Star imam zimski odmor uste 10 dena no toj ne ni go davaat a noviot mozelonda se koristi posle 31.06.2016
Ауу зoштo oд 31.06 мoже и пoрaнo дo тoгaш имaш прaвo стaриoт oдмoр дa ти гo дaдaт дa гo искпристиш.А тoј стaр штo тие не гo дaвaaт секaде ,вo државните фирми oбичнo се искoристувa нo мoже и дa не ти гo дaдaт ,зoштo тoј се кoристи пo пoтребa.Сепaк aкo се сoвесни ке ти дaдaт и плус денoви aмa изгледa не се луге тие.Зaтoa земи си бoлувaње и мирнa ти главата.Мене шефот ми дaвa денови кoи не ми ги брoи и зa крв и зa прегледи,се е дo лугетo.
Lugje fala vi na site, malku popustija bolkite, koj znae od sto e, dali e do vremevo ili neato dr. Jas rabotam vo peivatna firma I sum na boleduvanje koe bez problem mi go dadoa so eden zbor, sekoja I cest na direktorkata, koga I se javiv I koga I kazav deka mi prodolzile uste eden mesec rece bez gajle kolku treba tolku. Mozebi zaradi toa so koga I ona bila bremena mirala da odmara. Vo toj pogled greota e da se pozalam od zenata. Edna prijatelka koga razgovarala so mm I go prasala kade zenati so pavi kako e, on koga I kazal deka sum bremena u sum na boleduvanje ovaa so neveruvanje rekla vo privatna firma I ba boleduvanje bravo, ova retko se slusa. Mislam sekoja saka da si e zdrava prava sposobna za rabota I da nema nikakov problem, podobro se vo red I na rabota otkolku na boleduvanje so pricina. Iskreno mi e zal za tie sto ne mozat da zemat boleduvanje, pred se treba da sme lugje, ama izgleda toa se pomalku sme.
Идни мајки, јас па добив Варичела во 36та недела од бременост.. еве веќе 6ти ден се мачам со печење по цело тело, имам силен осип и температура од 37-38 секој ден попладне околу 5 почнува да се качува.. Ми рекоа дека бебето ќе биде добро, но се плашам од сите овие симпотоми и можни компликации, како и парацетамолите што ги земам по потреба.. Некој со искуство?
Sto znam sto da kazam, za sekoj doktor ima I pozitivnosti I negativnosti. Nitu eden doktor ne 100% uspesen, I toj sto od 100 pacienti izlekol 99 I za niv e najdobar za onoj 1 kade sto ne uspeal ke e najlos. Taka da sekoj so sudbinata. Nekako uste mi e rano I pravo da ti kazam ne ni eazmisluvam na taa tema, vcera I denes imam maka so kicma I BUBREG I nekako mislite se tamu mi se.
Ajde i jas odma bi otstapila mesto za nekoja nova mamicka od Poddrska,da ja osvezi temava . Duri mi se place vise,aber nema ni od bolki ni od nisto,eve utre mi e kraen termin,ama...
Jas vo slucaj da se poragjam vo Makedonija ili privatna klinika, ili Kamka. So branko imam negativno iskustvo koga bev na pregled na privatno kaj nego. Mi zema 50 eu za da mi kaze pogresni rezultati od eho. Kaj nego odam samo vo drzavna, da mi prodolzi boleduvanje. Da slusam sovet ili da me poragja nema sansi. Jas se vrativ na nekoi aktivnosti. Pocnav povtorno so Germanski jazik, mislam taka e podobro odkolku da sedam samo doma i da razmisluvam.
Lele te molam,za tvoe dobro i tvoj mir,sto pomalku citaj na internet...ili ako citas,zemaj se si rezerva.Tamu pisuvaat i sto treba i sto ne treba.Ne zboram za forumi kaj sto se spodeluvaat licni iskustva,nego za takvi profesionalni mislenja i sovetu
U drzavna.A ti? Ama vo ponedelnik ke idam na kontrola pa da vidime dali uste ke si cekam. Koja nedela si?
Два дена сме разлика, мене вторник ми е краен термин. Јас утре ќе одам на контрола во државна исто. Кај мене притиска веќе, можно е да биде многу набрзо. Ајде која превари нека чува место
So pomin neka ti e,da toa e taka za sekoj ke slusnes dobro i loso,i jas ne razmisluvam na taa tema zdravje ima uste vreme,samo onaka zas slusnav ovaa se nafakala pa se prasuvav dali i Katerina bi se nafatila
@zuto и @Lisa_Maja со лесно! Може цимерки ќе си бидете, кој знае?! @zuto го спремивте ли лепотанот за доаѓањето на сестричката? Свесен ли е што се случува? Баш ме интересира како ги подготвувате првите дечиња, да знам како со син ми. Ние сме во фаза - Во стомакот на мама има бебе! Што е следно?
Па кај тебе е поголем баткото мојов нема ни две години. Кај мене мешето го вика бебе, го гали и бацува, го покрива да не му студи, ама не верувам дека е свесен за бебето. Ќе видиме кога ќе се роди бебето и кога ќе дојдеме дома. Инаку стално му зборувам каде ќе спие бебето, како ќе му викаме кога ќе плаче (ш-ш), па го цртаме... Ама јас мислам дека му е сѐ несвесно. Уште е мал.