хаха и јас исто, од другарите на мм 6 сме бремени и сите носиме машки беблаци ама и кој да слушнам сите скоро машки сето фраеришта ке бидат
хахах а ние за разлика сме последни во друштвото, последни се зедовме а сите пред нас имаат по две деца и тоа големите им се по 4 години, малите по 1 нашето најмало ке биди ама и ни се мешани машки женски!
И јас би рекла дефинитивно машка година нека се пазат оние што имамат лептици ќе им ги крадеме Да не беше некоја синоќа на цтг во гинекологија ? Видов многу мешиња...Инаку јас бев на контрола уште ми е рано за цтг и го видов курлето пораснало машала 2400( инаку сум 34 недела) ама затоа јас се борам со самата себе железото ми е испод нормала и никако да ми се крене. Често се заморувам и ко стара бабичка сум.Како сте вие мешенца со железото ви се подоправи ли и за колку време?
еве и јас да се пофалам дека сум 34 недела уште некој ден па ке одам на преглед да си го видам синцето мое
јас денес одам со мм на преглед да си се видиме со малото. Ги сакам тие моменти затоа што после и двајцата излагаме со насмевка до уши и денот ни е прекрасен
Женички не знам за вас, али јас се осеќам како бабче некое се трудам повеќе да се движам али последниве неколку недели не ми иде баш од полза, еве вчера на пример ај викам да шетнам до city mall да си ги исплакнам очиве какви убави работи има посебно во bershka и zara и ми остана само да си ги погледнам зашто со балончево пред мене ништо не ми стои а не се ни осудив да пробам знаев ке се разочарам, шетав некаде 2 саати и толку неможев нозеве да ги помрднам као ролери да имам возено цел ден едвај си дојдов до дома очиве ми се затвораа и коа си дојдов кревет златен кревет уф си викам нема поубаво дали и на вас ви е вака како мене? ве болат мускулите после многу движење?
Mamicki i idni mamicki kako ste mi...pocnavte li da se stopluvate ....konecno eve me i mene seuste bez kom pa se macam preku mob ali to je to imame pobitni raboti sega za kupuvanje.... Inaku eve ne nas go zapocnavme 7mi mesec ....vcera bev na kontrola mi zemaa bris od sto se stegnav mnogu mislev deka ke mi otkini parce ...solzi mi nadojdoa na oci imav i malku krv no mi rece deka ne e nisto strasno....jas manje bitno najvazno mie sto si ja vidov malata cucka teska okolu kilo i dolga 37cm...dusa moja na pregledot bese mirna ama posle se pokaza koj e gazda hahhahaha....inaku veke preta tolku silno ne samo sto mi se mrda celo mese tuku i ponekogas koga ke udri mislam cela me podmestuva hahah.....inaku na minatata kontrola pred 4 nedeli bev 66kg a vcera me izmerija 68 ...se zacudiv ama mi rece deka e se ok valjda odi se kaj bebceto na mama nema nisto hahahha.....sledna kontrola pak za 4nedeli i prv pat ke me stavi pola saat na CTG......mnogu ve pozzz i se izvinuvam za latinicata......
Mе зачуди со должинава Mене мојов ми вика дека ќе била висока... E сега,ако во 7 месец ти е 37цм како мојава во 29недела е 30цм(i nesto)? A јас сум пред тебе со термин. Aј вие искусни мамички кажете ми....
Haahha lele neznam pojma nemam kako i sto ajde mozebi nekoj ke objasni sto i kako a ne sum greska bidejki dvapati go prasav dali e siguren i mene mi se vide mnogu....
Како прво не им се верува толку на ехото оти мерките некогаш знаат и да се згрешат инаку јас сум породена 33 гн и бебето беше 1900 гр со 41 см должина а со второто до поледниот преглед бесе мало бебе и го рачунаа некаде 2900 гр ама она си испадна 3300 гр ,а и сите деца не се исто некои ставаат повеке во 7 некои во 8 месец во тежина ај можед аима разлика ама во см нема кој знае колку 50 51 52 53 см е најцесто за на време родено бебе затоа несе замарајте со бројки и пресметки на крај пак ке си бидат сите нормални бебушки наместо пресметките узивајте си во овој период со мешињата
Aбе далеку од тоа дека се замарам секое дете индивидуално си се развива,ама ми се виде голема разлика,а од друга страна ми вика дека височка ќе била.па си викам чекај да ве прашам од прилика колкави биле ваште бебушки во овој период како мене.Mене ми е фуфки од пораѓај а за друго не се замарам ќе си бидат сите живи и здрави.
еј не се замарај за пораѓај кога ке дојде време ке гледаш само да заврши што побргу и да испадне бебето а вечно нема да може во стомак да биде така да ке додје ден кога ке се видите очи во очи со милите суштества и ке сватите зошто вреди да се мачиш за нив со лесно
I jas kako Forko ne se zamaram so dolzina samo da e ziva i zdrava no ja svakam bidejki navistina ima razlika hahah ama neznam i kako oni mozat da merat koga nekoi bebinja i tesko e da gi fatis mirni hahahah.... Kako i da uste malku ostanuva ..... Mene ovaa nedela koga me fatil eden merak za perenje peglanje na alistata od bebceto pa mestenje na postelnina na krevetce hahahaah duri sama od sebe si se zacuduvam..... Strav od poraganje nemam se nadevam deka i nema da me fati do kraj.... Forko mila ne se sekiraj veruvam deka koga le dojde denot poveke ke sakame da dojde momentot koga ke gi gusneme negoli samiot cin haahha.....ve pozzz
Ај и јас да се приклучам кон муабетов.. Со мерките не се замарам толку, гледам не дека не но знам дека се со веројатност за плус-минус па не се оптеретувам колку е тешко бебето, а за должина, до сега ми го немаат измерено, само ми имаат кажано дека според бутната коска дека ке биде високоного Како мама и татооо За пораѓај..несакам да правам муабет.. Коски ми се тресат.. Се обидувам да не мислам, или онака си се тешам ајде ке помине.. Во суштина и не ми е страв толку од чинот, знам дека кога ке дојде моментот се ке биде поинаку, повеке се плашам од тоа-потоааа.. Но како што викаат ни прва ни последна, па се надевам се ке биде добро.. Тешки ми се последниве денови, некако се одвај правам, а и бебувчето се спуштило малку доле па и тоа плус.. Но само нека си седи најмногу што може до термин па ке издршимее
епа и мене така ми рекоа ќе била височка како нас ама јас се смеам да не биде многу па да не може дечко да си најде срце на мама