Jas deneska ispituvav skrien seker. Odkako ja ispiv tecnosta sedev,miruvav tocno 2 casa. Kaj mene rezultatite se gotovi istiot den, sega za polovina cas. Samo jas gi pravev vo Kavadarci. I jas sum slaba so veni. Dva pati me bockaa mene. Plus za ostanatite rezultati uste dva pati i ednas od uvo.
ааа мора да се мирува тие 2 часа? таму да седам? јас ќе скренам така, мислев ако има време да си тркнам до џамбо па да се вратам за второто боцкање
Mora da miruvas. Ako slucajno zivees blisku do bolnica, so kola da si odes, ao kola da se vrates. Vo sprotivno vo bolnica da cekas. Mene toa mi go kazaa. Jas taka i postapiv. Cekav vo cekalna 2 casa. Mi pomina vremeto na telefonot. Jas odkako ja ispiv tecnosta mi se slosi. Okolu 300 ml bese za 2 minuti da se ispie.
Јас кога испитував во Адриалаб ми рекоа ако сакам да чекам кај нив ако сакам да прошетам ама во точно време да се вратам за пак да ме боцнат.Зависи кај ќе испитуваш,сегде различно кажуваат.
Мајки, притисоков висок ми е 150/160 со 100/90, башка отоци многу имам. Земав Метилдопа едно од 250. Кажете ми на колку саати се пие? Ке спаднат ли отоците од него?
@Dioora ,Metil dopa jas pijam. Najubavo e da se konsultiras so doktor. So toj pritisok jas sega gi pijam 4x1 250 mg. Na sekoi 6 casa. Prvo gi piev po 2, na 12 casa. Pa po 3 na 8 casa. Sega po 4 na sekoi 6 casa. Mislam ne bi ti dale naednas 4 tableti po 250 mg. Prvo dve, na sekoi 12 casa da videte kako ce reagiras na terapijata. Vnimavaj na ishranata. Sol osobeno nikako, sirenje, kaskaval, gricki. Przena hrana, svinsko i sl. Napravi si sok od limon, mozes da stavis i malku med vo nego. Pomaga, provereno.
Jas pa zelba za seks nemam, a mislam deka i ova so brzanjeto na majmunchevo e poradi toa shto se opushtivme malce Skrien sheker I jas pravev vo Adrialab I mi kazaa tamu da sedam 2 saati. Mora da se miruva za da ne se kachi shekerot. Denes so gosti cel den, duri sega odmaram
аааа ма @AngelOfArh не претерувај сега, ќе те караме, пак гости пак чака пак сокче пак кафенце, на нога, седи мирно и доста се сексате сега сигурно не ама бевте залетани едно време ))) јас да ви кажа, скрос слабо на таа тема, и двете докторки ми рекоа пожелно е да се нема, ни на почеток ни на крај на бременост, и да ви кажам мене на прсти ми се бројат колку пати сум имала во цела бременост, сега последен пат од почеток на февруари, а и не ни ми се сака и не верувам дека до крајот ќе имам, и мажето е воздржан на таа тема, башка шубе му било Ч)))
Jas sega gi zemav rezultatite. Sekerot na gladno mi e 3.9 Posle 120 min odkako ja ispiv tecnosta 4.6 D-dimeri 400 Sega ne mi.e jasno, jas pravev i za hemostaza, i toa plativ. A za hemostaza nikade nisto ne pisuva.
Зека,види на резултатот има Осн.тестови на хемостатскиот систем и под тоа има неколку точки,Број на тромбоцити,Хематокрит,Протромбинско време,Активирано парцијално и Тромбинско време.Во секој резултат од трансфузилологија го има ова.
A ne, drugarka mi e razbrana, si posede so chasha cedevitka i da me vidi i tolku. Sega lezam. Za seks realna da bidam dosega mnogu malku sme imale, ama sega ich. Samo posledniov mesec shto taka zachestivme de
Seeekksss?! Za malku da zaboravam sto bese toa, veke dvaipol meseci ne sme imale I nezzzz koga ke imame, ali samo deckovo da ni e dobar pa posle ke rabotime Ubav den denes, malku se prosetav, malku se izmoriv pa malky gosti ke so imam I taka mi minuva vremeenceto. Pozdrav, devojki!
Нека појде некој друг место тебе да не се рашетуваш и нека праша зошто го нема тоа во резултатот.Јас три пати испитував,само првиот пат платив после тоа не зошто нели веќе бесплатно и секогаш го имав оа во резултатот.Срамота е ова што го прават во здравствово,само малтретираат трудници.Не се нервирај,штом си платила мора да ти дадат резултат или па пак да те боцнат ама ништо да не платиш пошто е нивна грешка.
A zoshto si platila? Imash potvrda deka so platila? Da GI prijavish, dosta se praveshe kriminali. Sramota! Ova kajvas e vistinska glupost
Уште ова да ве прашам во која фаза на зрелост ви е престилката едната др. Ја оцени како 0, друга во прв во 21ва недела како ви е кај вас
Сега ми текна кога прочитав знае ли некој што е тоа активирано парцијално време, јас кога испитував ми беше малку ниско ама никој ништо не ми кажа дека не е ок. И на тоа наодот пишуваше дека одговара со гн. Си реков тогаш ај ќе се распрашам ама заборавив, сега глупаво ми е да ја прашувам матичната помина мн време од тогаш