јас ни ту еднаш во бременоста не бев на 4д ехо, дури и си мислам дали докторката воопшто ме прегледувала и со 3д затоа шо на сликите од бебушко кога бев бренема, баш пред некој ден забележав пишува 2д???
хехх да такае искрено да ти кажам , сега кога ке си го вратам филмот наназад, си велам многу поубо е да не се замара човек многу, одиси на оние прегледи што мора, и толку , а што е господ никој е
Aбе така е љубице ама ај да не се замара човек,си викаш ако не направиш нешто да не згрешиш..и ај се со ред и тоа што требало и тоа што не...мајка си е мајка се ќе направи.бубни го Aлексеј од нас
јас во првта бременост не видов со очи 3д одев на поликлиника на државно нели имаа само 2д ,значи зборам за пред 3 ипол години што не е толку одамна ,фала богу испадна се како треба ,се секавам кога одев последните недели на клиника за цтг се радував ке ме гледаат 3д ама и таму мислам дека ме гледаа со 2д
па јас дури и мислам дека повеќе прегледност имаат на 2д него 3 ли 4.Tехнологијата е напредна ама нашиве доктори не се
за тоа си во право, докторите врска немаат за жал, џабе им се апаратите, а и јас додека бев бремена сакав се да направам од пусти страв и вие имате кисченцаа од алексеј
Да не си грешка во генезис цела апаратура е 3д, јас цело време сум на 3д, а имаат инаку и 4д ако сакаш ама никој непрашва, така да и не е морално, па синкир на нашите мајки, баби 3д или 4д му правеле со апаратчина и со уши ги слушале, многу се замараме, што понапредна технологија тоа полошо Инаку да надополнам јас си бев денес на контрола од утре влегуваме во 9 значи 37 недела почнуваш со 9ти месец така ми кажа чичко доктор инкаку ние си сме се во ред спремни за излегување, порастени само јас никако здебелена овој месец дури ич кила немам ставено ццц со тоа автоматски значи дека јас сум ослабела за бебушко да има на него пошто тој е поправен дури 2800 е па до крај се надеваме ако изджиме ке биди 3 и нешто.Ссвртено си е надолу како што си треба и плацентата дури е созреана па да видиме дали ке се чека до 29 март ако небиди и порано Само за убаво да е !!! Ние си сме спремни!
Mesinja znae nekoj za kolku vreme gi refundiraat parite od fondot (za rogam).Dokumentite gi odnesov pred mesec i pol dena otprilika?
Lele devojki sto bev vo gak na scrining katastrofa prvo se iznaacekav cel sat posle koga vlegov doktorkata zanikade edvaj usta da otvori da kaze nesto i koga kaza srceto na bebeto nemue dobro izlezi izedi cokolado pa vratise mi vika jas ke onesvestev pomisliv od Strav se vrakam pak i gleda gleda i vika sega e dobro Mislev nemue dobro srceto. Normanlo e se dobro kasnis Edna nedela mi vika i tolku uzasss se utepav placejki
Гладиолче само ме интересира колку плати за скрининг во ГАК? Која е таа емпатија на Др. со таков однос, срамота. Ич да не му се секираш, ако треба побарај си и друго мислење...
Plativ 150 den. À ponedelnik obavezno ke otidam kaj maticniot samo sega mi se vrti toa seks bebeto kasni Edna nedela da ne bide nesto nedaj boze
Девојки се извинувам сто упадјам вака, но мн лосо се чувствувам, пред два дена имав трансфер и сега немозам да одам ни да се исправам колку ме сече стомак ниско,се пласам да не несто не е во ред,сто мислите вие? а и ме боли грло незнам дали и смеам несто да пијам, немозамд а се накаслам колку ме сече стомак, фала ви однапред писете ако имате мислење засто се пласам да не несто не е како треба!
Па лори само да ти кажам да не пиеш ништо никакви лекови ниту парацетамол а за бОлките во стомакот мене така ме болеше првите недели од бременоста или ако можеш оди на гинеколог ке си бидеш најсигурна
gladiola и мене слично ми се случи,што викаш преглед како мумија,уште јас многу сум прашувала....А тоа што чекав 2 ипол саати е друга приказна...Од 8 ни закажале на 6 жени и нормално влегов во 10 и ја чекав до 10 ипол имала хитен случај (тоа е во ред)...Среќа пауза не фати,па завршив работа Не бре не им се работи... И мене спрема плодот една недела поголемо било и тоа не ме загрижи знаев дека порано е зачнато,уф колку бев љута,незнаев од која врата да излезам ама и тоа помина си се тешам со првото освен 2д ништо повеќе па еве го машала дечко 2 год и 7 месеци жив,здрав,прав...Колку повеќе прегледи (кај овие необучени доктори)повеќе трауми Лорче оди утре кај матичниот и нека те види незнам не сум имала искуство Ануле88 видов дека си во 9ти како брзо минува времево,мило ми е што конечно ќе се гушкате еве јас порано останав дома како ќе одмарам ама досадно ми е некако да не е малиов ќе се мрднам(ќе се вратев на работа)А ми поминаа оние болки и мачнини откако сум дома(само мнооогу се уморувам)а и бебушко слабо мрда изгледа нема место веќе...Следнава недела сум на преглед и се надевам се ќе биде добро и јас ќе влезам во 9ти и ќе си чекам бебуш katalina мислам после 3 месеци,уште толку ќе чекаш Katalea ми ја нема нешто... или така ми се чини?
Тукаа сум и се надевам ке останам уште некое време,сакам поблиску до термин но некако се потешко е и понеуверливо дека ке додржам Спуштено е бебувчево па маки мачам со седење, лежење, одење, кога ке ме удри мислам дека ке се онесвестам, но ке издржиме само уште малкуу.. Знам дека се броени деновите и сеуште не ми се верува дека за многу брзоо конечно ке го гушнам, ке го допрам ангелчето кое толку многу го сакам.. Гладиола мислам дека спомна, немој да се плашиш тоа за неделите плус-минус е нормална работа, значи не ми се верува сите веке научивме а не па докториве дека се случува таа ситуација во зависност од овулацијата, така да немој да се нервираш а ако до толку имаш немир, подобро посети си второ мислење.. Поздравче до сите, се надевам ке се дружиме уште и штом има новост одма ке ве известам, секако..
Тука си била јас мислев ни отиде во темата:мајкички Ајде ќе идржиш,само одмарај си...Ти следува најубавиот период од животот.... Јас со првото се породив во 39 недела и се си беше супер 3520 се роди синко така да и сега да си се олесниш само љубов ќе добиеш
Lori не се паничи нормално е,сега има во тебе страно тело и организмот реагира,не пиј ништо за грлото,дури ни септолете не се препорачуваат...ајде само смирено се надеваме ке не израдувш со добри вести