Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Za patuvanjeto ke konsultiras lekar a za drzavjanstvo ne e taka lesno sega vo mnogu evropski zemji treba i da zivee deteto nekolky godini ne se steknuva po avtomatizam so samoto raganje, Amerika toa ima ama vie ne, Avstralija neznam ;)

Lorins likes this.
  2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Dobredojde lesna bremenost :hug:

ssweety likes this.
  3. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Devojki jas sum stvarno zagrizena dva dena unazad mnogu retko i mn malku go osekam bebus eve denes skoro ic, go galam jadam blago lezam na levo dzabe. Poslednive denovi nekolku pati imav mali menstrualni bolki no za min dve pominuvase. A i gore kaj papokot odvreme na vreme me zdoboluvase ama mislam toa sto se siri. Stvarno neznam zagrizena sum na pregled sum tek vo vtornik da cekam do togas ili neznam. Plus so spienjevo si imam maka ne deka ne mi se spie mi se spie mi se place ama kolkovive me skinaa celi mi se zdrvuvaat na koja str i da se svrtam,osekam ko da sum go smackala ne daj Boze, najubavo mi e na grb no izbegavam, vo posledno vreme se nacekuvam na grb koga ke se razbudam i mi e strav. Inace vo posledno vreme mi se vrti dali e od krvta slaba dali od vremevo neznam.

Last edited: Apr 8, 2016
  4. Stasija

Stasija Популарен член

Ne mi se veruvase vo ovoj muabet, ama den koga vlegov vo sedmi kao da mi snema cela energija naednas. Isto kako vo prvo tromesecie mi se spie vo bilo koje vreme i na bilo koje mesto :D

MADO, S.Snezana and only44you like this.
  5. only44you

only44you Популарен член

Istata sum i jas :D

Stasija likes this.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Незнам која недела си ама ако си при крај сите доктори кажуваат да се бројат движењата на бебето и ако се помалку од 6 во текот на денот да се иде у болница на ехо и цтг.Јас секој ден се тоа правам,се збудалев веќе,дали мрднало,колку мрднало ама јас сум веќе 37-ма па си чекам и денот да дојде и мака ми е веќе.А ако си исто при крај затоа имаш вртоглавици и нормално е.

TheSecret likes this.
  7. DigY

DigY Популарен член

Нема врска полот, ја рчкам Зека дека јас јадам многу бурек а носам маже. Фала богу најбитно е да е живо здраво. Мислам не постои овде барем некоја што толку плитко размислува ко тие што велат треба женско да имаш за да си мајка. Срамота.
    @TheSecret јас кога му реков на Докторот дека на моменти ме плаши што не осеќам како мрда ми рече дека нормално е да не се осеќа секој ден. Нема место за паника.
    @only44you и @ivi1987 како сте??? @AngelOfArh те нема нешо денес???

Jagoda123, zeka, ivi1987 and 2 others like this.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Добра сум, лежакам, вчера бев на преглед кај докторката што ќе ме породи и супер поминав. Ко за преглдд со рака ич не ме болеше. Синко е супер, докторката вика цел е на тебе, на татко му само во едно е :P Ми рече да одмарам ама не да претерувам, исто и движењето. Јас до резултати од брисеви ќе си лежам, ама после ќе си се опуштам, не сакам да лежам до крај.

9. zajka1

zajka1 Истакнат член

Zdravo mesinja kako ste deneska :) jas eve nervozno i rabotno.Me interesira sto treba za da go otvoram porodilnoto sto dokumentqcija treba nekolku pati razgovarav so gazdaricata i me ignorira demek ke prasa vo smetkovodtvo i nisto a ne sakam da cekam sakam od 01.05 da go otvoram Imajte ubav den :*

10. only44you

only44you Популарен член

@DigY мила , ти благодарам што ме мислиш.... Еве добра сум и јас , одмарам по дома... Абе само ми се спие, дури несвесно заспивам :lol:
    Инаку завчера си купив теписи ептен убави и многу си се израдував :) , а и пердиња исто одбрав за во дневна и за во детската соба , но тие од понеделник ке ги земам .. и така...

Како си ми ти ?

Sunshine_1979, Saraa and S.Snezana like this.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Знам дека се бројат ама јас сум 24 полна рано е за броење тоа при крај мислам се бројат

12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Да на почеток не се осеќа толку ама јас сум во поголемите недели

13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@DigY подобра сум срцка,само со јадењево си имам мака,на принудна диета сум 4-ти ден сум на двопек,банани и кисело млеко и ми се стужи,сирото бебе мое го изгладнев и него ама само нека помине па ќе се издржи.И си чекам веќе да дојде денот ама високо е бебуле,не му се искача,ќе терам до крај изгледа :)
    А и кафе не сум се напила 4 дена,ќе си полегнам негде од што ми е низок притисокот :D
    Ти како си,како издржуваш со промениве на времево?

14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Ааа,рано и е и нормално е да не го осеќаш секој ден,ич да не му се секираш.Уживкај и галкај меше тогаш,немаш место за грижи :hug:

TheSecret likes this.
  15. DigY

DigY Популарен член

@ivi1987 ја сум ко @only44you у расположение, само без нови теписи :D качив 140 притисок глава 2 дена не ме пушти ама еве денес две капки зароси и одма поарно ми е, да не се предречам. жал ми е што баш сега те малтретираат со диети,се надевам ќе добиеш некоја доообра награда за тоа :*

@only44you со здравје да си користиш се што си си купила мила :*

@AngelOfArh имаше моменти кога сакав да одам кај истата (кај што одиш ти) и многу ми е мило кога те читам вака и си викам немало да се зезнам.пусто ме предомисли што ми е подалеку а Ремедика ми е до врата, а мм не вози само јас возам. И да си се опуштиш после 36та. Бебе битно е ок и израснато :*

ivi1987, zajka1 and AngelOfArh like this.
  16. Milla989

Milla989 Истакнат член

Јас цел ден одам натаму наваму, и сега седнав, нозете ме болат, ама бебуш го нема цел дн, еве пијам кафе да го разбудам, малку ми е неубаво кога го нема да мрде подолго време .

17. only44you

only44you Популарен член

@DigY фала ти срцка , поубави да ти се враќаат :*

@ivi1987 ако мила , поубаво сега на крајов ке ти дојде тоа со диетата....ем ке си посвежа, ем веќе ќе имаш фатено некој ритам во исхраната, па веќе кога ке се породиш со тоа темпо ке почнеш брзо и да слабееш...

Леле луѓе, мене само ми се јаде (facepalm)

ivi1987, eleni27 and DigY like this.
  18. DigY

DigY Популарен член

ќути маа не спомињај јадење. изедов 100 гр индиски ореви сега и се чудам што да земам пак :tmi:

Bebulleee, zeka and only44you like this.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Мајка ми вика кога беше бремена со брат ми по цел ден не мрдал, само навечер, па често знае да ме смири кога ке се испаничам зашто не мрда :)

Lorins, only44you and DigY like this.
  20. DigY

DigY Популарен член

мојов се на лево мава.мож ке е левак ко мама и тато :D

Lorins, kikin and only44you like this.