ќе купам да не сум се занесувала:smirk:. Трети не ти требаат врски за Чаир, пречисто е вака така нема ништо да те кошта болките се тие секаде. Во ред тоа ми е јасно! Не ми е дека ваму ќе бидам третирана нешто плус, туку негата за мене и бебето после тоа. Како сакаш кажи, подруго те третираат.. .Поинтимно е... Сакам тој момент да го запомнам како човек , без многу гужви и разни приказни . (Што кажав сега не знам) .. Леле жениии кажете што да правам ; ме разбирате, немам ум:shake: Или да си продожам кај што сум тргнала? Немам ниеден човек во државно, ради тоа одбрав приватно а и за докторов, се разбира.
    Се' само да е во ред, се надевам нема да згрешам.

Офф само кај нас има вака, никој од по странство што ми се не ме разбира што е државно/приватно. Секаде е ЕДНО!
    Кажете некое ваше искуство. СОВЕТ?

@AngelOfArh мирувај, макар што не верувам да излези пред 15ти.
    Ве поздравувам

2. DigY

DigY Популарен член

:D арна сум јас срцка, возбудени за четврток ни рекоа пол ќе ни кажат и можеш да замислиш од љубопитност дишеме на шкрги :D:D главоболката ја решив со газирано (преска што пишав дека ме боли глава) и сега си кулирам на спална со кучето се шириме :$ ти како си? :l:

3. DigY

DigY Популарен член

@kelebeim***[/USER] ај оди си Санте ко што си решила. братучедка цела бременост ја водеше Чаир и се породи пред некој ден и испадна машко, не женско ко што викаа. епа куре да не видат малце сумљиво ми е.

kelebeim*** and bella24 like this.
  4. only44you

only44you Популарен член

За Чаир најубаво и најточно може да ти каже искуство @ivi1987.... Мислам дека и со првото таму се пораѓаше и сега и со второво таму ќе се пораѓа... Колку што ја имам читано јас тука, она е многу задоволна од Чаир...
    И јас сакав на приватно да се пораѓам , но бидејќи ни излезе друг трошак (сакаме да ставиме парно низ целата куќа за тие пари) сепак изгледа дека ќе се пораѓам на државно , здравје боже...
    Но, како и да одлучиш јас ти посакувам се најубаво и со лесно да ти е :inlove:

ivi1987 and kelebeim*** like this.
  5. only44you

only44you Популарен член

Леле да ти кажам и мене вчера главата ме болеше, па пиев кисела вода и ми помина некако сама од себе. Потоа почна стомак да ме боли , се преплашив.... Потоа околу 1 по полноќ ми помина стомакот, па почна бебуш да клоца и тоа ненормално и сум заспала тек дури во 4 сабајле, па денес сум како отепана .....

А за полот , што да ти кажам ...што сака нека е , само здраво и право , вие секако најмногу ке му се радувате и најмногу ке си го сакате :*

S.Snezana and DigY like this.
  6. DigY

DigY Популарен член

Абе тоа е факт ама пуста радозналост, хахааха. Ке да ни е од времето ова со главиве. :?: ти синојка у диско ко да си била :D:D

only44you likes this.
  7. apple12

apple12 Популарен член

Уууф таман се израдував стерилна уринокултура (минатата недела правев), еве сега почнав да чуствувам како некое сечење во мочните канали :worried::sweat:, се надевам не е досаднава ешерихија...

8. only44you

only44you Популарен член

Да бе така е , и ние бевме така радознали, нормално е тоа :)
    А синоќа стварно ко во диско да бев , буквално така беше .....А инаку мм ме зезаше денес дека сум му личела на Обеликс :?:

Lorins likes this.
  9. monik55

monik55 Форумски идол

@AngelOfArh Од денес биди вистинска принцеза и да не си мрднала.И не паничи ако бебчо има килажа и е супер развиен јас мислам дека нема никаква опасност.

10. DigY

DigY Популарен член

:rofl::rofl: добро маже имаш со смисла за хумор. пред некој ден си легнавме со мм во 12 а у принцип ја у 10 сум кома.сабајлето кога станав моеш да замислиш...сигурно и јас обеликс сум била :rofl:

only44you likes this.
  11. only44you

only44you Популарен член

Хахаха.... па така де ..оти сум била со стомак и гз голем , а ноџиња тенки, прав Обеликс сум била (facepalm)

DigY and Bebulleee like this.
  12. Lorins

Lorins Популарен член

Ме изнасмеа со ова Обеликс, да си здрава и жива :D

DigY, Bebulleee and only44you like this.
  13. only44you

only44you Популарен член

Hahahaha...ajde to , posle toa ne otidov vo spalna da se gledam na ogledalo??? :D i bas si rekov ...bozeeeee stvarno sum licela na Obeliks (facepalm)
    Ama mi e gajle mu rekov i na mm ...jas samo da si go iznosam bebus do kraj, da si se porodam kako sto treba i se da pomine vo najdobar red, pa ke vidis rekov posle ti koj e Obeliks :muscle:

stejsi2005, ivi1987, Annath and 4 others like this.
  14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Како сте мешиња?
    Јас денеска не баш најдобро, се истурив од повраќање. Не ми е денот! :(
    Се надевам утре ќе бидам добра, мора да бидам, на син ми му е роденден. :)
    Цел ден размислувам на периодов пред две години. Ова време бев во болница со болки, многу споро се отварав.
    На се сега размислувам со насмевка на лицето, а тогаш и не ми беше баш до смеење. :sweat::D
    Помина тоа, поминаа две години, а како вчера да го родив. Лета времето женички, лета..
    Тој има две, а за мене е уште бебе. :)
    И не можам а да не помислам на октомври и истиот момент да упрпам, кога ќе речам дека лета времето! :rofl:

sunshine2015 and Lorins like this.
  15. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Поздрав и од мене :*
    @AngelOfArh јас и ти иста недела сме мислам, 35 ?
    Блазеси ти ти се наместил господинот кај мене е ептен горе :doh: никако да се симне па се мислам што ќе се случи ако не се спушти:sweat:
    Инаку за запек мене исто ми помагаа киви многу, ставав по една во смути и супер бев.

only44you likes this.
  16. NanaMia

NanaMia Популарен член

Нормално ли е да не си го осеќам бепчо како мрда? Влегувам во 20та недела

17. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Да најнормално !

18. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се опседнав, цело време се пипам за стомак. Страв ми е, не сум паничар некој ама се работи за мое дете. А гледам пишувате дека сте почнале да го осеќате порано, кој 16та, 18та недела.. и се исплашив малце

19. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Lele luge mi izlegoa prvite strii :sweat:;(:P

20. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Јас во 20та го осетив не паничи уживај во слатките удари

S.Snezana likes this.