Tokmu taka, so toa shto brusnicata poradi antibakteriskoto dejstvo e podobra od uviniot. Glumam zaspana ubavica VI teknuva na krechpartito od pred nekoj nedela? EPA denes se odrzuva Tato krechi a mama spie Odsabajle zagrshi tolku mnogu raboti a ja samo lezam, znam ne e fer ama ni jas ne sakam vaka
Мислам дека е најдобро да земеш упат и друг да ти ја однесе мокрачата ако си во можност за да си на чисто. Бактеријата може да направи проблеми кај бебчо. Не се вознемирувај туку едноставно за да си на чисто земи упат и нека ја однесе некој место тебе сабајле.
Јас имам од џамбо од оние за столче може и за во кола за седиште околу 150 ден. Не помага баш многу ама дпбро е за потпора на кичма колку толку. Ве болат ли бубрезите вас во поголемите месеци што сте? Јас еве 8ми месец и левиот бубрег многу ме боли. Иначе во глобала сум океј денес цел ден во шопинг за малечкото крофне, го дотерав малку што боденца што за шеткање (иако е рано ама многу ми се бендисаа)
Mesinja dali iscedokot ponekogas vi ima zolta boja? Nemam obilen onaka po malce ama ko da e so svetlo zolta boja..brisevite mi bea dobri pa ne znam dali e normalen ili da idam da proveram brisevi pak.
Идни мамички, прв преглед ми закажаа на 19, се плашам да не е доцна, ама таман тогаш ќе може здравје Боже и срценцето да се слушне. Според калкулаторот сум 4 недели и 4 дена. Дотогаш ми кажаа редовно да пијам фолна (започнав три месеци порано) и доколку имам болки или мачнини витамин Б6 или во најлош случај таблети утрогестан. Доволно е ова? За почеток сум одлично, само одвреме навреме мали болки како предменструални.
Ти посакувам лесна бременост! Таман на тој датум и плодот ќе се гледа убаво, а и срценцето ќе го слушнеш. Продолжи со фолна, баш убаво што си почнала 3 месеци однапред да ја пиеш. За мачнини мислам дека ти е рано, но и ако ги имаш ќе се справиш со нив. Тоа е минлива фаза. Утрогестан на своја рака никако! Тоа е хормонска терапија и мора да биде препишана од доктор. Во нормална бременост поради нормални болки (баш како предменструални) заради растење на матката не се употребуваат, само доколку не дај Боже се појави крварење.
jas imav vo 2-3 navrati vo tekot na bremenosta pojacan sekret malku zoltenikav,so cisti brisevi,i doktorkata mi prepisa dva pati kanesten vaginaleti po tri se vo pakuvanje,pa mi pomina bez problem.Iako imam citano deka skoro kaj site trudnici sekretot e poobilen i popodlozni se na kandida,ama so navremeno reagiranje ke pomine,ne se grizi
moe iskustvo e 17ta nedela iako maticnata mi kaza deka vo privatni kliniki so pomoderna aparatura moze i porano,na prviot skrining
Исплачи се мила, ќе ти олесни.Животот е таков суров.Ах камо да можев да те гушнам. Ќе биде се во ред само малку трпение треба.Ќе видиш за некој ден со бебушко ќе се гушкате по дома. И честитки нека биде жив и многу многу здрав синко
И јас сметам дека е рано и со резерва го земав иако 2 док беа присутни и истото заклучија. Маж ми сам виде прв кажа, бог да чува, ја едвај рака,глава разликувам они куриња гледаат
Мене ми го кажаа во 13та, но со прашалник, веќе наредна контрола, во 19та ми го потврдија полот, сигурно дека е тоа