Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.500
    Допаѓања:
    108.533
    И мојов можно е да не ми даде упат за инфективен, таков е што да правам. За хемостаза нејќеше да ми даде. Ќе пробам преку сестрата. Инфективен е она хив, хепатит... @slobodka ти го имаше? Де дај ум. А брисеви и да ми рече нема потреба ќе инсистирам. Вагиналните инфекции често се без никакви симптоми а за бепчето при норнален пороѓај се многу опасни.

2. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Jas za 2-3 dena vleguvamvo 9ti. Vcera dadov bris za streptokoka e izgleda pa ke vidime so kako. Inaku nemozam da sa gledam vwke vo.ogledalo. kakva gusa imam , sum otekla vo.liceto i stomakot mi porasna za 2 min. Sonceto moe e 2.300 gr. Ama karlicno e i ne se vrti pusto. Posakajte mi sreka

На Saraa, Magis, slobodka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.855
    Допаѓања:
    202.968
    Мислам дека смее, ама ќе треба да чекаш да помине прво тромесечие, заради анестезијата. Било каков анестетик не е дозволено во првиот триместар. Со полни 13 недели ќе биде побезбедно, ама за тоа ќе треба дозовла од гинеколог. Снимката може да не е валидна, бидејќи сепак поминало време, а забите не стојат на едно место. Најверојатно почнал да расте, па притиска на соседни структури и затоа многу боли.

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    А да викнеш мобилна служба од авицена дома да ти земат крв? Мокрачата е лесна, може било кој да ја однесе/они да ја земат?

На joy1 и only44you им се допаѓа ова.
  5. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Dobro utro mamicki :) ve sledam redovno no nemav nisto posebnonza pisenje.Najprvo cestitkindo nobite mamicki i se razbira novite trudnici :D
    Mojot problem momentalno e sto mojot maticen ginekolog ne saka da mi dade boleduvanje.Minatata nedela me otepa stomacen virus i povrakanje a taa nisto ne mi e za grbot polovinata i stomakot kolku me bolat sto mislam deka sekoj moment ke rodam,da ne pravime muabet.I taka morav da odam kaj opsti maticen i mi dade edna nedela.Poslednite dva pregledi voopato ne sum zadovolna epten na brzina me gleda a dosega nitu ednas mi nema mereno cervix a ni Pritisok sto i da kazam Za nea se e normalno vo bremenost i ne prevzema nisto posebno.Inaku sum 32 nedela i sekoj pokret mi e mnoogu tezok

6. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Добро утро и од мене мешковци :),почнавме веке ситно да броиме,да ви кажам изрипав од сон пред маалку нешто ми претече и директно во вц,и одма ме фати стомакот,сега лежам и осекам како ме заболува половината,инаку сум 39+3,паа ме интересира можно ли е да се породам и сега ме фака страав :)

7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    @kelebeim*** @only44you со првото бев во Чаир,а сега и со второво таму ќе се пораѓам,веќе бев на прво ЦТГ и сум презадоволна.Стариот дел е затворен,има нов дел,нова чекална,ново е се.Плус докторите се супер,сестрите исто многу ми се бендисаа,ептен фини,дури и поубав впечаток имам од првиот пат.Јас и да ги имам парите не би одела во приватна да се пораѓам.на 4-ти сум на второ ехо и ЦТГ па ќе ви кажувам впечатоци ако не се породам до тогаш :D пошо бебули гура надоле,стомакот многу ми е спуштен,ми тежи а и се осеќам ко со ќерка ми пред да се породам,тешка сум ептен.

Ноќеска око не склопив,бебули мрдаше без престан,дури ме збуни пошо не се десило до сега да е толку активен цела ноќ.А за притисокот останав збунета.Вчера во аптека ми покажа 130/94 а дома кога го измерив ми беше 120/60,најнормален.

@Saraa нормално дека секој си има свое мислење,ама мене ми бодеше во очи она ''умерено'' пошто реално немаме сите ист метаболизам,организам,висина,не сме почнале сите со мала килажа и не сме сите исти.Јас сум по природа многу слаба ама со двете бремености се здебелив многу,со првото 37 кила кои ги симнав 9 месеци после пораѓајот премногу лесно без никакви диети а сега со второво сум веќе 20 кила поправена а јадам нормално и знам дека и тие ќе ги симнам многу брзо пошто таков ми е организмот,не сум скроена за да бидам дебела.Има жени што многу внимаваат па пак качуваат многу на килажа,бременоста едноставно не прашува колку ќе се качи на килажа па затоа изреагирав зошто има многу во темава што се нервираат поради таа килажа и нема потреба да се дотура во огинот масло.

На Annath, 24.07, Freyja и 2 други им се допаѓа ова.
  8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @ivi1987 se slozuvam so tebe. jas vo prvive 3 meseci kachiv 4 kg ama so ogled na toa kolku jadam poslednava nedela plus me bockat plus lezev...nishto ne e toa. i iskreno i 30 da se popravam ama bash ne mi chue zoshto cel zivot sum vezbach i znam shto kje se sluchi koga kje se porodam. epa nepolni 9 meseci nema sigurno da se zamaram so toa..ima vreme koga da pripazuvam. nitu edno bebe ne sum chula da se rodilo so maana zoshto nekoj kachil poveke od shto treba. i kakvo e toa uzivnje vo bremenosta ako celo vreme pazish shto pravish!? recheno mi e od doktor da pripazam so blago da, ama toa zoshto blagoto apsolutno samo vleguva vo nas se lepi i tolku. ama pa slushajki doktori od tipot na Petanovski/ Jovanovski kako vikaat-shto ti se jade jadi, sigurno nema da slusham nekoj matichen koj pola od se shto uchel i nema specijalizirano zaboravil. Edno e da imash visol holesterol ili shekjer pa da pazish. Ama nishto da ne ti e i da si kratish e greota :D

На stejsi2005, only44you, MADO и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.500
    Допаѓања:
    108.533
    Завршив работа Кукле, преку пат ми е амбулантата, не.беше страшно. И еве лежам, ќе лежам додека е потребно, тоа е. Од утрогестанот синоќа и магнезиумот поминаа болките и сега можам малце и на грб да полежам, претходно научна фантастика ми беше, притискаше многу. 8 месеци мирен за сега да ме вади од памет вака, ќе му наплатам јас кога ќе се роди :D

На stejsi2005, Magis, slobodka и 5 други им се допаѓа ова.
  10. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.859
    dobro utro meskovci. jas posle 2 godini pak vi se pridruzuvam vo temata vcera doznav deka ke imame vtoro bebe

На eleni27, Bebulleee, kelebeim*** и 18 други им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Јас затоа и пишав,многу се нервирам од такви работи,умерено,пази,држи диета и незнам што.Многу влијае на психата кај трудниците.Кај сме осетливи за се и сешто,кај 9 месеци се секираме за се што се случува во бременоста па уште и да пазиме на исхрана и да се лишиме од работите што ни се слатки само за да не зборат луѓето какви сме и колку сме качиле,демек срамота било.Јас со 37+ во првата бременост бев толку лесна,подвижна а на пораѓај кога отидов се отворив најбрзо и ако не беше бебето умотано во папочна ќе се породев природно најлесно.Значи качените килограми во бременоста не се предиспозиција за тежок и лош пораѓај.
    Ајде нека ни е само со лесно,здрави и живи бебиња да си родиме,лесен пораѓај да имаме а за килажата не треба ич да му ја мислиме и да се опседнуваме,тоа после пораѓај се симиња за час ;)

На Magis, Annath, only44you и 2 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Јас ни до таму не би отишла. Пази се!

На Annath, only44you и danichap им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.500
    Допаѓања:
    108.533
    Поише ме мислите од домашните еј :D Едно сликО да ви пуштам од креветот да ме видите како уживам, џоа бебенце, дури и јадев беби храна, бисквити со млекце :D Утре ми иде помош, малку да ме размази мајка :D

На Bebulleee, stejsi2005, zuto и 9 други им се допаѓа ова.
  14. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    Nekoja mama dali ima info za streptokoka dali nekade privatno se ispituva i kolku pari e? 34+ 5 sum,vcera bev na ctg i doktorot mi vika bebevo e ko za 38 nedela i ima malku pomalku plodova voda,me fati panika sigurno ke treba porano da se porodam. Za streptokoka vo petok imama zakazano i ne znam kolku se ceka za rezultat, pa da vidam ako ne privatno da ispitam. Me fakja malku strav,a si vikav ima vreme

15. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Muabetot za kilaza me.ozasnuva i nekoj koga ke mi kaze mashaala.kolkava si. A jas celo vreme povrakam, poduena sum.vo liceto i meseto mi e mnogu pogolemo no toa e rezultat na deteto. Se si nosam od pred toa. Nemam kupeno nis plus. I ke mi kaze nekoj mashala ... sto ocekuvaat manekenka so kaceni 3 kg kolku sto tezi bebeto

На Magis и ivi1987 им се допаѓа ова.
  16. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    I daj pomognete so vie kiselinite, nogu pocnav da povrakam sega na kraj. Glavata.mu e na dijafragmata. Edvaj disqm, tahikardija imam i uzasni kiselini??

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Некoи aнaлизи кaкo штo се брисеви и привaтнo и држaвнo.истo се чекaaт пoтребен е периoд нa инкубaцијa. Инaку 500 ти е вo aвиценa.

На macunka и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  18. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    204
    Фала на инфо alisijad

19. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.644
    Допаѓања:
    33.253
    Ги нaпрaвив првите брисеви и се е во ред немaм бaктеријa,a еднa неделa имaм исцедок бел кaко млеко,a понекогaш е проѕирен без бојa и мирис.
    Во микробиологијa ми зедоa крв зa испитувaње a незнaм шо ќе испитувaa:) (ко зaмaјaнa).Мислa ми е.

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  20. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    2.717
    Imav se jas, i za hiv i hepatit B i C si pravev skrining vo institut za javno zdravje. Plus bris za cerviks i vagina i streptokoka. Jas si pobarav od maticen upat, mi dade. Abe nesmee da ne ti dade upat, ke si insistiras. E sega vo sante pravele ama ke si plakas bezveze, vaka mozes za bezpari da gi imas. A nemozes da gi pravis denovive? Zakazano ti e za sledna nedela a?