Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    ехе имаше денови и во двеве мои бремености кога се прашував дали сум бремена баш така ке ми исчезнеа мачнините ,не повракав никогаш ,ама така лесно се чувствував за после ден два пак по некое гадење ,па промена во апетитот ,не се секирај ,уште малку ке почне бебушко да клоца и ке те потсетува дека се е ок ,ке прави и паузи :) ама такви сме ние трудниците мора да ни протрчаат лоши мисли ,па на вакви случки и не можеш да останеш рамнодушен ,ама мора да мислиме позитивно!

На Vetruska и SimonaTino им се допаѓа ова.
  2. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Ovie lugevo znaci oset nemaat sto I pred kogo zborat...
    Na vakvi raboti veke ne ni obrnuvam vnimanie. Dosta mi e mrcenje I placenje( sega se iznervirav) :D
    Naredno placenje ke mi bide( od sreka) koga prv pat ke go gusnam bebusot
    Ke si go "prknam" ,ke si vezbam,ima riba da stanam,ne se davam veke
    Zamislete pred malku dojdov od svadba I ne se sretnavme so ana( ili ne bevme na ista ili od guzvata imase 350 gosti) :!:
    Pozdrav ubavo da spiete I ne se zamarajte so nisto,blagosloveni sme so meskovcive treba da bideme najsrekni

На pepita82, Forko, Vetruska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    и јас цела бременост не повраќав и се осеќав како да не сум трудна па еве ме 30 недела.ич гајле да си немаш секој организам е различен само што ние паничиме за се и сешто и јас сум истата :) убаво вика горе SimonaTino дека ние сме си благословени и како дедо боже никој не е.со лесно :*

На SimonaTino и Vetruska им се допаѓа ова.
  4. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239

Симонааа баш ми е криво што не се упознавме, јас поседов само саат време затоа што мм имаше работа и заминавме и не ни видов многу многу од свадбата а и многу грдо се осеќав во фустанот едвај седев на столица ми се чини ке ми испука а до пред некое време голем ми беше :D , само знам дека видов неколку мешиња околу мене и онака гледам дали некоја од нив има плетенка зашто ти рече дека ке имаш таква фризура хахаха

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Da I imav, ama aj vo druga prilika,mozebi vo park koga ke gi setame bebusite letovo :D
    I mene mi e krivo,jas ne vidov trudni :wasntme: a sedev do muzikata...i ne mrdnav osven do w.c
    Pozdrav meskovci jas sega sum na bolovanje,pa odmor ke zemam pred trudnickoto planiram da prosetam so maliot I da se izguskame na raat pred bebusot da ne " napadne"
    A maz mi kako maz,dva dena ne e pribran doma od kako sum doma I zatoa ne mu se zamaram I taka nemam korist od nego a sega uste malku koga ke se porodam 40 dena I od soba ke go izbrkam pa da vidam koj kogo ke bara...
    Vcera me navredni nesto,a ne e ni svesen...tragedija se lugevo a veke nisto ne me iznenaduva

6. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Не се нервирај, сега малку си ти со хормони, малку он е под притисок ама се ќе биде ок :) Уживај си во времето деновиве,велат ќе биде сонце цела недела ;)

Јас начисто се мрднав викендов, па си закажав утре преглед кај гинекологот, едвај чекам да одам. Од симптоми ми се вратија денеска само болни гради, а друго јок. Си јадам, немам гадење, немам умор, чудно... Држете ми среќа се да е ок! Ќе ви пишам утре после прегледот.

7. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    So sreka,se ke bide dobro utre cekame ubavi vesti
    Odi I potvrdi si deka se e ok,da ne se nerviras

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  8. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Симона :) не ја разбирам ни јас машкава логика ,пишав за мм со сликите ,сестра ми се изнасмеа кога и кажав зошто сум плачела ,ајде и до хормоните нека е ,ама стварно треба да се повнимателни барем кога сме сега во ваква блажена состојба , кај по цел ден не се дома :( барем кога е дома очекувам повеке внимание а и доста сум напната кога ке помислам дека обврските ке ми се дуплираат , и до 40 не планирам да го пуштам од соба ...

9. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мислам на сите дека ни фали повеќе внимание, а и почувствителни сме од порано тоа гарант, некогаш се обидувам да се контролирам да не се нервирам коа го немам доволно тоа внимание и коа зборам со другарки сите ми викаат до хормоните е и испаѓа дека јас ја претерувам на крај али ете мажи како мажи мислам дека сите се исти не во целост али тие ситници нас што ни фалат тие ретко ги забележуваат..
    Само да си останиме позитивни тоа ни останува :*

На SimonaTino и pepita82 им се допаѓа ова.
  10. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Јас од време на време ви пишувам... деновиве бев отсутна, примав инфузии :( Се убив од повраќање, дехидрирав! :( Вчера направив 6 недели... каде ми се усте 6 недели па да прекинам со поврќање?? :( И желудников некако ми е чуден.. немам апетит воопшто , уствари многу ми се јаде, ама неможам да јадам! Се со сила! :(

11. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Значит мажи еј сите се исти и јас туку се нервирам ако не ми посвети внимание или ако заспие предвреме цццц ама ај ке ме бара тој мене ке види :lol:

На pepita82 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Дечки, штотуку се вратив се е ок!!!! :) Имаше ритам на срцето 185, имаше и малецки рачиња и ноџиња и мрдаше!! :) Среќна сум! Не се замарам више...готово... :)

На bela-imela, ecapereca, Danni79 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. SimonaTino

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Vetruska ete gledas se e vo red nema mesto za panika ima mnogu trudni sto placat da gi nemaat nie kiselini I slicno.
    A ova so mazive ke go sredime :emo: samo da se porodime ke im smislime nesto ]:)

На ana.tinkerbell, Katalea, karak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Jас после 1-неделно боловање еве ме на работа.не се издржува цееел ден на стол,па ме интересира од кога се зима трудничко? :)

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    од кога ќе влезеш во 9 ти месец веќе можеш да си побараш трудничко. Но лично кај мене не даваат повеќе од 9 месеци нели да си после дома, така да ќе гледам што повеќе да останам на работа за утре повеќе да си бидам со малото. Инаку прашај си на работното место убаво ќе ти објаснат до кога можеш да одиш.

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    па нели тоа од социјално ти даваат 9 месеци не од работа...
    на работа поима немаат,што ќе им однесам тоа ќе имаат :)
    битно ми беше да знам од кога може.фала ти :*

17. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    9 месеци ти следат трудничко по закон, како ќе ги искористиш пред се зависти од тебе потоа од фирмата ти можеш да си отидеш и од 8 ми но потоа со детето ке бидеш 8 или помалку месеци, фирмата кога станува збор за плаќање ти плаќа до пораѓај после тоа те презема останатите месеци социјално.

18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Jасно :) фала ти :*

19. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ќе поминат и мачнините Лаура, па ќе уживаш во бременоста. Се надевам дека ти направиле анализи на крв и мокрача. Пиј повеќе течности и лимонче, грицки со чајче колку повеќе можеш и се ќе биде добро. Поздрав и со убаво и лесно во бременоста ;)

20. bela-imela

bela-imela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    130
    Не знам за Вас, ама јас до сега за едно 10-тина познати што дознав дека се бремени, замислете сите носат машки :lol: Ова дефинитивно е машка година :emo:

На Katalea му/ѝ се допаѓа ова.