Доколку се повтори во текот на ноќта мораш на лекар да одиш.Јас пред спонтаниот исто имав кафеаво.Без паники сепак. Некогаш првите недели се јавува и инплантациско крварење т .с плодот се вгнездува па и тоа е нормално.Но еден преглед не е на одмет
fala vi drushki @apple12 toa ne e sveza krv sto e najbitno. moze nesto zastareno. trkni do lekar ke ti dadat utrogestan i ke prekine
fala ti @anastasija mitic da si dochekash i ti polot da go zirnesh. inache ne vi raskazav. malovo e sportash ushte vo stomak. samo shto oseti eho ne pominaa 5 sek koga pochna da preta da se vrti, so toa nodzinjata na site strani. glavcheto nadolu mu beshe shto malce me uprpa ama dr vika se vrtat celo vr. inache nemam 4d slikichka zashto bukvalno gazot ni go beshe namestil na 4d sme se utepale od smeenje so mm. bezobrazen toj na majka inache sme 11 cm a 11+6 . ssinko pogolem za edna nedela ushte rezultati od prisca da dobieme i da olabavam malce.
@DigY значи синче ќе имаш. Само да биде живо и здраво, секогаш да те прави вака среќна! Јас денеска се мерев и тешка сум 61 кг. За овие 3 месеци поправена сум само едно кило. Тоа е во ред со оглед на тоа што повремено повраќам и немам апетит. Со син ми дури и ослабнав 3 кила во првото тромесечие. Кога се качував на вага очекував 70, како изгледам стварно мислев дека сум толку тешка. Не ми е јасно сега ништо, јас сум збуцкана, а вагата покажува + 1 кг. Главоболки имам страшни, бев кај матичната ми мереше притисок 120/80 мојот нормален е 90/50 значи малку повисок, но не верувам дека отоците ми се од високиот притисок. Докторката вика дека ќе морам да се консултирам со гинекологот, да види на ехо да не случајно плодот притиска на некој крвен сад, па тоа знаело да биде причина за отекување?! Наредна недела сум на скрининг па ќе видиме што ќе ми каже. Вчера едвај ја извадив бурмата од прст, а и нозете ми отекоа. Ќе го препишам тоа на заморот, зошто бев турбо растрчана за роденденот на син ми. Денеска цел ден одмарам и пак ми отекоа прстите на рацете, а и јас општо се чувствувам целата како балон. Во понеделник ќе направам крвна слика, во четврток скрининг и ќе се консултирам со докторката па ќе видиме што понатака. Поздрав мешиња, ви посакувам убава вечер!
Честитки за мажето, да е живо и здравооо... фала ти за одговорот, утре не ми е тука гинекологот, ќе видиме викендов како ќе се одвиваат работите
Kakoв е тој појас за стомак во бременост се носел? Како да ти го придржувал стомакот и како расте стомакот он се шири ?
Добро утро мајки со мешиња. Јас вчера завршив со зацртаната цел на факултет, полагав сѐ што ми беше во план и сега конечно можам да кажам нека излегува бебушка кога сака. Сега додека не излезе ќе си продолжам да си средувам по дома уште што остана и релаксирано ќе си ја чекам. Туку ноќеска сонував многу неубави соништа, а и син ми многу немирно спиеше, можно е променава на времето да има некакво влијание... Денеска ќе правам крвна слика (последна), во понеделник здравје пак на контрола во болница и така... Убав ден ви посакувам на сите.
Dobro utro i od mene. Jas eve na rabota vo drustvo na moite dve cufcinja, si pijam kafe. Vcera se iznasetavme so sinceto, ubavini na sonce Denes pak ke se seta, sonceto pak e tuka Pozdrav do site
Devojki kako gi smiruvate hormnonite? Nie do sega sme nemale odnosi strav ni e i na dvajcata i neverucam deka ke imame. Ajde on masko e ima nacin, a jas. Neznam sto da pravam vrijam tamu dole
Dobro utro devojki Jas cekam da pominat 2 casa odkako ja ispiv tecnosta za skrien seker i da mi zemat krv. Mi zemaa krv za d-dimeri i hemostaza. Posle uste do mikrobiologija i za deneska zavrsiv. Nokeska ne spiev voopsto, edvaj 2,3 casa zaspav. Kako zombi sum. Period li e, ke vidime. Vo prvo tromesecie spiev po 12 casa, sega nemozam. Deneska vremeto e prekrasno, ubav den za setanje. Vcera iskoristiv vreme se podnoviv so nova garderoba. Dobiv komentar i cudni pogledi ,,pa si se popravila,,.