Која недела си ? Ноќна мора ми се стриите само се гледам да не има некоја засега е се под контрола ама целулит веќе се направи иако предходно немав ама вежбав и си беше под контрола
Epa lezam, shto da pravam. Se si mislam ova mi e od shto se preforsirav za rodendenot na mm. Kriva sum ko krivo drvo Inache od utre vleguvam vo 35,mora do 15ti da sedi, ne mu davam da mrdne, ama edno stanuvanje na noga i odma pritiska. Utre ke odam samo krv da mi zemat i urinokultura i pak nazad u horizontala da lezam.
@Annath malku pomos mi treba. Osmicata ne mi e ispadnata, ama mi se vospali nepceto i mnogu me boli. Bev na klinika, mi go iscistija so hidrogen i mi stavija dren. Ama mnogu me boli...ne mozam da goltam, da zboram, ni da lezam. Utre mi rekoa pak da odam. Ke se namalat li bolkive od dreniranjeto ili tesko? Smeam li nesto za bolki da pijam? Mozno li e da mi dadat antibiotik? samo nesto ne sum dobra. Ne mozam da se izraduvam kako sto treba. Od denes sum 10 nedela. Naskoro treba i priska da pravam, a i brisevi i sega me zagruzuva ako pijam antibiotik za zabov dali ke mi bidat ok brisevite? Sekoj sovet e dobtedojden devojki... Se nadevam ke pomine za brzo :-/
Да, намалено е упола од прошлиот пат, а и беблак ко осеќам ептен ниско притиска. Морам да лежам до 15ти.
@AngelOfArh време е да се збогуваш со правење ручеци,тостерки, тортици и сл. Ти од како престана на работа да одиш дома турбо си цело време. Одмарај малку,читкај книги за бебиња, хоризонтала фати и ете го 15ти брзо ќе дојде,после е друго!
Јас тој период го осеќав, не многу ама осеќав. Можеби во некој денови мрда повеќе во некои не, но сепак ако ти е на мисла отиди на преглед и ќе го видат они на ехо.
Fala devojki. Mislam deka gi primeniv site soveti, uspesna mosija , duri 2 pati. Mislam se prerodiv. Se izvinuvam. Jas vo cetvrtok sum na zabolekar. Da go plombirame zabot, posle sum free od taa strana Vi kazuvav deka gi promeniv vitaminskite apcinja. Premama gi zameniv za femibion 2. Denovive osekam razlika, osobeno vo pogled na ishranata, samiot pristap na istata. Kolicinski pocnav da jadam malku i se zasituvam od istoto i ne osekam glad. Dodeka so premama postojano bev gladna. Mu prativ slika na tato, da ne vide so bebusko. Mnogu e radosen. Ajde, uste malku. Da se sredam, pa da si letnam kaj libeto...
За тогаш ми се закажани брисевите и инфективниот скрининг, ако деновибе не се среди состојбата со утрогестанот ќе форсираме за следната недела да правиме ако треба. Тогаш веќе и кај докторката што ќе ме пораѓа ќе ме види на ехо.
Abe aj u 20 nedela normalno e, a jas crvchevo shto go osekjam a sum11+5!? posle jadenje ko mravka vo stomak da imam @AngelOfArh jas 4-6-7-8-9-10 nedela bukvalno celi gi odlezav. naednash od rab treninzi od sve legnav i se otkazav za bebcho da ne zavrshi ko minatiot pat. ne mi beshe lesna promena, baegi ekstremno mu dojde, ama imav 3 knigi za chitanje plus forumov...i projdoa. kje izdrzish mila kje te druzime
Од првите брисеви до вторите има период од неколку месеци кој е доволен да доведе до промени било на брисевите било на уринокултурата. Така да пожелно е и вторите да се направат.
Kaj ke pravis infektiven skrining? Znam toa baraat vamu, ama mene mi vika dr imas se, cao prijatno..kaj imam, toa bese 16ta nedela, takvi ispituvanja. I sega se cudam dali pak da go prasuvam i da pravam
Ќе се нaмaлaт бoлките, не се секирaј. Мoжнo е дa требa антибиотик aмa вo крaен случaј. Уште три недели пoчекaј, пa би требaлo дa мoже дa се вaди. Амa не мoже снимкa дa ти прaвaт, a a aкo мoрa дa се снимa, нaјверoјaтнo ќе oдлoжaт.
Snimka imam od lani. Samo ako treba da se vadi ke treba operacija. Smee toa? Inaku denes e uste poloso. Otokot e ogromen. Cela vilica me boli i uvoto :'( ne sum spiena cela nok. Fala ti na odgovorot! Se nadevam ke bidam podobra.