Mene maticnata mi rece deka koga jas bi bila nejzina snaa ne bi preporacala da piham vitamini, no Mi rece toa sega e kako nekoj trend. Mi vika ako e se vo red so krvta I plodot dobro napreduva nema potreba od vitamini. Jas sum 15+4 I seuste ne pijam vitamini osven folna I magnezium. Mi rece ako sakam od 18 nedela da pocnam eden mesec da pijam premama eden mesec pauza no vo petok imam zakazano kaj specijalist pa ke vidime sto le kaze I ona. Ubav denov fino se prosetav, se premoriv pa sega odmaram.
Мислам дека се истите брисеви, мора да се направат за да сме мирни напородување, поготово тие што ќе раѓаат природно. Нема полошо од тоа новороденче да фати некоја бактерија од мајката, па жива би се изела.
Најевтини се forte vital pregnancy care 423 денари во зегин. http://www.zegin.com.mk/en/home/pro...tml?uuid=f1385c28-e67b-4e3a-9397-1396fbd2bdd0
Pre mama vo zegin se 735, na drugo mesto i po 850 sum gi kupuvala prviot vtoriot pat. Mislam deka se popraviv od mamavit smeniv ednas eden mesec i se zafrknav. Sega pijam prenalact (folna jod i zelezo)
Jas vo prvata bremenost piev pregnancy care, sega uste ne sum pocnala, planiram pak istite da gi pijam. Me interesira od koga pocnavte da kazuvate deka ste bremeni? Od babini muabeti do 3 ti mesec ne se kazuvalo mi se povraka. Jas na rabota si kazav cisto da si imaat predvid lugeto.
Iiii popravaat li,jas vcera zedov takvi zas pregnacare nemase,inaku pregnacareto voopsto ne me popravi a razlikata e samo 100den
Mamavit mislam deka me.popravija okolu 450 denari bea. Nemase premama duo i takvi zemav ist sostav toj period se popraviv mozw i film si pravam ama krvna slika se mi bese top. Pracev pauza od 3.4 nedeli ne piev nikakvi odma hemoglobinot padna. Pa zatoa.po.preporaka zemav samo od ovie sto sodrzat samo.folna zelezo i jod.prenalact,zatoa sto site drugi vitaminigi vnesuvam preku ishrana of ovosje i zelencuk
Здраво девојки со мешиња и од мене! Ние си тераме 38ма со синко, на работа уште се оди, е ај уште некој ден да не се залежам после што правиме Инаку јас досега на 2 цтг сум била, следното ми е во петок. Убаво е во 9ти да одиш, кој може нели, чисто да знаете до каде е што е. За витаминиве, јас прво Фемибион1 пиев па на Пре мама преминав. Некни ми завршија, викам дали да продолжам или не, пошто магнезиумот го прекинав сега брзо, а и спирулината исто така, па ај реков ќе земам уште едни па зедов Pregnancy care. Гледам цела бременост да сум редовна, а за здрава храна до толку и не гледам. Тоа што ми се јаде, тоа. И како што рече @ivi1987 и јас така се осеќам-цела бременост да не се подречам, сите така да си имате. И енергија и 2 саати да отспијам навечер свежа сум цееел ден, и нозе ме држат, а ете 9ти. Јас мислев во 9ти нема да можам да одам, спијам, функционирам. Едноставно мислев ќе бидам ко полнета пиперка и само ќе спијам. Но не, од ова ништо! За кажување кога сакате тогаш, нема правило само да не сте суеверни. Мене ме сетија многу на работа, зш ми пушеа, а јас бегав. И така дознаа и пред 3ти. Неееего, да прашам и јас: значи со ова документацииве аман се. Нит знај некој да ме насочи ништо. Денес го отворив породилното, и сега кој е следен чекор? Кај да го носам? Матичниов не ми кажа, на работа не знаеа точно, таа сметководителката за украс ни е. Еднаш во социјално ми вика појди еднаш чекај породи се па после, и сега како? Гледав на денешен ден да го отворам за 270 денови да ми се 31.12. Кога ќе бидам јас под фондот, да се породам и со тие документи одам во социјално или? Pls help. Night
Ne sum sig,no mislam deka gi nosis na rab,potoa ti si brkaat rab so socijalnoto bar kaj nas taka bese sega ako e nes izmeneto
Како изгледа чепот кога падне, денес докторката вагинално ме прегледуваше и после еден час кога погледнав имав малку кафеав исцедок не крвав, еве гледам и сега имам таков исцедок не постојано, дали е тоа чепот или од тоа што ме прегледуваше, инаку кога ме провери таа не бев отворена ниту пак имам/имав болки, инаку сум 39 недела полна, уфф почна паника да ме мава, искуство некој ???
Licno nemam,moja drugarka direkt prokrvarela,kaj site razlicno moze i od sto te pregleduvala ako ima gruba raka
I jas mislam deka ti e od pregledot. Inaku cepot razlicno, kaj nekoj bledo rozev kaj nekoj bas crvenkast. Ama taka ko pogust e mi se cini, sto ne veruvam deka ti e gust iscedokot. Jas eve 2 veceri so red imam menstrualni blagi bolki, se priprema teloto izgleda za raganje! Awwwww
Втор пат вагинално вака ми се дешава кога ме прегледува ама сега дека сум пред раѓање се испаничив не сум психички спремна , па и преге дека докторката ми кажа дека уште некој ден ќе си поседи, ми фуфна ептен, ајде само за убаво нека е .
Ajde so lesno,no ako prodolzi i utre togas odi.Milo taka ako gledame nikogas nema da bideme spremni na site ni fufka
Toa ti e kako lokva belo so kafeno i krvavo, mn gusto i ligavo. Ke ti padne za den dva stom imas iscedok i ke znaes, bas lici ko da se otkinuva nesto od tebe. Pozz i so lesno.
Добро утро ! Ме разбуди затнатиов кос, неможев да дишам. Отидов да го чистам, кога почна крв да ми тече... никогаш во живот ми нема течено крв од нос, ама сега ете.. све за љубав
Добро утро мамички..... Ви се има ли случено да одите во вц по мала нужда , завршувате, станувате и одеднаш уште еден млаз наеднаш да истече мочка ?