Zdravo na site jas sum vi nov clen I se nadevam ke se druzime. Jas sum 17+2 vcera bev na exo se ok ama od sabajle imam bolka vo dolniot del na stomakot I vo vaginata cudna bolka ima li prostor za panika pozdravce *
Ti procita li deka pogore pisav deka sum svesna za se, ajde prosledi gi site postovi I vidi deka pisuvam deka sum svesna I za otoci I za site drugi situacii I deka sekoja bremenost e prica za sebe. Daj smiri si gi hormonite I razlabavi me, temata ne za kontrenje temata si e sosem druga. Cuvaj si go svojot stav jas svojot samo nez sto ti e sto tolku se optovaruvas, ako tolku ne ti smeta kolku si stavila ili ke stavis ova ke go ignorirase, bidi si dobra do krajot I ti I bebeto. Od mene tolku imas, gledam si imas zelba za kontrenje pa najdi si nekoj drug.
Мамички само што се вратив од кај матичниот,ми даде упат за утре во болница.Сабајле што ви пишав дека нешто ми потекло,ми кажа дека бил водењакот и лека полека да си ја спремам торбичката меби и до вечер ке биде работата,искрено почнуваа да ми прпа многу и тоа
за на гинеколог мислам да почекаш јас бев покасно пд причина што ни беше страв да не е рано да не нема упте срцева акција па после тоа деновите да ми минуваат во страв и исчекување. Го направив тестот на 4 дена доцнење имаше бледа линија па го повторив и дури после 3 недели бев нс гинеколог. Таман кога отидов точкичето беше цртичка срценцето си чукаше и бев 7 +4 па си ја почнав среќно бременоста.. лелеееее како вчера да беше четна времето еве не во 34 недела сега
Немој да се плашиш и со лесно,најлесен пораѓај да имаш.Ајде бројани саати се па ќе си се гушкаш со бебули.Само смирено
Лелелееее мила е па временце ти е ајде смирено и полека среди си се. Спремај се малку психички пушти си музиче и релаксирај се. Нели е почнат процесот дозволи си една топла када или топол туш за опуштање и со лесно и со среќа. Тетките чекаат да се пофалиш
Ajde ne se karajte na site hormonite ni vrijat. Na site neka ni e na zdravje shto i da si ruchneme koj saka neka glumi top model koj saka nekansi ruchne, nikoj ovde ne jade samo zashto e truden. Nie denes shetnavme malce so kucheto arno ni dojde vremeto. Sega ke pravime pasta so moeto omileno karbonara sosche mh mh. Ivi srcka bujrum da ruchneme
Ах, ке направаам јаас некоја утка сигурна сум во тоа.Но што ее тука е ке ве известам за се , фала ви многу на позитивноста и поддршката
Зека дали те пратија на уролог. Најверојатно притисокот се качува од бубрегот и ете течноста ја задржува. Кумата во девети имаше проблем со бубрегот но и кажаа до 14 или 20 недела може да се интервенира од страна на уролог да стави дрен во бубрегот и ке почне да функционира и притисокот ке се намали. Распрашај се за ова. Бев јас сведок на ваков разговор од страна на уролог и кумата. Храбра жена си, ти посакувам со лесно да биде до крај да немаш никаков проблем. Но сепак треба да се внимава со висок притисок и бубрези.
a treba li da imas nekoi simtomi za da te upatat da ispitas, ili...jas nemam kapilari pukneti ili nema veze toa.
@bokace , fala na repliciranjeto mila. Da, me pregleda urolog, toj me prati na urinokultura. Za 1 mesec na kontrola, vo slucaj da ne se resi problemot i toj istoto go kaza, da stavat dren za da pocne normalno da funkcionira. Sega da napravam urinokultura, da vidime dali ima nekoja bakterija. I da mi prepisat terapija. I uvin caj isto mi rece da pijam. Sega sum 14+1 i za 4 nedeli povtorno na kontrola. Se odmoriv 3 casa. Spiev. Ne bev naspana so denovi. Sega me bolat bubrezite, edvaj stavam. Ni da lezam , ni da stojam. Samo se molam se da bide vo red. Drugoto ke go izdrzam.
Da ve prasam? Dali ste sent custvuvale zasemeteni ,vrtoglavici vo poslednoto tromesecje? Se osekam kako DA gubam ramnoteza, I taka edvaj disam od sto mi e so glavata namesteno. Mnogu tesko a tek go pocnuvam 9tiot
Јас да, два дена едвај станував. Го прашав докторот вика ради тоа што расте човекот мал и притоска на некои таму вени кои вршат доток на крв и ради тоа. Прочитав и на Твое бебе, нема место за паника.
Ne treba da imas simptomi,jas sum bremena so in vitro,pred punkcija ginekologot pobara da napravam faktori za hemostaza,bidejki toa e povrzano so krvarenjeto,t.e. vreme na krvarenje.Moj sovet e da proveris,veke i taka cela bremenost ispituvame milion raboti. Obicno ako se e vo red so bebeto,pri kraj na bremenost te prakaat da ispitas zaedno hemostaza i d dimeri.
Добро , ви се случува ли вам да ве прашуваат луѓето околу вас, што носите , машко или женско? Јас тоа никогаш не би прашала, ептен ми е непријатно !!!!
Da mene mn me nervira toa. Plus nemozes nadvor da izlezes sekoj koj pomine zjapa ko rogovi da imam na glava
Абе кој стигна ме праша што носам и баш тоа, ме гледаат во стомак , ко светско чудо да сум јас што сум трудна...дури мене срам ме фаќа , наместо нив и само се подзаскривам или со чантата или со палтото кое не ме копча веќе