Значи имало и други. - Истиот муабет кај нас е, деверми запнат само по машко, до душа се е машко првото чупе се роди пред еден месец. Мразам ко ќе прават разлика детенце исто ми се сите мене. Јас и мм не сме определени какво сака нека е само здраво и право. А деверми го колнам второто чупе да му биди. Хахахахаа
Мешиња ајде препорачајте ми витамини?! Знам дека имате пишувано на темава, ама немам време да пребарувам. Со син ми пиев мамавит и секогаш имав одлична крвна слика, задоволна бев од витаминиве. Ги има ли уште во продажба? Ваша препорака? Тогаш знам дека прашував во аптека која е разликата и што содржат едните, што немаат другите витамини затоа што разлика во цената има. Добив одговор дека сите се по состав исти, се плаќа само брендот. Ваши искуства?
Јас пиев Премама 2,само затоа што докторката ми ги кажа па ете ги почнав нив,ама сега у 9ти купив други,со ист состав малку поефтини,најмногу од причина што од тие гел капсули омега 3 почна да ми е мака,крвната слика ми беше супер цела бременост
Јас пиев фемибион 1 некаде до 4ти месец, сега фемибион 2 така ми препорача мојата докторка. Баш сега замав од еурофарм 955, во зегин минатиот месец ги платив 1005.
Pregnazon complete, едно на ден, супер ми се. 140 хгб и 19 железо, со плус витЦ на Синерџи од 1000ка оти пијам и Цистокер за бактерија во урина. Многу сум задоволна.
Јас ништо не пијам. До полни 14 недели пиев Фемибион 1, Омега 3 и магнезиум. Сега само магнезиум, хеферол и витамин Ц. Од витамините само се дуев и јадев ко луда. Сега подобро се чувствувам без нив. Исто ми беше и со првото, од витамини се дуев и апетит имав ненормален, па исто не ги пиев цела бременост. Голем дел од специјалистите се против такви мултивитамини, ама матичниве претеруваат, проценти земаат веројатно.
Јaс првo пре мaмa дуo пиев, сегa прегнaзoн кoмплит, препoрaчaни oд специјaлист кaде и вoдaм бременoст
Па еве Димчев кај што одат сите, не препорачува никакви витамини, сите гинеколози што ги имам во фамилија исто велат не. Само матичната обратно. Инаку и верувам целосно, иако за некои работи се консултирам плус.
Пa штo знaм еден oд нaјдoбрите гинекoлoзи вo земјaвa кoлегa нa Димчев вели дa зa витaмините и јaс негo гo слушaм
Освен фолна првите 3 месеци, не пијам ништо. Се е супер , и крвна и уринокултура и бебушка. Лично мое мислење, се е маркетинг. Здрава храна јадам, течности пијам. Од никогаш не сум примала никакви лекарства, не ни можам да голтам. Имунитет од секогаш и затоа ми бил јак. Секој си има право на избор, нормално. Нит судам, чисто став изјаснувам
Jas za desetina dena vleguvam vo 7-mi mesec ama si vozam i zdravje boze planiram do kraj da teram taka ako mozam.
Женски денес славам, полни 8 месеци без циклус, пред 8 месеци на овој ден добив за последен пат Си закажав контрола кај докторката што ја одбрав за породување и си чекам до Четврток, а следната недела ќе одиме за последен пат кајматичниот да се поздравиме Што убаво е да знаеш дека крајот дошол веќе
@AngelOfArh кажи ми мила, тие крајните брисеви мораат да се прават во 35-та недела или може и порано?
Мене за стрептокока ми рекоа од 35та до 37 недела заедно со другите брисеви, јас 36та планирам да ги правам па таман на раат во 9ти да влезам друго нешто да не треба слушам и хив сида да не требало пред пораѓај да се прави?
Конечнооо и јас да осетам мрдање на бебуш како пеперутки во стомак, мора да е тоа тоа баш убаво чувство @bella24 јас испитувањата за хив и хепатит ги направив сега во 21ва недела...