da be. jadi sho sakash ama ne pij voda. ne mi se luti ironichna sum. kako doktor kje ti kaze taka praj si. babini devetini u princip ne se tochni.
Јaс кoлку штo пaметaм, бaш требa течнoсти пoсле цaрски. Штo пoвеќе, тoa пoдoбрo. Мене првиoт oбрoк ми беше пoсле двa денa oд oперaцијaтa, дoтoгaш сaмo вoдa, сoкoви и чaеви пиев. Пoтребнo е дa се нoрмaлизирa перистaлтикaтa, т.е движењетo нa цревaтa. Дoдушa, јaс сo oпштa бев. Не знaм кaкo е зa спинaлнa. Не се секирaј зa стoмaкoт, ќе си се врaти нa местo, сaмo ќе му требa време.
Mene prvata vrednost mi bese 5.1 posle 2h mi bese 6.6 maticnata mi kaza da vnimavam na blago i jaglehidrati zatoa prasav koi se referentni vrednosti
Zdravisimo zenicki, gledam dosta muabeti se zavrtile, malku me snema, si se vrativ kaj mazuleto sega sme si zaedno, denes ubav den, malku izlegovme da prosetame zaedno, epten ni bese ubavo. Si dojdovme si rucavme, pospavme, iscistivme, dodusa poveke on jas samo se vrtev okolu nego I taka nesto sitno potfativ, si izvadiv nekoi potenki bluzicki I spremna sum za toplovo. Za srekja podobro mi e, eve veke tri dena nemam povrateno, pozdrav do site. @Mariangel bidi silna, ne se otkazuvaj, najdi sila, volja od nekade crpi energija. Pozdrav
Јас еве за ден-два влегувам во 40 недела, имам мака и болки буквално секаде, ама не сум седната од сабајле до вечер. Пред 3 дена завршив со полагања, па сега се фрлив на генералка дома... @Mariangel мајче, честито синче. Можеби не можеме да ти помогнеме директно, ама верувај дека не ја уништуваш темава, напротив, сите сме тука за да помогнеме барем виртуелно со поддршка. Верувај дека сите сме со тебе и со твоето бебенце, слободно потпри се на нас за да си се искажеш и да ти олесни. Улогата на мајка е најтешка улога дефинитивно, ама оваа дополнителна улога која ти ја играш моментално е улога на херој. Држи се, сѐ ќе биде во ред, на твоето чедо му треба да му пренесеш љубов, поддршка и позитивни вибрации. Ќе помине периодов и после цел живот ќе се радувате на најмилото нешто што постои за секој родител. Те гушкам од далеку. @AngelOfArh јас еве 39 недела, кај мене клоца, мава, ика... И јас се чудам кај толку место има, ама секој ден мислам сѐ повеќе и повеќе мрда. Дури болно ми е... Ајде, како викаат, многу било, малку останало. Да уживаме сега, после ќе ни фали мешето големо. П.С: Јас уште извесно време откако се породив со првото осеќав дека уште ми мрда нешто во стомакот
i mene 6 i nesto mi bese bas ke vidam za tocno, ama i endokrinologot i ginekologot rekoa deka e super, vo sustina vnimavam jas celo vreme na blago i slicno ama sega si dozvoluvam da kasnam koga mi se jade za razlika od porano sto ic ne jadev, bidejki rezultatite mi rekoa deka se super, i meram seker ednas nedelnoi toj e dobar sekogas e 4 i nesto.
Jas povtorno nastinav ,grloto mn me boli ko ogan da goltam i suva kaslica,moram na bolovanje nem vaka na rab
Edvaj cekam da dojde petok, ni se sprema uste edna kontrola. Uf kolku sum srekjna ke go vidam povtorno, mesec dena go nemam videno sigurno porasnal, zlato malo. Brojam denovi!
Здраво на сите. Јас влегов во 30та недела, денес сум на преглед. Алергична сум на полен, така да едвај дишам, внатрене ми се седи, а во двор имам вишна полна со цвет Како се намалуваат деновите се повеќе ме фаќа страв а бебуш мислам дека ќе ми го пробуши стомакот, ме мава во ребра, си ужива си плива а најинтересно е што од денес почнаа мајсторите да работат, ќе рушиме и реновираме цел втор спрат од куќата, ваљда ќе завршиме до јуни Поздрав до сите и ако знаете лек за надминување на страв од пораѓање кажете ми
Штом ти пишале во рез. дека е ок,немаш гајле.Обично ако има проблем некаков кажуваат ко мене што ми кажаа дека тромбоцитите ми се ниски па ми дадоа витамин ц да пијам.
здраво @Milla989 знам колkу ти е тешко нели си алергична една моја другарка беше така неможеше да поднесе липа беше тој период баш. јас од денес 35та недела и го осеќам бебенцево многу се тегне се турка, не клоцка ама се буни нешто нема место, мене па бубрезите ме болат многу ќе и речам да ми ги снима матичната сега оваа недела, незнам дали може нешто да е од бебенце што се мести или пак ќе ме фати некој напад, имам проблем и од предтоа со бубрегот. а за мајсторите не ми ги збори ууффф, да не ме сфатиш грешно ама не завршуваат до јуни тие, зависи од обемот на работата ама нели ќе се руши ќе се реновира цел спрат, јака ти душа...
Јас влегов во 9-ти и незнам што се болки во грб и кичма,лесно се движам,имам енергија за извоз ко да немам стомак.Викендов се утепав од пешачење и движење и ич не се изморив.Два саати ноќе да отспијам сум ко нова.Се чудам дури како преку ноќ се ми се смени.Бебули се врти,превртува,клоца,дури болни удари имам во ребра и бешика Вечер сум пак на ехо и ЦТГ во Чаир,одвај чекам да дојде време да отидам.Битно торбиците ми се спремни,за бебули до ситница се е спремно така да сега кога сака може да излага Убав ден мешиња