Да јас користам прво до 14та недела и сега во 21ва имав контракции и пак ми кажа да земам до кога ќе видиме секој ден по ееен орално
Vo prvata bremenost imav bolki i hematom i go koristev do 21 nedela, sega pak koristam, vaginalno po edno navecer, preventivno, deka nosam bliznacinja a i detevo mi e cesto vo race. Zamislete kolku mnogu sakam da srtam, bukvalno cel den sum nadvor so maloto. Vie imate li tolkava zelba za setanje i pesacenje?
На почеток на бременост си, не пиј ништо туку одмарај лежи повеќе, ова ти е осетлив период сега не се напрегај за НИШТО. Ако продолжат болки кај гинекологот да си одиш
Da ti kazam kasnav malku i se smirija bolkite.. mu se jadelo izg na bebuso i sega mi se spie oo na bebuso samo mu se jadi i spija
Добро утро мамички, како сте денес? Бебушко мој многу активен од синоќа до сабајлево мислам дека не престана да мрда. Сакав да ве прашам како разликувате контракции, тоа се како болки во долниот дел на стомакот слични на менструални? Некни и вчера навечер чувствував болки како менструални па се подиплашив, затоа што сум 23+1 и не знам дали е нормално сега да чувствувам менструални болки
Не се умислувај и не читај сешто на нет,нормално е кожата да чеша пошто се растегнува и е посува и покрута.Мене ми престана чешањето ама многу се мачкам со бебешко млеко за тело и стварно помага.И со првата бременост и сега имав ненормално чешање ама тоа престанува и си е дел од бременоста.
Добро утро мамички и од мене .... Јас синоќа конечно се наспав како човек и денес сум си баш одморена...Забележав дека штом не сум наспана , се ме боли , коските посебно и само си умислувам глупости.... Абе сабајлево приметив во спалната имаше 2-3 мравки....леле косата ми се крена , ми е страв да не се намножат случајно , што ќе се прави
Leleee kaj na vo komsii vekje tri meseci se renovira edna kukja, lugje puknav, ne se izdrzuva, kovenje, secenje, mesalici za malter, busaluci uffff do koga vekje. Koga si odev na rabota koga se vrakjav tie zavrsuvaa, a sega po cel den gi slusam aaaauuuffff da si pukne covek.
Dobro utro na site se naspav konecno se se srefivme duri i varosavme sega ke uzuvame rabota doma i ke go cekame bebuleto
37+2 а јас абер немам А сите ми викаа дека пред време ќе се породам,ко што тргнала работава ќе го надносам.Си одам на работа без проблем,се движам лесно,само ноќе имам мака за спиење,неможам да лежам,ме болат кукови,кичма,грб,си мочкам по неколку пати ноќе и многу ми е забавно.Плус викендов имав некои кошмари,де бубачки у соба сонувам,де нешто под кревет ми диши,абе се мрднав. Ми помина вирусот и пак си се вратив на јадење,се што ќе ми дојде при рака си лапкам и си се стрвам Ај убав ден да имате
Ahhhh Sneshke , golema rabota ste zavrsile so varosuvanjeto....blazesi vi.... Ajde samo za ubavo da e.... Posle varosuvanjeto, sama cistese ili vikna zena nekoja?
Jas se vrativ od pregled Se e vo red so bebus, 15 +6 sme. Odgovarame za 15+2. 70% e devojce. Ke potvrdime za 3 nedeli
моите болки беа доста силни тешко ми беше движењето , и осеќав на една страна како да имам тек да ме влечи надолу. кога отидов на преглед ми кажа контракции. ..... јас се напив магнезиум и многу лежев
I jas imav vcera bas menstrualni bolki, lezev i mi pominaa t.e sum zaspala posle, me isplasija i mene ama valjda se normalni cim ete i kaj drugi se javuvaat.
Imember:za zena nekako ne mi se praj kef i majkami dojde se cakum pakum mi napraj denes garniturata ke ni stigni i kompletni sme
Dali za vtor skrining posle terminot docnam 5 dena ima nekakov problem treba da go napravam od 11 April do 11 maj ama nemozam da najdam termin toa vreme prv sloboden imam na 16 maj pa me interesira da ne ke ima nekakov problem