И мене ми рекоа дека малку ми е намалена полодовата вода, па ми рекоа да пијам мн. вода, а сега влегов во 36 недела. А ова за желатинов стварно не знам, знам дека има говетски желатин и дека е добар за коските. Која недела си ти?
Јас знам за говедски и свински желатин, не за коњски. За шеќерот мене во Адриалаб не ми беше толку комплицирано а и 2 саати траеше не 4, плус резултати не чекаш, на нет праќаат. А и кај мене синко се размрда по гликозата, и икаше многу, се мрдна. Чим Иви се спрема јас сум позади неа Додуша јас сум спремна, се ми е спремно. Уствари не ми е баш се, денес може да тркнеме по ситнуриите од аптека и памперс. Битно е пеглан и спремен
Влегов во 30та недела, а желатинот ми кажа да го пијам заради езерцата на постелката што ги имам. По втор пат ќе одам за мерење на д-димери, аспирин веќе не смејам да пијам и со резултатите ќе ми даде терапија. Тие езерца (лакуни) нит се намалуват, нит исчезнуваат, ама мора да се следат и испитуваат често. Не било страшно, се друго во ред.
И јас имам лакуни и испитував д-димери,во ред ми беа ,ама морам почесто на преглед за да се прати нивната состојба и плодовата вода. А за желатинов ако знаеш сподели инфо што како се конзумира
Mesinja bev na opst maticen me pregleda i ne mi dade boleduvanje a jas ovde nem da disam,od tamu bev na gin kazav sto i kako e pa ajde se najde eden razbran i mi dade,i me vide na exo mi kaza deka e maze,inako se dr e vo red
Денеска проверував крв и урина. Хемоглобинот ми е на граница, се друго е во нормала само хематокрит под нормалата. Што значи тоа, знае ли некој да ми објасни? Анализата на урина е уредна. Во четврток правам скрининг, да видиме дали ќе ми спомнат нешто за полот. Во првата бременост ми рекоа дека е рано, па полот го дознавме на преглдеот по првиот скрининг. Хематокрит 33,1 Нормална вредност е 35,0 - 50,0 Хемоглобин 11,5 Нормална вредност е 11,5 - 16,5
Имаат разбирање кај мене на работа, никогаш не ми сопираат ни дневница ни сум носела до сега за ден два ако отсуствувам. Мислев за подолг период, ама пак нема да ми бараат, знам.
Kaj mene vo rok od dva dena mora da se odnese potvrda daka si na otvoreno boleduvanje ako nemozes ti togas nekoj dr,vazno mora da se odnese
Mene i vo prethodnata bremenost i sega mi e taka. Ili si pusac ili pak imas potreba od poveke kislorod. Ako ne si primetila, primeti od sega natamu vnatre ti e zaguslivo i od toa pocnuva da ti se gadi, a nadvor si ok. Jas se gusam i po trgovski centri, po prodavnici, na rabota... Namalen hematokrit e potreba od kislorod za da se sozdavaat novi crveni krvni zrnca.
Na gak sum slusnala deka taka na 40ta nedela primaat za ctg, bas koga se mislev kaj da se poragjam, taka mi kazaa. A vo Cair od 37ma si odev, pa i si zaterav jas 42ra, cel mesec im dosagjav tamu
Dobro utro meshkovci nie vchera shetnavme malku vo priroda pored reka, maliot celo vreme spieshe. fala bogu ushte ne se buni zoshto mama vozi. seushte sum zad volan a u petok vlagam vo 4ti. se nadevam kje teram taka bar do 5ti mesec. tato ima traumi od vozenje i nie apsolutno imame razbiranje za toa. ama pa i prirodata umoruva. dojdovme sokapani kucheto ushte vo kola mi zaspa i ne stana. nejkeshe duri ni da jade denes samo do kaj doktorot kje trknam za konzilijarno da zemam da sredime i toa drugi planovi bash i nemam. vikaat vremeto kje se rasipelo od petok taka da koristete sonce
Добро утро и од мене мешиња.... Јас во последно време многу брзо се заморувам, брзо се задишувам и како отепана сум..... Се надевам дека вие сте ми добрички сите.... Чувајте се
Onli posle dva meseci lezenje ne da se zamoruvam...abe mislam poslesno ke mi e da se trkalam nego li da odam
Лелеееее, ќути аман Кондиција нула, поправена до сега 10 кг., залежана од пред нова година , па сеа ти види.... Крајно разочарувачки.... Се токмам денес да подизлезам во потрага по теписи и пердиња, но колку сила ќе имам ни сама не знам.... Абе 24/7 би спиела.... тешко мене
Охооо се заморувам и од зборување, не само од одење Одам ко шатче некое, нема маица што ме покрива скроз под стомакот,станувам ко со кран да ме дигаат... Да продолжам? На здравје нека ми е, за некој ден влагам во 9ти па броиме денови до брисеви и контрола, после има да трчам, не да одам Со сила ако треба, е до толку ми е скиснато од лежењево иако е само една недела. Нек е жив и здрав синко само
Баш сега и тебе ќе ти пишував мила.....Ангел продолжи кажи уште нешто , утеши ме мила.... Пак ке те спомнам , кога велеше дека со кран треба да те креваат од кревет , не ми се веруваше , а сега мене тоа ми се случува А и стомакот долниот дела го осеќам како да ми тежи на доле , па и тоа уште тежина ми ствара..... Него, како си ми ти? Гледам ситно броиш
i jas taka velam. neka se zivi i zdravi. ama imav soobrakjajka pred godina dena i povredena kichma od togash. stanuvanjeto od krevet mora ili nekoj da me potkrene ili da se svrtam na lakti i da se krenam. inache jas ushte spijam u raschekor navecher shto se smeta za na stomak. vajda ne e frka zoshto ushte ne mi prechi stomkot...
Добро утро и од мене.... Ај Вас да ве раберам, повеќе недели сте од мене, ама дали е норамлно во 6та недела да се заморуваш? Јас значи малку да поодам готова сум, само ми се спие, омалаксана сум како да сум растоварала три камиони со песка...