Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    da. toa e rezervoarot shto e skrien :D ne se sekiraj. :*

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ti ne znaes kako se ispaniciv sinokja , otidov vo bolnica so trcanje... Me vidoa na eho i so spekulum vaginalno, abe izgorev od bolka ..... Ama fala mu na boga se bese vo red ...

3. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ај добро утро.Јас од вчера не сум ич добра,имав температура и пролив,цела ноќ се утепав од потење а денес на работа сум гроги,се ме боли,неможам да функционирам.Уф што ми е мака баш на крај да ме фати ваква беља :(
    Плус вчера слабо го осеќав бебуш,изгледа дека не бев добра и ептен се стаив у мисла,се насекирав.Стискајте палци да ми помине побрзо зошто не се трпи :(

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    dushiche. se izvadilo od pamet. vodenjakot ne teche od isto mesto mila sleden pat oseti od kaj teche i kje znaesh odma. velat najchesto taka se sluchuva koga ne ti e vekje prv dete. za vtoro treto. ama ja ke ti kazam i mene mi se sluchi. me izvadi toa shto ti kazav -zirnav od kaj teche. muskulot olabavil na kratko. nemoj da se plashish:*

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Abe ti uste ne si na boleduvanje???? Ajde sto cekas, na rabota li sakas da se porodis?
    Zemi pij paracetamol za temperaturata i jadi malce po suva hrana denovive poradi prolivot...ke bides dobro , ne grizi se ;)

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Of kaj mozam ja da zirnam od kaj tece, kolkava sum, ne mozam bre da se navednam (facepalm)
    No dobro, pomina barem...

На Lisa_Maja и DigY им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Уште одам пошто супер се осеќав ама ова од синоќа ме столчи.Од работа не ме пуштаат да си одам и незнам како ќе го изгурам денов.Вчера пиев парацетамол и ме препоти,па денес гледам немам Т само полив.Мака голема,ама ќе помине ајде,моа да помине.

8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ќе помине секако....земи јади соленки, банана, варен компир, варен ѓеврек , јогурт, чај , бисквити, двопек ...тоа е за проливот...

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Земав јадев геврече сабајлево,ама сега ми се гади.Плус се плашам да не ја префати и ќерка ми па поголема беља да биде :|

10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.939
    Допаѓања:
    110.281
    Уф јас ко утепана, се ме боли, се ми е мртво на мене мислам, коски, мускули, само човечево е живо и весело, ми трти газе па на стомак си имам уште едно топче напрчено. Синоќа излегов конечно од дома малку да испазарам и се сретнавме со на мм пријател и жена му, исти термин имаме, на исто место ќе се пораѓаме, абе ептен исто размислуваме џа се со вакцините и бебушот и раѓање, ех уште да изгледав ко жена му, права кукла, само мешенце на неа, бомбона. Си напраивме муабет, се посмеавме, замислете каде, пред влошките и тоалетните во Тинекс :D Купував влошки со мрежичка :D Се насмеавме :D
    Ми текна зошто ме боли се, синоќа забораив Мг да се напијам :( Гуска :P

На zajka1, DigY, NanaMia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Мамички како сте? Само што доаѓам од на 4д си го видов немирко се е како што треба и ми се поправи расположението, само желудникот на мама и го направи боксерска вреќа ама ако нека мава.:inlove: Тешко ми е надвор пука сонце јас сум депресивна многу дебело се осеќам и не само што се осеќам и сум бајаги здебелена 12 кг за 25 недели(матичниот на почетокот ми кажа со +12 кг да ја завршам бременоста), а кај ми е крајот:sweat: Јас од секогаш си сум габаритна висока сум 1,75 и бременоста ја почнав со 78кг, а утрово 90кг рамно и се ми е отидено во нозеве и грбов, се грижам да не му штетам со дебелинава на бебуш покрај тоа што апсолутно немам самодоверба не ми се мрда не ми се меша со луѓе и на пешачење одам од кога ќе се стемни во покасното. Секое утро кога се облекувам за на работа си приплакувам, мм го терам да ме носи и зема само за да не ме гледаат по улици, избегнувам семејни собири и излегувања со пријатели многу ми е тешко вака ми е веќе месец дена до пред тоа бев поправена 6 кг и не ги ни осеќав на себе но за еден месец ставив 6 и сега ми е вака. Се извинувам за долгиот и негативен пост ама дојдов тука да си ја кажам маката зошто кога и да го почнам овај муабет и со кого било сите ми викаат не си дебела трудна си бла бла и неможам да се убедувам испаѓа им зборам за да ме тешат, трудни беа и мамичките сабајлево во чекална и тие што чекаа за цтг со само едно меше на нив:)

На NanaMia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @Vennera.aa ајде да биде пореална ситуацијата, ќе речеме и трудна си и дебелка си. Ок е.
    Не си единствена,многу од феминкиве се жалат на тоа.
    Бременоста е прекрасна состојба,со повеќе или помалку кила. Не се сомневам дека и покрај тие 12 кг убаво изгледаш, мој совет е да не го гледаш телото толку, туку да уживаш во бременоста и да шеташ и да се дружиш и се да правиш!
    Па бебчето осеќа дека мајка му е депресивна,греотка е за него.
    Ова е моментална состојба,после породување голем дел ќе симнеме и се ќе биде заборавено.
    А ќе ни фали на сите бременоста,затоа да уживаме во секој ден и секое кило плус, затоа што се поминува:hug:

На Magis, Lorins, NanaMia и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    @wings ти благодарам на убавите зборови:inlove:, планирам да земам одмор од работа барем недела две и да одиме со мм некаде за велигденските празници да променам средина, да се опуштам, ме убива и работата 8 сати во столче, начинот на исхрана се знае сува и брза храна и тоа на брзинка колку да се помине, услови за овошје ужинки и сл нема и така само плус ми оди на тежина.

На Lorins, wings и NanaMia им се допаѓа ова.
  14. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Kako ste meskovci? Jas so losenjevo ni na nebo ni na zemia, katastrofa sum ;(. Kaj nisto ne mozam da jadam, pa morav do vcera antibiotik da pijam zaradi problemot so zabot. Pa se vlecev po klinika cela nedela za da go dreniraat i cistat nepceto...:( go prezaliv bebko;( greotka. Sega tek na 20 ti mesecov sum na skrining i priska. Togas ke sum 13 nedela. Koleska na rabota mi vika rano mi bilo za priska. A, taka mi zakaza doktorot sto mi ja vodi bremenosta...i ne znam sega. Jas samo se nadevam deka se ke bide vo red(fingers)
    Me sekira i toa sto oslabnav mnogu. Ma da doktorot mi rece da ne se zamaram so toa, deka ke si dojde se na mesto, pak...sto znam:worried: dali dovolno se hrani bebeto? Jas edvaj edna kriska leb ako izedam so nesto i cista sreka e da ja zadrzam, da ne ja povratam. Nema da mozam mirno da spijam do skriningot sega:|

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ќе си се врати во нормала, после ќе викаш зошто толку јадиш и така. Хехе не се секирај и јас до 12недела 4кг не бев ослабена од повраќање

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  16. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Devojki kako ste mi :)

Mene me ubi polovinata, krstot. Posledniot pat me presece jako vo od, padnav. Mnogu sum izmorena.

I zdravstvoto ni e katastrofa. :( da ne cuva gospod samo. So nasiot kadar e ednakvo na katastrofa.

Utre sum na komisija.
    Vcera gi odbesov dokumentite, me vratija, da sum odnesila uste nekoj od maticna. Aj povtorno deneska.
    Sabajle odam, gi podadov. Samo sto stignav doma mi zvone maticnata. Ne gi priznavale izvestaite od specijalistite vo Skopje. Povtorno nazad kaj maticnata, pa drzavna kaj nas vo Kavadarci. Od tuka zemav bolovanje i povtorno vo socijalno.

Maltretiranje ,sramota e ova sto se slucuva. :(

Uste ovoj mesec planiram da bidam na bolovanje, posle ke odkazam od rabota. Nemozam da se maltretiram vaka.

Trista problemi imam, te so pritisok, te so bubrezi. Nemozam da zemam vozduh, pa ova kapak na se.
    Revoltirana sum. Na 29ti sum na kontrola, da dobijam dozvolam od doktorot i si odam kaj mazeto. Tamu se pospremani doktorite.

15+1 , четвртиот месец се прекршува, уште малку ке го почнеме 5тиот :)

До сега 4 кг сум поправена, за понатаму ке видеме. Сега докторот повторно ме предупреди за килажата. Да не се опуштам за да не искомплицирам дополнително.

17. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    И ја сум си дебела, мг ми е гајле. Имам 5 фустани кои си ги купив од кога се здебелив и само тие си ги носам. Има предност, побрзо се спремам за излегување, не мислам шо да облечам. Раат ми е хахах. Само гледам фризура, шминка да си имам како што треба, за другово фустан, хулахопки и балетанки и шибам ! Не се оптеретувајте за џабе, глејте позитивна енергија на детенцето да му пренесете. Тоа е и најбитно во моментот.

На Wanna.be.mum, Lorins, 24.07 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262

Ahaha :)

На Lorins, 24.07 и TheSecret им се допаѓа ова.
  19. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    devojki aj kazete dali treba na gladno da mi zemat krv za priska,treba utre doktorot da mi zeme merki pa da odam vo drzavna za krv da mi zemat posto ne sum od sk,treba na gladno ili???

20. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204
    За приска не треба да бидеш гладна

На julia87 му/ѝ се допаѓа ова.