Хахаха....полуда од тебе сум Добра сум еве по дома моментлно... Вчера бевме и на котрола, бебушка е ок , напреднала убаво, добивме и 4д сликичка, докторката баш убаво ни ја фати право у фаца и така...радостии бевме
ууу блазе си ти . требаше јас да земам од 4 д вчера па да ви покажам мојот безобразен син како гзот ни го натрти на ехо машала големи да си растете не идеш на раб така?
бев вчера на скрининг се беше во ред само бубрезите биле појке делизирани мисалам така ми рече и да се јавам на контрола за две недели некој искуство околу ова? биле во нормала но сепак да се провереле пак.....
Колку што знам , нормално е тоа кај машки деца, ако носиш значи машко .... Се регулира со тек на време самото...
Истото беше кај мене имам пишувано за ова јас на вториот скрининг имаше лесна дилатација на двата пиелони до 5мм. До толку било и во граници на нормала. Треба да се следат. После контрола од еден месец левиот е намален, десниот си останува ист. Битно не беа зголемени. Не се секирај треба да се среди.
и кај мене двата се со по 5мм ..... ми кажаа за 2 недели контрола ќе одам да видам тогаш се надевам ќе се средат
Jas zavrsiv za deneska so doktori, bolnici. Napraviv d-dimeri, hemostaza i skrien seker. Vo 13:30 ke si gi zemam rezultatite. Mi ostana uste urinokultura. Bev vo mikrobiologija deneska, petok bilo, ne zemale deneska materijali. Od ponedelnik do cetvrtok samo. Jas se mislam vo ponedelnik da gi povtoreme site 4ri brisa. Ureoplazmata 2 pati so terapija ne bese dobra. Sekako toj moram da go ispitam, stom se siram veke, da ispitam se kompletno. Pa da si bidam spokoj. Vo cetvrtok mi zavrsuva boluvanjeto. Vo cetvrtok sum na komisija povtorno. Ama mislam nema da mi napravat problem bidejki dvajca specijalisti mi potpisaa boluvanje, incidentno boluvanje do slednata kontrola. A taa e za eden mesec kontrola.
Што ми е убав денот ! Го осетив бебче како мрдка ! Како риба во аквариум хахаха..прекрасно чувство, мг се радувам. Нелисе жалев преднекој ден не го осекам, ваљда ме осети дека сум тажна и почна Убав ден на ситеее
Па ајде да се средиш и се да е во ред, не само за денес туку до пораѓај да завршиш со болниците и да одиш само за стандардните прегледи за време на бременоста... Со лесно да ти е
Neka e zivo i zdravo so lesno da si go iznosis .Jas dva dena stanuvam so bolna polovina,polovina li e bubrezi li se nez mn boli,denes ke bide dolg den
Во пон ке испитувам скриен шекер на гак, кажете ми колку време треба да чекам од кога ќе ја испијам течноста и кога се готови резултатите? И дали кога ќе те боцнат првиот пат ти ставаат онаков беби систем за вториот да не те боцкаат туку од истото да земат крв, ептен слаба сум со вениве