И јас сум денес на скрининг За органите , се ќе биди во ред и конечно да се опуптам малку на сите ви посакувам убав сончев ден и погалетеги малите најсакани во мешињата
130/85 ne e tolku mn kolku jas shto cel zivot sum so nizok. zemav gevrek i jogurt sea pa ke cedam limon... koj znae shto go spopadna. ama pak denes ke e ubav den @AngelOfArh kazuj sto naraca
Najprvo dobro utro, pomina uste edna nok vo koja edvaj zaspav I op ete me vo 7:30, ne mi se spie a so da mi se spie odmorena I toa e toa. Tuku za prv pat posle triipol mesec bas da isplivaat emociite ne mozev da se zadrzam, pustam TV vrtam po programi I odednas gledam nekoja emisija za Tose na sitel3 znaci ne mozev solzite da si gi zadrzam se iznaplakav kvalitetno so krokodilski solzi. Tose ti bese I ke ostanes CAR!!!
Me nasmea epten. Mi se slucilo da mi se nasolzat ocite, da se razneznam ama ova vaka ne, si se iznaplakav kvalitetno za site pari I kusurot, tuku ostaj toa koga ke slezam na dorucek neprijatno ke mi e na svekor mi I svekrva mi da im kazam zosto sum placela celata sum haos vo liceto I ocite.
Јас друшки правев есента мармалад од круши, и да ви кажам мн убав ми испадна. Сакав и од смокви да правам сега Ангел кога спомна ми текна ама пусто никој смокви не јаде дома, а имаме 2-3 дрва пуни да се чудиш колку. Сара кажи им дека така ти дошло не може никој на трудница да се лути зошо плачела П.С. одма се знае кога ке земам лап топ, јер кирилица Иначе Онли сеа падна на 126. ке да е времево...
Ика дете не застанува, 20мин веќе. Сирото дете мое. Сеа ќе станам да се облечам, да се спасѕрам и белки ќе прекине, мене ме нервира а камоли него.
јас секој ден баеги одмарам срц. атрофирав у кревет, зашто таков договор имавме со мажулето. следната бременост да си ја одлежам до 4ти. сега малце почнав да потстанувам ама тоа не е ништо што трае многу. мора да помине.се обезбедив лимони. демек ке се фарбав денес ама отајв за друг ден да тркнам.
Цел стомак скока и пулсира доле ниско, кај мене е ниско оти и ниско го носам. Вие што сте користеле утрогестан на самиот крај, при болки де, ви се случувало да имате болки кога поминува дејството на утрогестанот? Како одминува времето од една до друга вагиналета така пак осеќам притисок. На почетокот ставав 3х1,а сега 2х1 може затоа осеќам така. Аман 8 месеци беше мирен сега збеснува детево. Едвај чекам да ме прегледа Елма, битно ми е нејзиното мислење. Денес ќе ја побарам за да се договориме кога да одам.
јас ставав од 16/17та недела прво 2x1 па 1 на ден и осетив разлика, одма пак како тегнење како болка доле ниско и кажав на матичната ми вика организмот бара 2 пати и продолжив по 2 пати, па после го намалив, а во ремедика кога и кажав на таа докторка она ми рече слушај го телото како ти бара утрофестан, не е штетен и е сосема добар за поддршка на бременоста, сама ќе осетиш кога да го прекинеш и така го ставав мислам дека до 24/25 недела и прекинав ама не одма по едно ставав, па преку ден и така
А јас сакам да ти кажам, дека денес во стоматологијата нема небезбедни анестезии. Тоа ми беше зборот. Со тек на време, во праксата се покажало кои анестетици се покорисни, па тие се применуваат. Постарите и не толку безбедни се исфрлени од секојдневна употреба, бидејќи важна е безбедноста на секој пациент, небитно на која возраст и во која состојба е
Zemav upat za d-dimeri, hemostaza i skrien seker. Imalo i kaj nas vo drzavna. Samo me zacudi sto doktorlata mi kaza vo drzavno za hemostaza bilo 1.700 denari? Vo skopje na drzavno mislam e besplatno. Mene voopsto ne mi e jasno kako funkcionira zdravstvoto. 1 kg oslabnata za 5 dena. Mislam deka imaat vrska tecnostite. Vcera posle uvin cajot isfrliv mnogu tecnosti od organizamot. Doktorkata me isplasi, ama pak si davam nadez ,nikoj ne znae kako ce bide. I od sega ne mozeme da predvideme kako ce bide. Rece da isturkame do 28-30ta nedela. Posle deteto bilo sposobno za zivot, pa ako ima potreba vednas carski, i da treba da posedi vo inkubator mesec, dva da ne se sekiram ke se sredi. Sepak mislam ne i trebase ova.
Ајде Зека никој не знае како ќе биди, па ни таа. Ти правиш се што можеш, другото во Божји раце... Те читам постојано и стварно не убаво што глава неможеш да крениш, но се ке си се нареди полека. Искрено ти посакувам се најдобро и набрзо се да се среди, да си поуживаш во бременоста и после да си се дружиш со најубавото бебувче
jas na 07.04 treba da odam kaj maticniot da mi merki za prv skrining pa da odam vo drzavna bolnica da mi zamemat krv zapriska,ke bidam 12 nedela.kolku se plaka udrzavna zosto ne sum od Skopje so upat ke odam,znae li nekoj?