Па за хемостазата нејќеше да ми даде, мајка ми ми. направи во Валандово. Ќе инсистирам што да правам. А брисевите да, закажани ми се тогаш, го прашав за порано вика не, тогаш. Ма ќе доседи 2 недели, не го пуштам, после уште некој ден за резултати и готово. Туку да си прашам, кога лежам на десно осеќам нелагодност, ко место да не ме фаќа, на лево сум арна, ама се здрвувам се на лево. Од утрогестанот притисокот помина па можам мслку од малку и на грб да полежам.
I mojata nejkese za ddumeri da mi dade, edvaj zemav od drugiot doktor. A za ova e drugo, ke kazes deka ti se zadolzitelni tamy kaj kw se poragas. Nemij na grb da lezis dolgo vreme. Poarno na strana. I miruvaj tamu.
На лево лежам, ама кога се здрвувам на грб се вртам малку. И да сакам поише не можам, мајмунчево не ми дава скока, рипа.
Ве молам секој совет ми е добредојден. 35 недела сум. Одам на работа. Имам канцелариска работа. Обично седам и по 10 сата на работа но не се жалам. Почна пред 2 дена да ме боли под плешката грбот. Веројатно од тежина. Сакам да седам до 22.04. до последно ако можам а термин ми е на 06.05. Муабетот ми е како да ги намалам болките во грбов, опција или масажа нешто плс
И јас рабптам во канцеларија и гледам почесто да се раздвижувам и растегнувам ама ја знам лоја болка е мене од 20 недела ме боли на исто место. Масажа блага само колку за циркулација на крвта без напор, си купив од џамбо од оние за столче шо се и за во кола за на седиште ама не ми помага баш. Магнезиум си пијам и тоа е тоа нема друго. Ајде ќе издржиме уште некоја недела
Истата ситуација е и кај мене, бебуш многу ме притиска горе и едвај дишам, а за киселини и горење на желудникот да не зборам А и наеднаш во последниве две недели качив 2 кила, што мислам е премногу иако знам дека во последните недели се качуваат мн кила. Јас задутре ја полнам 34та нед. а влагам во 35та и не знам дали е нормално две кила за две недели да качам?! Сега и последнава недела страшни болки во грбот имам и навечер не можам да спијам. Во деветти месец колку кила отприлика е нормално да се качат? Јас до сега сум 10 кила поправена, па да знам што ме чека за до следниве 5 недели односно до крајниот термин за раѓање?! Истиот проблем го имам и јас. Изгледа овие последни недели се такви, бидејќи јас задутре ја полнам 34та недела, а краен термин ми е на 14ти мај, па тука некаде сме. Предмалку пишав дека имам страшни болки во грбот, но мене ме мачат и киселини и ми гори желудникот. Јас пиев магнетранс директ 375 мг, па гинекологот ми рече да ја дуплирам дозата на магнезиум заради болките во грбот и плус калциум да пијам за коските. И нормално блага масажа, по можност со тресење на грбот, бидејќи брат ми е физиотерапевт, па тој вели дека во бременоста болат мускулите на грбот. Се надевам ти потпомогнав малку
Јас и ти се бркаме, тука сме некаде. Нормално е сосем килажата, и јас исто имам качено, чотав дека во 9ти месец може и да се намали дури, ама најчесто по половина килограм до килограм неделно се качува.
Да тука сме некаде, ти си малку порано со термин од мене, но ги делиме истите маки Те читам и ме фаќа страв, јас задутре имам закажано на гинеколог за последни брисеви и за ехо, па ме фаќа страв и мене истото да не ми го кажат па да треба мн да се пазам, пошто мн слични симптоми имам како тебе. Ти битно одмарај и само лежи, заборави на куќните обврски, ете мама твоја ќе те замени, затоа ти само уживај и со лесно А за килажава, ако вака ми тргне за останативе 5 недели да качам 5 кила, е тек тогаш џабе се радував на овие 8 месеци што качував по 1 кило месечно, за деветтиов месец да ме среди и да ме направи бумбар
Devojki Samo sto stignav doma od skopje. Bev na bolnica. Se premoriv. Desniot bubrek mi e zdebelen mnogu. Me snimaa na eho povtorno. Isto pravi i zadrska na tecnost. Utre treba da napravam urinokultura pa da odredime terapija. Isto taka si go vidov i bebus, si plivka kaj mama. Mil moj. Malku e pokrupen za nedelite. Doktorkata mi preporaca da napravam hemostaza i da ispitam secer. Sakav da prasam tie sto se od kavadarci dali ima na drzavno za hemostaza ili samo privatno? Terapijata za pritisok mi ja zgolemija. 4x1 250 mg. Vo slucaj da pocne da se kacuva poveke od 160 da pocnav vednas 4x2 500 mg. Od utre pravam drugi ispituvanja. Ama ako, se za moeto malecko.
Здраво на сите идни мамичке, најверојатно од денес и јас ќе ви се приклучам. Денес правев тест, на 30 ден и ми покажа бледа, но јасна втора цртичка (тестот го правев пред еден час). После првичната возбуда сега имам куп недоумици. Може веднаш утре да проверам и преку крв или е рано? Кога најбрзо да закажам на гинеколог за да покаже нешто? Имам болка во левиот јајник, нормално е тоа?
Site ispituvata hemostaza a jas neznam sto e , koga se ispituva toa i sto e toa ako saka nekoj da pise.
Jas dosega od poragaj simnav 15 kila. Uste 7 i sum na pocetna kilaza. Ic ne mislete na kilaza. Jas voda imav 5 kila mi se cini. Na rabota odev skoro do kraj, isto kancelariska, mi smetase sedenje pa celo vreme stoev ili setav. Rabotev stoejki. Najdete si pozicija za sedenje i nema da boli.
@kristince51 hemostaza se pravi na tranzfuziologija i se ispituva dali imas venska tromboza,parcijalno,trombofilsko krvarenje itn. ako ne e vo red naodot soglasno gestaciskata nedela da ti prepise transfuziologot terapija.
Lelw znaci ako napisav umereno jadete kako da napisav ke odite na besilka, jas sum triipol meseci do deveti dolg mi e patot ne znam so kolku ke zavrsam, I ne deka nesto posebno se opteretuvam so kilaza, samo da sme zivi I zdravi I se da e vo red I so bebeto I so majkata (mene), od eden napisan zbor se pravi golema rabota, ne mi e jasno ali nema ni da se zamaram. Ne sun glupava pa de ne znam deka ima I plodova voda, deka ima I bebe I otoci I tecnosti se zadrzuvaat se ni e jasno, samo ne znam sto se fakjate za eden zbor, jadete si I ke si jademe site kolku ni se jade, ne doagja nikoj da vi go zeme jadenjeto, samo ne se frustrirajte tolku od eden zbor. Ova e forum sekoj ima pravo da si kaze sto misli I ako smetate deka edno umereno jadete se e dodavanje maslo vo ognot sto e odrazot vo ogledaloto. Gledajte si da vi e se vo red a na eden zbor tolkavo znacenje da mu se pridava stvarno mi e cudno. Btw denes si imav gostinka so ne sum ja videla poveke od edna godina I epten mi go razubaavi denot, a I mesko nekako poveke ripnal. Sonceto ne casti pa imajte ubav den!
Ти можеш и ништо да не јадеш а пак да качиш 20 кила зошто многу жени отекуваат во бременост па и самите отоци тежат.Значи не е само од еден збор кажан.Ниту една трудница не се фрла за јадење зошто ете трудна е па и се може туку јаде колку што и се јаде.А и здравје имаш уште некој месец па ќе раскажеш колку си качила иако несакаш да качиш и јадеш умерено де.И јас лично несакав да ставам 20 кила ама ставив иако сум само 4 недели до сам крај.