Nuhal translucent ако не згрешив,тоа е нухално просветлување или како и да го викаат и тоа е најважната мерка за прв скрининг. Колку мм пишува дека е?
Мене па не ми е логично. Ако беше 9 месец пет недели, тогаш зошто safe range за породување вообичаено е денот кога се прават полни 37 недели?
Амa нели oд 22 рa е 6 месец, a 21+1 е веќе 22неделa. Јaс тaкa знaм и oд утре сметaм декa сум 6 месец.
Ич не би се зaмaрaлa сo неделиве дa не ми се врзaни сo oдреденa терaпијa или лекoви. Требa дa примaм Рoгaм вo 28мa, тoa е тaa неделa oд 27+1 дo 27+6
@alisijad , 0 negativ si? Jas sum 0 negativ. Maticnata rece vo 28ma nedela treba da ja primam inekcijata. Sega, ne mi e jasno drugo. Gledam posle poragjaj nekoi feminki pisale deka primaat druga inekcija. Za taa nikoj nisto ne mi spomnal?
Јас сум AB - и примив Рогам во 27 недела од бременоста (превентивно) по препорака на гинеколог. Син ми се роди А- и по породување не примив, бидејќи сме со ист Rh фактор немаше потреба. Инјекција по породување се прима само доколку бебето се роди со Rh + фактор. Дали ќе биде тоа Рогам или некоја друга воопшто не е битно, битно е да се прими ако има потреба од тоа.
A1 negativ, treba da napravis kombsov test prvo, jas pravev vo 15 nedela sega pak pred da ja primam ke napravam.
Ако 4.08 ти е термин, во 9ти месец влегуваш на 4.07, во 8ми на 4.06 итн. Полни 9 месеци се рачунаат нели
i jas se rakovodam po tabelata od tvoe bebe, no toa sto pisuva vo tabelata 36-40 go smetam vleguvanjeto vo 9ti mesec so polna 36 a vlezena vo 37, bidejki tek vo 37ma vo opisot se veli deka ako go rodis taa nedela ne se smeta za nedonoseno, a i mojot ginekolig mi veli od koga ke napunis 36ta mozes da ne mu ja mislis za ragjanje. Jas utre ja polnam 35ta nedela a vlagam vo 36ta, no tek slednata nedela smetam deka vleguvam vo devetti A i iskreno pa posledniot mesec e najlesen za presmetka koga se vleguva vo devetti...Ako termin ti e 12ti maj znaci 12ti april vleguvas vo devetti, vaka e pa najlesno smetanjeto No kolku sto se sekjavam tebe terminot ti go pomestija na 5ti maj, sto znaci uste pred tri dena si vlezena vo 9ti i mene mi e pogolem plodot za plus dve nedeli, no terminot za ragjanje ne mi go pomestuvaat, zasto goleminata i tezinata na bebeto ne bilo reper za koja nedela sum bremena, mozam i 5 kila bebce da rodam. Ednostavno si e napredno bebuvce. So lesno Angel, iskreno jas najmn se pronaogjam so tebe, obicno mn slicni simptomi imam kako tebe
Zdravo devojki, veke sme vlezeni vo 35 nedela od bremenosta, cesanjeto e neli normalna pojava, me cesa skoro celo telo, no snosti pocnaa stapalata prvo mnogu da me cesaat, a potoa cela vecer ne mozev da spijam od sto me cesaja i dlankite na razete, znaci cela vecer bez prekin, dali e toa normalno, ili mozebi se raboti za nesto drugo, ve molam spodelete vase mislenje
Dobro utro na site vas, mene bas I ne mi e dobro utro, okolu 12 treba da sum na gak a jas veke saat vreme sum budna so glavobolka, more b kompleks, more magnezium, more paracetamol, more blago I ne pominuva ovaa glava. Ajde bar da dremnam nalku moze taka ke mi projde. Nekoe care da ne imate???