Devojki jas koga lezam, spijam mnogu mi se zdrvuvaat kolkovite, boli, pijam magjezium no dzabe ziva nenaspana sum. Kazete nekoe care nemozam veke vaka. Ajde jas ke izdrzam ama mi e strav da ne mu smeta jesto na bebeto.
Од утрогестанот не крвариш, нема логика, тој е баш за да не прокрвариш. Јас не прокрварив ама имав болки и се скрати грлото на матката дупло па затоа ставав.
Mhm i mene me boli kako mens da mi idi od ko pocnav od ovie ne.. a dali od odnos mozi da prokrvaris..? Strav mi e i pauzirame malku
Прекаламсија е кога имаш висок притисок и отоци по лицето , рацете и нозете . Нејчесто се појавува на средина од бременоста и доведува до предвремено породување. Не се секирај при крај си , од тоа ти се отоците.
Јас од 10та недела го почнав поради крварење,сега сум 18та и уште го користам иако е се ок, докторот не ми го прекинува сега за сега. Зависи од причините кои се,така се користи
I mene mi e nizok hemoglobinot I koga otidov so rezultatite ginekologot mi dade Heferol kapsuli I C vitamin. A na prirodna baza mozis da si pravis salata so rendan morkov I cveklo I maslo ocet I sol po zelba,posle mozis spanak kako mandja ili salata,med so seme od kopriva na gladno nasabajle malo lajce I potoa uste dva-tri pati go tekot na denote,jajce vareno..
Zdravo devojki Me interesira (dokolku nekoj moze da kaze)koi simptomi se pred da se porodis nekolku nedeli osven cepot I kontrakcii?
Можеби не баш од утрогестанот, но ми ја дадоа и таа опција, можеби остатоци од таблетите заедно со крварење ми резултирале со тие поголеми парчиња, бидејќи хематом немаше, должината на грлото беше добра, 42 мм. Мислам дека организмот сам си ја ресорбира таблетата без разлика како ја внесуваш, така што и орално да ја земеш не е помало влијанието, додека вагинално може дел да истече а и понепријатно е плус таблетата прво го допира надворешниот дел од вагината, па заедно со евенуално внесување нечистотија со прстите (колку и да се миеш пак под ноктите има нечистотија) може да се инфицира со секојдневното аплицирање. Јас барем така мислам, а таблетата сама по себе не може да биде причина за крварење.
Mene ginekologot tvrdese deka poveke se apsorbira vaginalno i insistirase da gi stavam taka.Jas stavav tri pati na dena,poslednite nedeli namaliv na dve,za na kraj po edno da primam,ne se sekavam tocno ama mislam nekade do 17-18 nedela primav.Se e individualno i kako vo momentot smeta doktorot.
Utrogestqnot vI go davaat po potreba, poradi nekoja problem ili...? Jas prethodno koga imav spontan mi rekoa da go pijam ama ne stignav ni da Ednas zasto veke se sluci sto se sluci, pa me interesira dali na pocetok od bremenost go prepisuvaat poradi nekoja problem/rizik, ili preventivno?
Девојки, со 17 недели се влегува во 5ти месец? или полни 18? Диги мила, јас денеска си купив бурек, стигнав дома и не пронајдов време да го изедам. Тек пред 1 час појадив, интегрално оривче. Читав многу помагал за запек, и навистина, за половина час завршив работа. Утре сме на контрола да се видеме со бебенцето. Времето е само за шеткање, прошетав малку, си купивме апчиња и се релаксираме. Да шкртнам збор, два и да се префрлам на учење. Вчера бев на гости, ме убија, касни ова, касни она. Од мрсно, нпомрсно. Бог да чува, си дојдов дома со 170 притисок. Немало да јаде бебе, јас таква храна да конзумирам ќе му наштетам и на бебето и самата себе. значи се нервирам. јас 15+5 сум, утрогестан сеуште ставам 3х1 на ден. Незнам кога ќе ми ги намали. Последниот пат ми ги покачи пред 1 три недели, имав јаки болки доле. Деновиве повторно исто.
Јас прокрварев после сексуален однос. Тогаш и толку беше, па се до 12+4 ги ставав вагинално. Фала Богу ги откачив, може нема врска ама мислам дека од нив се поправив, сепак хормонска терапија е па до некаде и ми има логика.
Ве боли ли карлицата , откако ќе се заморите со работа по дома ? Мислам....цела карлица... коски на препони , коски меѓу нозе и како коски на дундата да ме болат?
Vo ta nedela I jas imav bolki vo preponite kaj nozete ama ne drugo mesto to e najverovatno od sirenjeto na karlicata kolku sto znam
Pa i jas se posomnevav na toa deka e , ama ajde rekov da si prasam ... Sepak ti blagodaram na odgovorot