Мами, јас мислам дека нешто во стомак осетив После ручекот, како нежно пулсирање под папокот,ставив рака и осетив 3-4 такви пулсирања и престанаа. Нели е рано 17+ сум, јас очекувам накај 20 недела.... Или црева биле пошто се најадов?
Не мора да значи дека се цревата, може е бебето... јас веќе некое време го осеќам како ми го затега стомакот, а денес правам 17 полни недели. Ме чуди што рано го осетив, со оглед на тоа што имам вишок кг, ама па можеби поради искуството со првата бременост знам да разликувам што е што. Додуша и првото прилично рано го осетив.
Леле во 13та мене да ме клоца нема да прифатам дека е тоа,некако мн рано бе... ама добро индивидуално е. А може има врска што постелката е на заден ѕид, сум читала дека повеќе се осеќа така. Ова е нешто ептен ново за мене и мнооогу интересно,ако е бебе во прашање А навечер знае да ми се стврдне стомакот,како што ја затега Анат. Еј многу хепи момент
И мене не ми се веруваше и начекав баш коа бев на лекар да шутне у јајник. И докторот само ми потврди дека е тоа
Ама има разлика меѓу затегање на цел стомак и затегање на еден дел од него. Јас го осеќам како топче на една страна (лево од папокот и малку под него). Претпоставувам дека на таа страна му е главата, па турка нанапред со неа. Којзнае. Ако цел стомак ти се затега, тоа се Brackston Hicks контракции - присутни се цело време од самото всадување на оплодената јајце клетка во матката, само се осеќаат повеќе кога е поголем стомакот.
Еее не,ова како тебе истово го осеќам, на едно место како топче се прави и да не речам како некое згрчување на допир е. На истото место кај што сега чукна јухууу
Не е рaнo @wings јaс уште вo 15 неделa oсеќaв движењa, a тaкви пулсирaњa уште пoрaнo сегa веќе и стoмaкoт знaе дa мрдне некoгaш
Мајки мекици ке правите? Т.е тоа мажите си прават ама дали планирате и вие да се појавите? И некое место да не имате да предложите?
Женички да ве прашам дали знаете отприлика, ако е се во ред со бременоста, до кој месец можи да се патува на малку подалечна дестинација? И дали некоја од вас знае што ќе биди ако на пример заминам на 3 месеци во др. земја и ако таму се породам? Бебето би имало нивно државјанство...??? Ве молам ако некоја знае за ова, мноооогу ми е битно Ве поздравувам сите
Знам само дека ако се породиш у Америка има америчко државјанство. мислам и во други земји е така ама прашај си. логично е да има нивно државјанство. а со авион можеш да патуваш до 7ми мислам ама и за ова не сум сигурна
Lele zeni mnogu mi e loso. Macninive neli se utrinski So prvoto taka i bese, nasabajle ke stanev, se cedev od povrakanje i posle uzivav vo ostatokot od denot. Sega ne povrakam ama uzasno mi e. Se mi se prevrtuva vo stomakot, mi se gadi postojano, nedostatok na vozduh imam... Mi kazaa so bliznaci macninite se pogolemi, ama ova be mnogu e bar da se ispovratam, ova nervoza mi stvara. Pomagajte, utre vlagam vo 8 nedela, pijam samo folna. Nesto da se napijam? Magnezium bi mi pomognal?
Мене кога ми се лошеше си правев чај или пиев вода.... Магнезиум е за опуштање не знам дали со мачнини би ти помогнал.
B6 пиј @eleni27 , би требaлo дa пoмoгне. @Lorins, зaвиси oд земјaтa вo кoјa ќе oдиш. Вo некoи земји aвтoмaтски имa држaвјaнствo, пo рaѓaње, вo други не. Рaспрaшaј се кoнкретнo зa земјaтa зa кoјa си зaинтересирaнa. Зa еврoпскиве не сум сигурнa, вo САД дететo дoбивa држaвјaнствo aкo се рoди нa нивнo тлo (aмa не знaм дaли би те пуштиле тaму дa влезеш труднa), a aрaпскиве земји кaкo Дубaи и слични не дaвaaт држaвјaнствo сo рaѓaње.
zenski dali plasejneto go voznemiruva i bebuso ? oti mnogu se plasam od nesto sto ke mi izlezi pred mene .. i sl raboti ?
Можеш да пиеш и Антиметил апчиња против гадење, дозволени и препорачливи се за трудници, доилки и бебиња.
Aj da si se pozalam ovde ja ... debela sum mn imam 85 kg visoka 160 trupec doktorkata mi rece deka moram da oslabam ama pa ja do sega nemam kaceno niedno kilo a vekje 6 mesec pocnuvam I mn se nerviram da ne ne bide nesto vo red so bebeto ili so poroduvanjeto....
Ne e vreme sega da odis vo kaloriski deficit. Prodolzi si so istite naviki kon hranata kako i dosega, odkako ke se porodis togas ke oslabnes. Devojki, ve molam nekoj ako znae neka me poisovetuva. Sabajle izodev moze 7-8 km , vo predhodniot post opisav sto i kako. Inaku ne se napregam tolku. Kako me presece polovinata i padnav bolki od togas ne se smirija. Jas so polovina imav i predhodno problem. Mislam deka pocna da me boli periodot koga rabotev teska fizicka rabota i krevav mnogu teski raboti. Pa ne veruvam deka sega me boli od bremenosta. Ima li nesto da se macka, pie a e dozvoleno sega vo ovaa sostojba? Tek utre ke odam na pregled, mi se cini uste godina ima. I pritisokot katastrofa. Sega merev 150/100 so duplirana terapija. Neznam sto da pravam veke. Ne sum pametna. Se izvinuvam za negativnite postovi.