Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Јас денес бев до Вајкики во Рамстор и имаат многу убави работи добиено.Фустанчиња,туники подолги,маички и преубави комбилизонки.

На MADO, @macence@ и Magis им се допаѓа ова.
  2. Magis

Magis Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    176
    Dobar den idni mamicki...jas denes sum posebno vozbudena i vo iscekuvanje na posledniot pregled kaj mojot ginekolog. Sega sum 35+3 dena, pa bidejki mi nadovesti deka ova mi e posleden pregled kaj mojata maticna me interesira dali sega mi davaat uput za tamu kaj sto ke se poragjam ili poinaku tecat rabotite?! Bidejki jas sakam vo drzavna da se poragjam, treba odnapred da se zakazuvaat CTG pregledite ili samo jas koga ke imam potreba odam na CTG?! Prasuvam bidejki pred edna nedela ginekologot mi spomna nesto ko "aaa vekje nema zakazuvanje vo drzavna za ctg, sega samo koga ke ti se pojavat bolki odis". Pa mene iskreno mi e cudno toa, moze nesto izmegju da se sluci, a jas da ne ja uvidam situacijata, odnosno da nemam bolki, a vsushnost da ima nekoj problem. Malku sum uplasena, no se nadevam denes se ke mi objasni, a ako nekoja od vas ima nekoe iskustvo ili informacija okolu ova neka mi pise :) Ubav den feminki :*

3. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Јас од Waikiki си земав 2 пара преубави труднички хеланки, материјалот е екстра и 2 преубави туники за врз хеланки.... Ептен ми се погодија :)

На NanaMia, Sunshine_1979, macunka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Здраво на сите , јас да се пожалам ми се мократ гаќичките често а сабајле кога се бришев со тоалетна имав безбоен слуз како мрсол ми е страв, претхидниот вторник и на бокс ме гледаше ми кажа се е затворено , и ми кажа пак утре даодам, некој слично искуство 27недела сум и ме страв фака.

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    normalno e da imas iscedoci i sluz a i mene nekogas ko vodicka mi se javuva.

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Јас па цело време сум ко помочана .... Нормално е тоа од прогестерон хормонот е што го лачиме сега во изобилие и отповеќе што треба , па тој тоа го прави....

На Stasija и kristince51 им се допаѓа ова.
  7. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    На клиника е така,тек ко ќе дојде моментот за раѓање одиш а во Чаир е поинаку,јас одам на ЦТГ од 34-та недела и секоја недела ме ставаат на ЦТГ и ехо.

На Magis му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Od vaginalnile utrogestano cela tecnost izleguva po odreden period beli partali vo red e toa ?

9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Да, во ред е....

На anastasija mitic му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Друшки абе пие некоја Натриум флурид?
    Иначе Зека ќеркичка а :D сум утнала ахахаххахахах. :*

На zeka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Немаш потреба. Кој ти го препорача? Велат дека помага наводно за забите на бебето, некои веруваат и кај трудницата, ама нема врска. Јас не пијам, ниту пак како стоматолог го препорачувам. Изборот е твој.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  12. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    devojki moze da mi kazete vo koja nedela gi pravevte prvite brisevi,jas sum 13 ned doktorot mi rece da dojdam za 2 nedeli za brisevi,kolku sto imam citano porano na forumov mislam deka e docna ili ne?

13. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Фала на одговорите малце ме смиривте, инаку јас ги тие пиев со првата бременост од 7месец па се додека го доев бебето, убави се зазабите и косата и кај тебе и бебето, ама рано ти е сега.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    да касно е малце јави се кажи му дека сакаш порано да не ти е во премисла, ако не се малце побуниш за повеќе работи ке си во двомисла ако имаш како мојот гинеколог, јас мојот гинеколог не му побарам па ни крвна слика не му текнува да н
    Ми каже сам дека треба да направам, можеби се е во ред со брисевите ама ако нешто има подобро навреме да си почнеш со терапија
    ,ти за тие недели ке си завршиш со се ако недај боже има нешто.

15. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    mi rece deka se potrosile reagansite vo bolnica pa da se javam za dena nedela da prasam dali imaat ako imaat za edna nedela moze da bide ako ne za dve,zosto tie se beatno sega zavtrudnici a inace se mnogu skapi

16. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    I jas devojli imam menst bolki. Ato e rabotava ko nekoj virus da e :D Utre sum na pregled zdravje boze pa ke vidime.

17. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Имам прашање до тие што сте биле во Даре Џамбаз на предавање за пораѓај.
    Вреди да се посети предавањето? И што подароци ви даваа? Гледам секаде нагласуваат подарок подарок па баш ме интересира што е тоа толку најавувано :D

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Mojot stomatolog mi preporacha i ginekologot.A zoshto ne gi preporachuvash ti?

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Hehehe... Podarok bre, da ni dadoa vodichka, bombonchinja, kroasanche i na kraj ni dadoa po edno tropalche. Ubava rabota se chasovite, kazuvaat stvarno ubavi raboti i korisni pred se. Sestrata e malce otkachenka ama fina e. Odi, ako imash vreme, ne te koshta nishto ;)

Evo mene mamichki, pravev proteinogram i izleze malce namaleni vrednosti, verojatno nishto strashno, ne se mnogu namaleni. Verojatno toa se otocite shto povremeno gi imam. Ednash u dve nedeli ama kolku da me izvadat od pamet e dovolno. Ova moevo majmunche ushte si pritiska, navecher pogotovo si imam bolki ama ne strashni, da gi kazam normalni. Stanuva i on sirot netrpeliv, toa e shto e. Da bidam iskrena i mama e netrpeliva da go zapoznae.

На Bozica1980, Lorins, zajka1 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. anastasija mitic

anastasija mitic Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    471
    Krevate po nesto doma? Do kolku kila?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.