Ama denes ako ne odis moras denes da izvades zas denta nema da ti e platena ako utre izvadis,jas voopsto nesum spana kako kaslam taka me tera na povrakanje,da ne znaete nekoi tabletki za smukanje sto ne se stetni
ПА од пазар можеш да си купиш шо сакаш Се шалам, а за секого е релативно колку е тоа тешко, ама сега вреќа со компири не смееш да креваш
Се дури не треба да употребиш вишок сила за да се домкнеш до некаде носи. Кога ме задеси бељата сега со болките среде ноќ докторот рече строго мирување и без дигање тешко. Колку бебето е потешко толку повеќе треба да се пази. А јас да не лажам кревав тешко, и малото од кумовите и по дома и се нешто наоѓав работа.
Зависи од самата бременост (ако е ризична не потешко од лажица), зависи од самата трудница (дали претходно си навикната да креваш тешко), кој период од бременоста е (во почеток не се препорачува преголем напор). Мене секојдневие ми е да го кревам малиот 8+кг, на 3 спрат да качувам пакет со вода (9 литри), но навикната сум на тоа. Ако можеш поштеди се, ако мораш биди внимателна.
Јас до 7ма недела, додека не знаев дека сум бремена, кревав тешко колку што ме сила држи носевме ствари во спратот и кревавме со сопругот...а сега се припазувам, до кај 3, 4, 5 кила...што знам... @ivi1987 со лесно
Ај ве молам искуства од гак за последните контроли пред породување? Кога е најдобро да се оди, кога има најмалку гужви... Јас денеска половина ден го изгубив во чекање (и пред две години се чекаше, ама не до толку) Да не коментирам за констатацијата на докторката дека рано ми било за кај нив (38+6), требало кај матичната да одам до 40 недела
Lele decki abe zivo maltretiranje ova so skrien seker da bilo na gak iako imase guzva ne cekav imav zakazano ama bockanje pa cekaj eden saat pa pak bockanje pa cekanje i taka cetiri saati utepav. Pa i toa glukozata sto gadna ke bese mi se slosi mi se povrakase. Pa i sestrata sto me bockase imase nekoj ogromen herpes na ustata ili sto i da bese pa i dise vo tebe kolku se iznervirav pa staj bre edna maska so trudni rabotis greota e mi e strav da ne se prenesuva nesto ne daj Boze. Od preeska samo voda pijam i nikako gadniot vkus da mi izleze od usta. A inace neznam zosto od koga ja ispiv glukozata bebus koga se razmrda duslence izgleda mnogu blago mu dojde. Kako i da fala Bogu rezultatite se super a najvise se plasev od seker zos imam vo semejstvo dijabeticari a neli e nasledno. Sega se istusiravme so bebus odmarame i go cekame tato da dojde od rabota. Ubav den na site
Пак јас докторката ми кажа дека се е во ред, само што му се намалила плодовата вода, и едвај си наоѓа место и положба, срце убаво, И треба да пијам коњска желатин, има посбна некоја или тоа е обичен желатин? Ако е некој посебен кај има да се купи? Поздрав
Добро бе мамички како се справувате на работа со седење цел ден имам канцелариска работа ама во последно многу ми е тешко да седам по 8часа на стол, исто притисокот многу ми паѓа и имам главоболки и еве сега многу ми се лоши пак и повраќав, а 7ми месец сум, за понатаму незнам
Vi blagodaram na site za mislenjata, jas sum triipol meseci, I nosev wdni knigi ama teskicki bea okolu 5-6kg I pocna kicma da me boli pa zatoa peasav.