Uf neznam kade, pa aj ovde. Neli bliznacinja nosam i neli izbegavam da go krevam sin mi. A nikoj ne go pofaka koga ke si dojdam od rabota, nikoj. Pa mm uste me kara, sto go krevas. Mu vikam pa sto ne go krenes ti i se smee. Uffff
Majkicki jas sum 37 nedela go ogromna zelba za cistenje I sreduvanns. Imam ogromna energija ama koga ke zavrsam vecerta mnogu me boli krstot ,edvaj stanuvam os krevet I denes cel den rabotev I gledsm I nozete mi se podueni. Normalno li e? Treba li poveke da odmaram sega na kraj?
Naprotiv, super e shto se dvizhish pri krajot. Velat deka e dobro za pobrzo otvaranje i polesen poragjaj.. Samo pazi mnogu na otoci.. So lesno!
Јас цела бременост не сум седната, пешачење многу, со син ми турбо, кревање, играње и триста други активности и навечер не можам од болка да заспијам. Еве два дена пред термин сум, бебето ми е ниско долу, ама уште не излегува. А мислев и предвреме ќе се породам. Ако ти е мака навечер и ако имаш шанса,забави преку ден. Движи се, ама не се форсирај премногу. Прави почесто паузи и одмарај по малку преку ден да видиш како ќе ти биде така.
A sto da napravam so otocite?'so mi preporacuvas. Ova mi e prv pat. Nozete.gi osekam.kako cela vecer.da sum bila na stikli
Haha kako sebe si da se slusam so cistenjevo i energijava! I mene taka mi e, cisti, sreduvaj, peri nasekoe, navedni se, aktivnosti na site str i taka cel den i navecer kako da sum vezbala vo teretana mi e. So otocite nisto, uvis dvete na zid potpreni, so krem ke si gi namackam (oti znaat i da me cesaat onaka kako osa da me kasnalo) i ke miruvam malce. Jas od utre 39ta, eve 6h ne mozam da spijam ko blagi menstrualni bolki imam. A baska gosti imam doma (svekrvica de ), ne mozam vo dr soba da si pojdam da legnam raat sama, ovde mi grcat nad glava eee ne mozam znaci! Mn mi smeta Me razdeni a i 3 pati vo wc stanav naglo onaka, abe tesko na bebula salta pravi izgleda. Ohh dusice, kaj da e ke se druzime
Go koristan od pocetok, prvo dva pati po edno-nautro i navecer, pa ednas po edno- navecer, pa tri pati po edno-nautro, prikvecer i vo tekot na nokjta, pa dva pati po edno- pak nautro I navecer za da sega bidam na ednas po edno navecer. Sega sum 17 nedela, ke go koristam uste 6 sekako pa posle na kontrolota ke mi kaze doktorkata. Ti do koga treba da go koristis I koja nedela si?
Babicata koga bese na porodilni casovi ni bese kakazala deka koga ti se blizi momentot za poragaj ti se javuva zelba za sreduvanje i cistenje,se osekas polna so sila.Ti si pri krajot,so lesno neka ti e Za otocite koga ke legnes digni gi na pernici da bidat potkrenati Ubavo e dvizenje,samo ne se optovaruvaj mnogu..
Јас утрогестан и сега во 35, 36 и 37 ќе користам, оти синко реши да искача порано. Ќе ги искористам уште овие останативе и после планирам да удрам во шетање, работа и уживање. Инаку синоа мислев готово се пораѓам, јадев свинско и многу ми беше мачно, умирав од тегоби, а јадев во 6,не да кажеш касно, до 3 едвај заспав и цела вечер грди соништа. На идење накај вц убив огромен пајак кој пред некој ден ми избега, црн, грд и гарант отровен Куќава ми е преплавена од пајаци, не знам што ќе беше тоа, пари ли се што ли се
Bas taka se osekam.. ama gledam I liceto.mi e podueno I racete... edvaj cekam da se olesnam. Nz dali mi e od psihicka baza od so citav za prekalampsija ili.kako se vika.ili normalno e da sme malku.oteceni veke na krajot?
Otoci ne sum imala do samiot kraj,taka da ne mozam da spodelam iskustvo.Malku otoci mislam deka se vo red.Do mene vo bolnickata soba zenickata bese se porodila prirodno,a imase ogromni otoci na nozite.Se razbira vo toa vreme bese vo bolnica i ja sledea. Ti ako veke ti se javuvaat otoci isfrli sol od upotreba,pij poveke tecnosti i podigaj gi nozete na pernici,ako nesto zabelezes epten da otecuvas,odi odma na doktor...
Јас после второто крварење почнав да го пијам утрогестанот и еве цел месец го пијам, не го ставам вагинално. Го пијам кога како, кога имав крварење по две дневно, сега еве по едно пијам а ќе треба да почнам пак по две. Пробав овој месец да ги пијам за да видам да не има некаква врска крварењето со тоа што ги ставав вагинално. А утрогестан користам уште од инсеминацијата, кога едно, кога по две. Планирам да продолжам и понатаму, сега сум 19 недела.