Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    da be. jadi sho sakash ama ne pij voda. ne mi se luti ironichna sum. kako doktor kje ti kaze taka praj si. babini devetini u princip ne se tochni.

На Magis и only44you им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.922
    Допаѓања:
    203.176
    Јaс кoлку штo пaметaм, бaш требa течнoсти пoсле цaрски. Штo пoвеќе, тoa пoдoбрo. Мене првиoт oбрoк ми беше пoсле двa денa oд oперaцијaтa, дoтoгaш сaмo вoдa, сoкoви и чaеви пиев. Пoтребнo е дa се нoрмaлизирa перистaлтикaтa, т.е движењетo нa цревaтa. Дoдушa, јaс сo oпштa бев. Не знaм кaкo е зa спинaлнa. Не се секирaј зa стoмaкoт, ќе си се врaти нa местo, сaмo ќе му требa време.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    zenski vo 6 nedela sum jas i pred toa si nosev sekoj dnevni vloski ..a sega cini da se stavaat ili ?

4. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ako nemas nekoja maka od niv stavaj si

5. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Mene prvata vrednost mi bese 5.1 posle 2h mi bese 6.6 maticnata mi kaza da vnimavam na blago i jaglehidrati zatoa prasav koi se referentni vrednosti :(

6. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    I mene posle dva casa mi pokaza 6.6 i maticniot nisto ne mi kaza da vnimavam

7. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Zdravisimo zenicki, gledam dosta muabeti se zavrtile, malku me snema, si se vrativ kaj mazuleto sega sme si zaedno, denes ubav den, malku izlegovme da prosetame zaedno, epten ni bese ubavo. Si dojdovme si rucavme, pospavme, iscistivme, dodusa poveke on jas samo se vrtev okolu nego I taka nesto sitno potfativ, si izvadiv nekoi potenki bluzicki I spremna sum za toplovo.
    Za srekja podobro mi e, eve veke tri dena nemam povrateno, pozdrav do site.

@Mariangel bidi silna, ne se otkazuvaj, najdi sila, volja od nekade crpi energija.
    Pozdrav

На Lorins и Mariangel им се допаѓа ова.
  8. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Јас еве за ден-два влегувам во 40 недела, имам мака и болки буквално секаде, ама не сум седната од сабајле до вечер. Пред 3 дена завршив со полагања, па сега се фрлив на генералка дома...

@Mariangel мајче, честито синче. Можеби не можеме да ти помогнеме директно, ама верувај дека не ја уништуваш темава, напротив, сите сме тука за да помогнеме барем виртуелно со поддршка. Верувај дека сите сме со тебе и со твоето бебенце, слободно потпри се на нас за да си се искажеш и да ти олесни. Улогата на мајка е најтешка улога дефинитивно, ама оваа дополнителна улога која ти ја играш моментално е улога на херој.
    Држи се, сѐ ќе биде во ред, на твоето чедо му треба да му пренесеш љубов, поддршка и позитивни вибрации. Ќе помине периодов и после цел живот ќе се радувате на најмилото нешто што постои за секој родител. Те гушкам од далеку.

@AngelOfArh јас еве 39 недела, кај мене клоца, мава, ика... И јас се чудам кај толку место има, ама секој ден мислам сѐ повеќе и повеќе мрда. Дури болно ми е... Ајде, како викаат, многу било, малку останало. Да уживаме сега, после ќе ни фали мешето големо.

П.С: Јас уште извесно време откако се породив со првото осеќав дека уште ми мрда нешто во стомакот :)

На zajka1, Annath, Lisa_Maja и 8 други им се допаѓа ова.
  9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    i mene 6 i nesto mi bese bas ke vidam za tocno, ama i endokrinologot i ginekologot rekoa deka e super, vo sustina vnimavam jas celo vreme na blago i slicno ama sega si dozvoluvam da kasnam koga mi se jade za razlika od porano sto ic ne jadev, bidejki rezultatite mi rekoa deka se super, i meram seker ednas nedelnoi toj e dobar sekogas e 4 i nesto.

10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas povtorno nastinav :(,grloto mn me boli ko ogan da goltam i suva kaslica,moram na bolovanje nem vaka na rab

11. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Edvaj cekam da dojde petok, ni se sprema uste edna kontrola. Uf kolku sum srekjna ke go vidam povtorno, mesec dena go nemam videno sigurno porasnal, zlato malo.
    Brojam denovi!

На Magis, Lorins, NanaMia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Иста сум , и јас денес не идам, утре здравје вадам боледување

13. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
  14. Milla989

Milla989 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    257
    Здраво на сите. Јас влегов во 30та недела, денес сум на преглед. Алергична сум на полен, така да едвај дишам, внатрене ми се седи, а во двор имам вишна полна со цвет 8) Како се намалуваат деновите се повеќе ме фаќа страв:( а бебуш мислам дека ќе ми го пробуши стомакот, ме мава во ребра, си ужива си плива :D а најинтересно е што од денес почнаа мајсторите да работат, ќе рушиме и реновираме цел втор спрат од куќата, ваљда ќе завршиме до јуни :)
    Поздрав до сите и ако знаете лек за надминување на страв од пораѓање кажете ми :D

На Magis, butterfly* и Lorins им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Штом ти пишале во рез. дека е ок,немаш гајле.Обично ако има проблем некаков кажуваат ко мене што ми кажаа дека тромбоцитите ми се ниски па ми дадоа витамин ц да пијам.

На Magis и TheSecret им се допаѓа ова.
  16. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    здраво @Milla989 знам колkу ти е тешко нели си алергична една моја другарка беше така неможеше да поднесе липа беше тој период баш. јас од денес 35та недела и го осеќам бебенцево многу се тегне се турка, не клоцка ама се буни нешто нема место, мене па бубрезите ме болат многу ќе и речам да ми ги снима матичната сега оваа недела, незнам дали може нешто да е од бебенце што се мести или пак ќе ме фати некој напад, имам проблем и од предтоа со бубрегот. а за мајсторите не ми ги збори ууффф, да не ме сфатиш грешно ама не завршуваат до јуни тие, зависи од обемот на работата ама нели ќе се руши ќе се реновира цел спрат, јака ти душа... :)

На Magis и Milla989 им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас влегов во 9-ти и незнам што се болки во грб и кичма,лесно се движам,имам енергија за извоз ко да немам стомак.Викендов се утепав од пешачење и движење и ич не се изморив.Два саати ноќе да отспијам сум ко нова.Се чудам дури како преку ноќ се ми се смени.Бебули се врти,превртува,клоца,дури болни удари имам во ребра и бешика :D
    Вечер сум пак на ехо и ЦТГ во Чаир,одвај чекам да дојде време да отидам.Битно торбиците ми се спремни,за бебули до ситница се е спремно така да сега кога сака може да излага :)
    Убав ден мешиња :hai::sun:

На kelebeim***, Lisa_Maja, DigY и 16 други им се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ајде со лесно сега мила.... Ги чекаме најубавите вести :inlove:

На Magis, Lorins, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @S.Snezana ставаш уште утрогестан ?

20. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на: